סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
12:50
מגמה מעורבת בתל אביב: מדד ת"א 35 נסחר ביציבות, בעוד מדד ת"א 90 מתקדם בכ-0.5%. מדד ת"א קלינטק בולט לחיוב, עם עלייה של כ-1%. מנגד, בולט לשלילה מדד הביטוח, שנופל בכ-0.8%. מדד הפיננסים מאבד כ-0.5% ומדד הבנקים יורד בכ-0.3%.
11:50
עליות קלות בתל אביב: מדד ת"א 35 עולה בכ-0.1%, מדד ת"א 90 מתקדם בכ-0.4%. בולטים לחיוב כעת מדד הנפט ומדד ת"א קלינטק, שמתקדמים שניהם בכ-1.2%. מנגד, מדד הבנקים ומדד רשתות השיווק, יורדים בכ-0.3% ובכ-0.5%, בהתאמה. במדד הבנקים, רק מזרחי טפחות נמצא כעת בטריטוריה חיובית, עם עלייה של כ-1.3%.
בולטת לשלילה גם מניית הבורסה לניע בתא , שיורדת כעת במעל 4%.
11:10
נמשכת המגמה המעורבת בתל אביב: מדד ת"א 35 נסחר ביציבות, מדד ת"א 90 מתקדם בכ-0.1%. מדד הנפט בולט לחיוב כעת, על רקע ההתאוששות במחירי הנפט, עם עלייה של כ-1.4%. אנרג'יאן מטפסת בכ-4% ונאוויטס בכ-2.5%.
חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט אנרגיה הודיעה מוקדם יותר כי תספק לחברת האלקטרוניקה Vishay ישראל חשמל ירוק בהיקף כולל של 380 מיליון שקל, לאורך תקופה של 12 שנים.
10:30
מגמה מעורבת בתל אביב: מדד ת"א 35 נסחר ביציבות, מדד ת"א 90 מתקדם בכ-0.2%. מדד הביטוח בולט לחיוב, וקופץ כעת בכ-1.2%.
בשעה זו, החוזים העתידיים על וול סטריט, נסחרים בעליות של כ-1%.
החברה הביטחונית עין שלישית , אשר מפתחת מערכות אלקטרו-אופטיות המשלבות יכולות בינה מלאכותית, מזנקת בכ-7%, לאחר שדיווחה כי קיבלה הזמנות בהיקף כולל של כ-7.3 מיליון שקל, שמורכבות משני חלקים. הראשונה, הזמנה בסך 4.8 מיליון שקל למערכות החברה, שמהווה חלק מתהליכי ההתקשרות שעליהם הכריזה בדצמבר מול לקוחות בארץ ובחו"ל בסך כ־15 מיליון שקל. מרבית המערכות המיועדות לאספקה במסגרת הנדבך הזה הן מערכות לגילוי כטב"מים (כלי טיס בלתי מאוישים), שסופקו בעבר ללקוחות אלו וללקוחות נוספים במדינות נאט"ו. על־פי הערכת החברה, אספקת המערכות צפויה להתבצע במהלך החציון השני של שנת 2025.
הנדבך הנוסף של היקף ההזמנות הנוכחי עומד על כ־2.5 מיליון שקל, בגין הגדלת הזמנת ייצור שהתעכבה, שביחס אליה החברה דיווחה ביוני אשתקד. בדיווח, החברה הודיעה על קבלת הזמנה מחייבת בהיקף של 19 מיליון שקל, וזאת בהמשך לזכייה במכרז של לקוח ביטחוני לרכישת מערכות של החברה. כמו כן, עין שלישית העניקה באותה עת ללקוח את האפשרות לבצע הזמנות נוספות, בסכום כולל של כ־22 מיליון שקל, עד יוני 2027. על פי הערכת החברה המעודכנת, אספקת המערכות במסגרת ההזמנה בסך 2.5 מיליון שקל צפויה להתבצע לאורך החציון השני של שנת 2025 והרבעון הראשון של שנת 2026.
מניית חברת ציוד התעופה הדואלית תאת טכנולוגיות נופלת כעת בכ-13%, לאחר שצנחה אתמול בכ-16% במסחר בוול סטריט. ביום חמישי האחרון, קפצה החברה ב-13.8%, במחזור מסחר גבוה מהממוצע, והמשיכה לטפס גם במסחר המאוחר, ללא סיבה נראית לעין. באתר המשקיעים Simply Wall Street, כתבו בשבוע שעבר שהחברה כבר לא נמצאת "מתחת לרדאר" של המשקיעים, והוסיפו כי למרות שלהערכתם מכפיל הרווח שלה גבוה (32.8), הסיבה היא שהמשקיעים מאמינים שתמשיך במגמת הגידול ברווח.
