חיל בחיל האוויר ההודי נפצע באורח קשה, לאחר שמל"ט הרון MK 2 התרסק ופגע במגדל פיקוח בבסיס חיל האוויר המסווג באזור סטווארי שבמחוז ג'אמו. כך מדווח בכלי תקשורת בהודו.
● הצעד של סין שמעיד: האם היא מתכוננת למכה שתנחת על איראן?
● התותח ממלחמת העולם הראשונה שעושה קאמבק
המל"ט הרון MK 2 הוא מתוצרת התעשייה האווירית, ומסוג MALE. כלומר, מל"ט שנועד לשהות בגובה בינוני ולמשכי זמן ארוכים. הודו, לפי דיווחים זרים, רכשה ארבעה מל"טים מהדגם שנחשף בסלון האווירי של סינגפור לפני כחמש שנים, כשבסוכנות "ג'יינס" דווח כי עיקר הייעוד שלו הוא משימות איסוף בצפון המדינה, במרחבי הגבולות עם סין ופקיסטן.
הרון MK 2 הוא בעל אורך של 8.5 מטר, מוטת כנפיים של 16.6 מטר, וכושר נשיאה של 490 ק"ג. משקל ההמראה המקסימלי שלו עומד על 1,430 ק"ג, משך הפעילות שלו 45 שעות, הוא פועל בגובה עד 35 אלף רגל ובמהירות כ־278 קמ"ש. לפי התעשיה האווירית, הרון MK 2 נמצא בשירות חיל האוויר הישראלי ויותר מ־20 גופים בעולם, כשבג'יינס דיווחו באוקטובר 2022, כי החברה הישראלית הציעה להודו לייצר את המל"ט המתקדם בשטחה, במסגרת שיתוף פעולה עם חברת HAL המקומית.
באתר KMS דווח כי המל"ט חזר ממשימה מבצעית, איבדו שליטה עליו בזמן הנחיתה - ואז הוא התרסק. בה בעת, ב"הינדוסטן טיימס" ציינו כי התקרית התרחשה בשעה 14:45, כשסיבת ההתרסקות עדיין נחקרת. לפי הערכות בכירים ששוחחו עם סוכנות הידיעות, מדובר בתקלה טכנית או בטעות אנוש שהביאה לאיבוד השליטה. כתוצאה מכך, החייל נאיק סורינדר פאל אושפז באורח אנוש.
לא התקרית הראשונה
זו תקרית שנייה בשלושה חודשים שבה מל"ט שמהווה תוצר של שיתוף הפעולה הביטחוני בין החברות הביטחוניות הישראליות הגדולות, התעשייה האווירית ואלביט, לבין הודו חווה תקלה משמעותית. בינואר, המל"ט ההודי "דרישטי 10 סטרליינר", שאותו מייצרת זרוע הביטחון של תאגיד אדאני בתור גרסה מקומית של הרמס 900 מתוצרת אלביט, התרסק בסמוך לחוף פורבאנדר שבמדינת גוג'ראט, לא הרחק מהגבול עם פקיסטן. כך דווח ב"הינדוסטן טיימס". בניגוד לדיווח, לגלובס נודע כי המל"ט הונחת בשליטה מלאה לאחר שהתגלתה בו תקלה והוא לא התרסק.
זהו מל"ט נוסף מסוג MALE, שנכנס לשירות בצי ההודי בשנה שעברה. המל"ט הספציפי שהתרסק נפל בשלב של בחינות סופיות בטרם אספקתו לצי. בה בעת, אותו מל"ט משמש גם את צבא הודו, לטובת משימות איסוף ומודיעין. לפי "אינדיי טודיי", דרישטי 10 איבד שליטה במהלך הטיסה והתרסק, באירוע לא נרשמו פצועים, וחברת אדאני אספה את המל"ט.
דרישטי 10 הוא אחד המוצרים המרכזיים במסגרת שיתוף הפעולה הביטחוני בין ישראל לבין הודו, שדורשת מחברות לפעול בהתאם לחזון Made in India. על כן, במסגרת שיתוף הפעולה, אלביט משתפים את הידע עם תאגיד אדאני, וכך יכולים לפנות לשוק הביטחוני הצומח במדינה. הרמס 900 הוא מוצר יקר, שעשוי להגיע ל־6.85 מיליון דולר ליחידה ומחיר הרמס 450 ל־2 מיליון דולר.
לפי דיווחים בתקשורת המקומית, הצי ההודי הזמין שני מל"טים במסגרת רכש חירום, ושניים נוספים במסגרת שגרתית. במסגרת הגרסה ההודית, 70% מהמוצר מיוצר בהודו. בדומה להרמס 900, סטארליינר מסוגל לפעול בכל מזג האוויר. משך פעילותו המקסימלי 36 שעות, וכושר הנשיאה 450 ק"ג שמאפשר לו להשתמש בחימושים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.