פורטפוליו | ראיון

מסלול הקריירה שהתחיל באיסוף ביצים בלול, עבר דרך שירות לקוחות והגיע לניהול חברת אנרגיה

היא הייתה אחראית לכאלף עובדים בפלאפון, הקימה חטיבה בבזק, וניהלה הליך התייעלות בפרטנר • אלא שאחרי עשרות שנים בחברות התקשורת, עינת רום קיבלה הצעה לנהל את אמישראגז והחליטה לשנות כיוון: "זה משך אותי, הבנתי שיש כאן משהו גדול"

עינת רום, מנכ''לית קבוצת אמישראגז אנרג'י / צילום: מאיה אלון
עינת רום, מנכ''לית קבוצת אמישראגז אנרג'י / צילום: מאיה אלון

אישי: בת 59, נשואה + 3 (ו־3 נכדים), גרה בכפר האורנים
מקצועי: מנכ"לית קבוצת אמישראגז אנרג'י

פורטפוליו | הוא היה אלוף ישראל שמונה פעמים, והיום עומד בראש הסניף הישראלי של ענקית התוכנה
פורטפוליו | הפרופסור שהיה שקוע עמוק בקריירה אקדמית עד שהבין שהוא יכול לפתור בעיית ענק
פורטפוליו | בגיל 14 הוא נרשם לתואר ראשון ותכנן את הקריירה שלו. מה הפלא שהוא חתום על אקזיט ענק

ילדות ומשפחה: נולדתי במושב שדמה על יד גדרה, הוריי החזיקו משק במושב עם לולים ופרחים. אחי הוא ממגדלי הרקפות הגדולים בארץ. זה היה בית חם, מחבק וציוני. מגיל צעיר התחלתי לעזור בעבודה במשק והייתה לי משימה קבועה אחרי הלימודים: לאסוף את הביצים בלול. בבית הספר לא הייתי תלמידה מצטיינת ואפילו קצת חוצפנית.

צבא והשכלה גבוהה: בצבא הייתי מ"כית, שם גיליתי שאני אוהבת לנהל. בהמשך הלכתי ללמוד תואר ראשון בלימודי ארץ ישראל וגאוגרפיה. חלמתי להיות מדריכת טיולים, אבל המציאות החליטה אחרת בסוף.

ביפר: מקום העבודה הראשון שלי אחרי סיום הלימודים היה ביפר תקשורת (המספקת מגוון פתרונות ושירותי תקשורת). בהתחלה נתנו לי להיות אחראית על ארבע-חמש בנות במוקד בחיפה, אבל התקדמתי יחד עם החברה עד שמוניתי לנהל את מערך השירות. בשבע השנים בהן עבדתי בביפר למדתי את יסודות השירות - בחברה הוקמו אז מוקדי השירות הגדולים שכיום אנחנו מכירים בכל החברות.

פלאפון: אחרי ביפר, עברתי לחברת פלאפון ושימשתי כמנהלת מוקדים, עם אחריות לכאלף עובדים. בהמשך קיבלתי אחריות גם על ניהול מרכזי המכירות והשירות בפלאפון, וסיימתי שם כסמנכ"לית שירות בגיל 35. עבדתי בפלאפון שמונה שנים, שבמהלכן הובלתי מהפכה בשירות, עם שדרוג כל נציגי השירות לאנשי מכירות.

בזק: כשמנכ"ל פלאפון, יעקב גלברד, עבר לנהל את בזק, הוא לקח אותי איתו. הקמתי וניהלתי בבזק את החטיבה הפרטית, עם אחריות למכירות, שירות, טכנאים וכל מה שנלווה לטיפול בלקוחות פרטיים. עבדתי שם כשנתיים, אבל כבר הרגשתי שאני צריכה שינוי אווירה.

בטר פלייס: משם עברתי לבטר פלייס, חברת שירותי הטעינה לרכבים חשמליים של שי אגסי. זו הייתה חברה עם חלומות גדולים, הגעתי לשם כדי להקים מאפס את מערך השירות. נסעתי בכל העולם, הכנו תוכניות ועבדתי שם במשך כשנתיים. לפני נפילת החברה הספקתי לעזוב.

פרטנר: גלברד, שמונה למנכ"ל פרטנר, שוב הציע לי לעבוד איתו, הפעם כסמנכ"לית החטיבה הפרטית הגדולה של החברה. לאחר כשלוש שנים בתפקיד, עולם התקשורת הישראלי נכנס לתקופה פחות טובה ותחת המנכ"ל חיים רומנו נאלצנו לקצץ את מספר העובדים מכ־11,000 לכ־3,000. חיים ביקש שאנהל את זה ומוניתי לסמנכ"לית משאבי אנוש בפרטנר. הייתי צריכה לפטר אלפים, לדאוג להם לעבודה ולוודא שכל מי שנשאר ימשיך לאהוב את החברה. זו אחת המשימות שאני הכי גאה בהן.

אמישראגז: בסוף 2021, אחרי 11 שנים בפרטנר, החלטתי לעזוב לאחר שאיציק בנבנישתי, שהיה המנכ"ל, הודיע שהוא עוזב. הוא גם המליץ עליי למשפחת פרדיס, הבעלים של אמישראגז, שבדיוק חיפשו מנכ"ל. נפגשתי איתם וגיליתי בעלים צנועים ומקצועיים, עם חברה שהייתה על סף מהלך של התרחבות מחברת גז לקבוצת אנרגיה. זה משך אותי, הבנתי שיש כאן משהו גדול.

מיתוג מחדש: אספקת הגז ללקוחות פרטיים תמיד תישאר הבסיס שלנו, אבל במסגרת ההתרחבות והמיתוג מחדש של אמישראגז לקבוצת אמישראגז אנרג'י אנחנו מספקים חשמל לעשרות אלפי לקוחות בהנחה של 7% בכל שעות היממה, פתרונות חימום מים באמצעות גז, עמדות טעינה לרכבים חשמליים, גגות סולאריים ואפילו משווקים מוצרים מבוססי גז כמו גרילים מקצועיים ומוצרי קמפינג. יש לציין שחברת החשמל עדיין אחראית לייצור, להובלה ולטיפול בתקלות החשמל.

גיוון אנרגטי: עד כה, המספרים ברפורמה בחשמל מדברים על 5% בלבד שעברו מחברת חשמל (כ־150,000 מתוך 3 מיליון בתי אב). אנשים מתקשים לעשות שינוי, גם אם הוא בעיקר פסיכולוגי - הרי בסוף מה זה משנה ממי אתה קונה את החשמל, כל עוד חברת החשמל מטפלת בתקלות ואתה מקבל הנחה של 7%. זה בראש. מעבר לכך, במדינה כמו מדינת ישראל, עם כל הסכנות מסביב, אנחנו חייבים לשמור על כל מקורות האנרגיה ולהקפיד על גיוון אנרגטי. בתרחיש של עלטה, אם אין חשמל, אפשר לבשל ולחמם את הבית באמצעות גז.

תחום גברי: תחום האנרגיה הוא אכן מסורתית גברי אבל בסוף, הכל זה ניהול. אם את מביאה הצלחות ומקצועיות יקבלו אותך בכל מקום. בישיבה הראשונה בעולם האנרגיה הייתי האישה היחידה, אבל כיום נשים מהוות 50% מההנהלה שלנו.

מבט לעתיד: אני רואה את עצמי ממשיכה להוביל את קבוצת אמישראגז אנרג'י. יהיו לנו יותר מ-100 אלף לקוחות בתחום החשמל, ואנחנו בוחנים כניסה לתחומי אנרגיה חדשים.