תאת, המנוהלת על־ידי יגאל זמיר, היא ספקית של מוצרים ושירותים לתחום התחזוקה של מטוסים, הן צבאיים והן מסחריים. החברה נמצאת בשליטת קרן פימי, המחזיקה בכ-26.6% מהמניות, לאחר שמכרה בשנה שעברה חלק מההחזקה שלה בתאת לגופים מוסדיים מישראל. המכירה בוצעה לפי מחיר של 54.95 שקל למניית תאת, בעוד שהיום, מחיר המניה בת"א עומד על כ-100 שקלים.
חברת התוכנה לתחום הביטוח סאפיינס הודיעה על רכישת חברת Candela, הפועלת באזור אסיה-פסיפיק, תמורת 22 מיליון דולר. לסאפיינס היו 216 מיליון דולר בקופה בסוף 2024. לפי הודעת סאפיינס, קנדלה מציעה פתרון אוטומציה ושירותים דיגיטליים ל-23 לקוחות, בעיקר בסינגפור, במלזיה, בתאילנד, בהונג קונג ובדרום אפריקה, היא מעסיקה 100 עובדים בהודו והיא נרכשת מידי חברה סינגפורית שמחזיקה בה כיום. הכנסות החברה ב-2024 היו 8 מיליון דולר והיא צפויה לתרום לרווחי סאפיינס החל מהרבעון הרביעי השנה, שני רבעונים אחרי שתושלם הרכישה. רוני על-דור, מנכ"ל סאפיינס, מסר שהרכישה היא חלק מהאסטרטגיה להרחיב את הנוכחות באזור אסיה-פסיפיק ולחזק את הפלטפורמה לביטוחי חיים. סאפיינס נסחרת בנאסד"ק ובת"א בשווי 1.45 מיליארד דולר.
10:05
הבורסה המקומית לא מתרגשת מהירידות החדות בוול סטריט: מדד ת"א 35 ומדד ת"א 90 מתקדמים שניהם בכ-0.3%. מדד הביטוח ומדד הבנקים בולטים לחיוב, עם עליות של קרוב ל-1%.
מניות שבולטות לחיוב בפתח יום המסחר: טבע , טאואר , נקסט ויז'ן , פורמולה מערכות , דלתא גליל .
מניות שבולטות לשלילה: אלביט מערכות , סלקום , סאפיינס , פרטנר , שפיר הנדסה .
9:40
בשוק המט"ח המקומי, הדולר מתחזק כעת מול השקל בכ-0.3%, ושערו עומד על 3.71 שקלים. האירו מתחזק מול השקל בכ-0.1%, ושערו עומד על 4.27 שקלים.
8:20
1. שוק המניות
יום המסחר צפוי להיפתח במגמה מעורבת.
הבורסה בתל אביב נצבעה באדום אתמול (ב'), בהשפעת החוזים העתידיים, שבישרו על יום שלילי גם בוול סטריט. מדד ת"א 35 ירד בכ-1.2%, ומדד ת"א 90 נפל בכ-2.2%. בלטו לשלילה מדד הביטוח ומדד הבנקים, שנפלו בכ-2.7% ובכ-2%, בהתאמה. גם מדד הפיננסים ומדד הבנייה נפלו בכ-2%.
בוול סטריט, נרשמו ירידות חדות, על רקע המתקפה החריגה של טראמפ נגד יו"ר הפד ג'רום פאוול, ההסלמה במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, וכן היעדר ההתקדמות בעסקאות מסחר עם שותפותיה של ארה"ב. מדדי הנאסד"ק והדאו ג'ונס איבדו שניהם כ-2.5%, בעוד ה-S&P 500 השיל מערכו כ-2.4%. הבוקר, המסחר בחוזים העתידיים על וול סטריט מתנהל בעליות קלות של עד 0.5%.
בין ההתפתחויות המשמעותיות שנרשמו בגזרת מלחמת הסחר: משרד המסחר הסיני איים כי ינקוט באמצעי־נגד נחרצים נגד מדינות שישתפו פעולה עם ארה"ב; וענקית המשלוחים DHL הודיעה כי היא משהה משלוחים של חבילות שערכן מעל 800 דולר, בשל עיכובים הנגרמים ממדיניות המכסים החדשה.
