ביום שישי האחרון, לא נערך מסחר בוול סטריט בשל יום שישי הטוב, ושבוע המסחר ננעל ביום חמישי. במסחר ביום חמישי, המגמה הייתה מעורבת - מדד S&P 500 עלה ב-0.1%, מדד נאסד"ק ירד ב-0.1% ומדד דאו ג'ונס איבד 1.3%. בסיכום שבועי, שלושת המדדים ירדו בשיעור של 1.5%-2.7%.
● את מה שטראמפ למד כעת, מנהיגים בכל העולם יודעים כבר שנים
● חנן שטיינהרט, פרשנות | אף חברה או מדינה לא תוכל להחליף את טייוואן בתחום הייצור הזה
אלה החברות הישראליות שבלטו במסחר:
מניית תאת בשיא: "כבר לא מתחת לרדאר"
מניית תאת טכנולוגיות קפצה ביום חמישי ב-13.8%, במחזור מסחר גבוה מהממוצע, והמשיכה לטפס גם במסחר המאוחר, ללא סיבה נראית לעין. בניגוד ברור למגמה הכללית בשוק המניות האמריקאי, מניית תאת רושמת עלייה של 27.9% מתחילת השנה, והיא נסחרת כעת במחיר שיא של כל הזמנים, 32.84 דולר, המשקף לחברה שווי שוק של 359 מיליון דולר. תאת היא חברה דואלית, שנסחרת במקביל גם בבורסה בתל אביב. באתר המשקיעים Simply Wall Street, כתבו בשבוע שעבר שהחברה כבר לא נמצאת "מתחת לרדאר" של המשקיעים, והוסיפו כי למרות שלהערכתם מכפיל הרווח שלה גבוה (32.8), הסיבה היא שהמשקיעים מאמינים שתמשיך במגמת הגידול ברווח.
תאת, המנוהלת על־ידי יגאל זמיר, היא ספקית של מוצרים ושירותים לתחום התחזוקה של מטוסים, הן צבאיים והן מסחריים. החברה נמצאת בשליטת קרן פימי, המחזיקה בכ-26.6% מהמניות, לאחר שמכרה בשנה שעברה חלק מההחזקה שלה בתאת לגופים מוסדיים מישראל. המכירה בוצעה לפי מחיר של 54.95 שקל למניית תאת, בעוד שבסוף השבוע שעבר, מחיר המניה בת"א עמד על 103.7 שקל.
פריון עלתה בעקבות נתונים ראשוניים מהרבעון הראשון
מניה דואלית נוספת שבלטה במסחר היא חברת האדטק פריון נטוורק , המנוהלת על-ידי טל יעקובסון. המניה טיפסה בימים רביעי-חמישי ב-9.3% וסיימה את שבוע המסחר בעלייה של 12.3%, למחיר מניה של 8.88 דולר, אשר משקף לחברה שווי שוק של 400 מיליון דולר. מתחילת השנה, המניה עלתה ב-4.8%, לאחר שב-2024, היא הניבה למשקיעים בה תשואה שלילית של 72.6%, על רקע אובדן הכנסות ממיקרוסופט, שהייתה הלקוחה המרכזית שלה.
העליות בשבוע שעבר הגיעו לאחר שפריון פרסמה תוצאות מקדמיות לדוחות הרבעון הראשון של השנה, והן עקפו את תחזיות האנליסטים. החברה צופה הכנסות של 88 מיליון דולר ו-EBITDA מתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) של 1.5 מיליון דולר, והמנכ"ל יעקובסון מסר שהתוצאות משקפות את התנופה המתמשכת והעוצמה במנועי הצמיחה המרכזיים של פריון.
לפי נתוני Yahoo Finance, חמישה אנליסטים מסקרים כיום את מניית פריון, כאשר מתוכם ארבעה נייטרליים ואחד חיובי. מחיר היעד הממוצע למניה הוא 9.75 דולר, ומשקף פרמיה של 9.8% על המחיר הנוכחי.
צים תושפע ממס חדש על אוניות שיוצרו בסין
חברת התובלה הימית צים סיימה שבוע מסחר רגוע, כשביום חמישי המניה שלה עלתה ב-2.3%. עם זאת, מתחילת השנה המניה איבדה 21.9% מערכה, בעיקר בשל החששות מפני השפעות המכסים ומלחמת הסחר על תוצאות צים. החברה מובילה סחורות במכולות, ויש לה קווים משמעותיים בין סין לארה"ב. שווי השוק של צים, המנוהלת על־ידי אלי גליקמן, הוא 1.66 מיליארד דולר.
ביום שישי האחרון, פורסם דיווח שטרם השפיע על המניה (משום שלא היה מסחר באותו יום) - ממשל טראמפ הודיע על הצעה למס חדש על כל אוניה אשר יוצרה בסין שמגיעה לנמלי ארה"ב. לפי אתר CNBC, הממשל האמריקאי החל לבחון את הדומיננטיות של סין בתעשיית בניית האוניות, והיא מייצרת 75%-80% מהן. לפי הדיווח, המס יגיע עד 1.5 מיליון דולר, כאשר הסכום ייקבע על בסיס משקל הסחורות באוניה, ויעלה בהדרגה. עם זאת, בניגוד לחששות שעלו בעבר, הוא לא יוטל על כל עגינה בכל נמל אמריקאי, אלא אחת להפלגה. חברות הספנות יוכלו להימנע מהמס אם יוכיחו שהזמינו אוניות בארה"ב. בתגובה, סין אמרה שהיא תבחן את הנושא ותגן על האינטרסים שלה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.