יו"ר מפעל הפיס, אביגדור יצחקי, הלך היום (ש') לעולמו, בגיל 75. יצחקי היה רואה חשבון במקצועו, ובמהלך הקריירה הציבורית שלו כיהן, בין היתר, כחבר כנסת מטעם מפלגת "קדימה" בכנסת ה-17, וכן שימש כיו"ר הקואליציה.
ב-2015, מונה על־ידי שר האוצר דאז, משה כחלון, לתפקיד ראש מטה הדיור הלאומי, בו כיהן עד 2018, אז מונה ליו"ר מפעל הפיס.
מטה הדיור הלאומי הוקם במסגרת מאמציו של כחלון להגדיל את היצע הדיור. הוא יצר "שולחן עגול" שנועד לפתור חסמים ולתאם בין גופי הנדל"ן השונים, בהם רשות מקרקעי ישראל, מינהל התכנון, חברת "דירה להשכיר" ומשרד הבינוי והשיכון - ואגב כך צבר יצחקי, שהיה היו"ר הראשון של מטה הדיור, כוח שהפך אותו לאחד האנשים החזקים בענף.
הוא דחף לבנות ולתכנן דירות בכל הכוח, חרף התנגדותם של ראשי הערים שביטאו את דאגתם של התושבים ממחסור התשתיות. אחת מאמירותיו הידועות של יצחקי נאמרה בהקשר של העיכוב בבניית תשתיות התחבורה: "שייקחו שק שינה בבוקר יום ראשון, יגיעו לעבודה, יישנו על הרצפה ויחזרו ביום חמישי. זה לא מעניין אותי. אני לא אחכה לכבישים בשביל לבנות. אני לא יכול לעמוד בזה שלאנשים לא יהיה איפה לגור, גם אם הם עומדים שעתיים בתחבורה הציבורית". על אמירתו זו ספג יצחקי ביקורת קשה מכיוונים שונים.
יצחקי אמנם נכשל ביעד שהוצב בפניו כראש מטה הדיור, והוא להוריד את מחירי הדירות, אך כיום, אנו יודעים שספק גדול אם הממשלה ההיא יכלה לעמוד באותו יעד.
יצחקי ואנשי המטה שלו עשו מאמצים רבים במטרה להגדיל את היצע הדירות ולשחרר חסמים, וחלק משמעותי מהגידול שנרשם בשנים האחרונות בהתחלות הבנייה - יש לזקוף לזכותם. מאז פורק מטה הדיור, דומה שעניין הדיור ירד מסדר היום של הממשלות, שנותרו רק עם הגרלות סתמיות כתחליף למדיניות אמיתית.
בשיחה שהייתה לנו לפני כשנתיים, הצביע יצחקי על ההתחדשות העירונית בפריפריה כעל יעד חובה ממשלתי. לדעתו, הממשלה צריכה להשקיע מיליארדי שקלים כדי לקדם תוכניות להתחדשות עירונית באזורים בהם אין היתכנות כלכלית לפרויקטים כאלה. הממשלות השקיעו עשירית ופחות ממה שלדעתו היו אמורים להשקיע, כדי לקדם את הנושא.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.