בפוסט שפרסם ברשת החברתית שלו, Truth Social, הנשיא טראמפ עלה אתמול למתקפה נוספת וחריפה יותר נגד יו"ר הפד ג'רום פאוול. טראמפ כינה את פאוול "לוזר גדול", והזהיר כי כלכלת ארה"ב עלולה להאט אם הריבית לא תרד באופן מיידי. טראמפ טען כי "אין אינפלציה ממשית" בארה"ב, וכי מחירי האנרגיה "ורוב הדברים האחרים", נמצאים בירידה. "כשהמחירים יורדים כל כך יפה מטה, כפי שצפיתי שיקרה, כמעט שלא יכולה להיות אינפלציה, אבל יכולה להיות האטה של הכלכלה, אלא אם מר מאוחר מדי, לוזר גדול, יפחית את רמת הריבית, עכשיו", כתב טראמפ.
ב-CNBC הביאו את התייחסותו של אדם קריסאפולי, מחברת Vital Knowledge, שציין כי המשקיעים מתמודדים עם "מקור חדש של חרדת מאקרו - איומי טראמפ על עצמאות הפד". לדבריו, "האיום קשור למלחמת הסחר של טראמפ, בעוד פאוול ועמיתיו נדרשים להישאר על הגדר, בשל אפשרות של עלייה חדה באינפלציה בעקבות המכסים, בחודשים הקרובים; זאת, על אף התנודתיות בשוק והסיכונים הגוברים של ירידה בצמיחה. הירידה במניות, בדולר ובאג"ח במקביל, מצביעה על כך שמלחמת הסחר של טראמפ הובילה ליציאה המונית מנכסים פיננסיים אמריקאיים, שאף כמות של משא ומתן לא תוכל לתקן".
ואכן, בוול סטריט ג'ורנל ציינו כי לפי נתונים היסטוריים, הזמן היחיד במהלכו הדולר, ה-S&P 500 ומחיר האג"ח הממשלתיות האמריקאיות לעשר שנים היו נמוכים במקביל בתקופה זו של השנה, הוא ב-2008, אז פרץ משבר הסאב-פריים בארה"ב.
ענקיות הטכנולוגיה הידועות כ"שבע המופלאות", אנבידיה , טסלה , אמזון , מטא , אלפאבית , מיקרוסופט ואפל , הובילו את הירידות בוול סטריט. כך, אנבידיה משלימה ירידה של מעל 15% בשלושת ימי המסחר האחרונים. ככלל, החולשה בסקטור השבבים נמשכה משבוע שעבר, לאחר שאנבידיה דיווחה כי מגבלה חדשה של ממשל ארה"ב על יצוא שבבים לסין, צפויה לגרום לה לפגיעה בהיקף של 5.5 מיליארד דולר ברבעון. גם TSMC , ברודקום , ASML , סופר מיקרו קמפיוטר ו-AMD סיימו את המסחר בטריטוריה שלילית.
גם החולשה בסקטור ביטוח הבריאות, שנחשב לדפנסיבי ולעמיד יותר בפני טלטלות בשווקים, נמשכה משבוע שעבר, עם ירידות במניית יונייטד הלת' , יוניברסל הלת' סרוויסס , הומנה וסי.וי.אס הלת' . ביום חמישי האחרון, מניית יונייטד הלת' התרסקה בכ-23%, ומחקה איתה בדרך למטה עשרות מיליארדי דולרים משווי השוק של החברה, לאחר שפרסמה דוחות רבעוניים מאכזבים. ענקית ביטוחי הבריאות, שנחשבת לאחת החברות החזקות בארה"ב, גררה איתה למטה באותו היום גם את מדד הדאו ג'ונס, ומניות ביטוח בריאות גדולות נוספות, ביניהן הומנה וסי.וי.אס הלת' . ב-CNBC אף דווח כי קרן הסל iShares US Healthcare Providers, העוקבת אחר מניות בתחום ביטוח הבריאות, נפלה בכ-6.8%, ורשמה את היום הגרוע ביותר שלה מאז 2020.
הערב, טסלה צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2025. המניה ירדה אתמול בכ-6% וביותר מ-40% מתחילת השנה, לאחר שסיכמה את הרבעון הגרוע ביותר מבחינת מכירות מאז מרץ 2022. ברקע הירידה, עבודתו השנויה במחלוקת של מנכ"ל טסלה, אילון מאסק, כראש מחלקת ההתייעלות בממשל טראמפ. כמו כן, מדיניות המכסים של טראמפ עלולה ליצור בעיות עבור טסלה, מכיוון שהחברה מסתמכת על ספקים במקסיקו ובסין לצורך הפקת המכוניות שלה. ברויטרס דווח כי טסלה נאלצה לעכב משלוחי חלקים מסין עבור משאיות החשמל שלה והרכב האוטונומי שלה, הסייברקאב (Cybercab), מה שעלול לדחות את השקתם.
הירידה במניה באה גם בעקבות ההחלטה של בנק ההשקעות ברקליס לחתוך אתמול את מחיר היעד של המניה מ-325 דולר ל-275 דולר. הבנק הזהיר כי מאסק יצר "מצב קוד אדום" בעבור יצרנית הרכב, וציין כי יהיה לה קשה למכור יותר רכבים ב-2025 מאשר הכמות שהיא מכרה ב-2024. בין היתר, צוין בהחלטה כי "מרווח הרווחיות בתחום הרכב צפוי להגיע לשפל חדש". במקביל, אנליסטים נוספים צפו כי מכירות טסלה יצנחו ב-9% בשנת 2025 כולה, אך חלקם כתבו כי שנת 2026 תהיה שנת התאוששות - עם צמיחה של 35% בהקיף המשלוחים, זאת בעקבות התאוששות המותג, עלייה מחודשת בביקוש לרכב חשמלי והשקת דגם זול יותר של טסלה.
ביום חמישי הקרוב, תפרסם אלפאבית (גוגל) את דוחותיה הכספיים, כאשר היא מתמודדת עם מאבקים משפטיים במספר חזיתות, על רקע טענות נגדה בגין הפרת חוקי התחרות והיותה מונופול בתחום המודעות המקוונות.
בחזרה לבורסה המקומית, בתל אביב, חברת ניהול הפסולת ורידיס ירדה בכ־3% ביום שני לאחר שנשללה ממנה הזכאות למענקים ממשלתיים עבור השנים 2022-2023. זאת, בעקבות חשד לשימוש לא תקין בכספים שקיבלה ורידיס וחברות בנות שלה בשנים קודמות. בדוחות הקרובים תידרש ורידיס להפריש 60 מיליון שקל בעקבות הפרשה. דלק רכב, בעלת השליטה בחברה, ירדה גם היא בעקבות הדיווח בכ־3%.
על אף הירידות, היו גם כוכבות בת"א, גם אם קטנות. החברות טכנולוגיות גילוי אש והום ביוגז זינקו ב־10% וב־25%, בהתאמה, בעקבות הזמנות מצבאות זרים; גילוי אש עוסקת במחקר ופיתוח של גלאי אש וגז אופטיים לתעשיות חומרים מסוכנים. הום ביוגז מפתחת מערכות ביוגז להפקת אנרגיה באמצעות מיחזור פסולת אורגנית - פתרון ייחודי לבסיסים צבאיים הפועלים באזורים מנותקים מתשתיות ביוב מרכזיות.
● החברה המפתיעה שזינקה במעל 15% בבורסה בתל אביב
באסיה, הירידות בוול סטריט אתמול, לאחר המתקפה של הנשיא טראמפ על יו"ר הפד, מכבידות על המסחר, שמתנהל במגמה מעורבת: הניקיי נסחר ביציבות, בורסת שנגחאי עולה בכ-0.4%, ההנג סנג מטפס בכ-0.1% והקוספי יורד בכ-0.2%.
2. שוקי האג"ח
בשוק החוב האמריקאי, תשואת האג"ח הממשלתיות לעשר שנים טיפסה אמש בכ-9 נקודות בסיס לרמה של 4.41%. תשואת האג"ח הממשלתיות לשנתיים ירדה בכ-3 נקודות בסיס ועמדה על כ-3.76%. הבוקר, התשואה לעשר שנים עולה בכ-3 נקודות בסיס ועומדת כבר על 4.43%, כאשר התשואה לשנתיים עולה בכ-3 נקודות בסיס גם היא, ועומדת על כ-3.78%.
יצוין כי ב-9 באפריל, אז השהה הנשיא טראמפ את תוכנית המכסים שלו ל-90 יום (למעט על סין), תשואת האג"ח הממשלתיות לעשר שנים הגיעה לכ-4.5%; לפי הערכות, מכירת האג"ח המשמעותית היא בין הגורמים שהובילו את טראמפ להכריז על השהיית המכסים, והוא בעצמו התייחס אז לכך שסוחרי האג"ח "נהיו קצת מפוחדים".
בסקירה של בית ההשקעות פסגות, הכלכלנים ציינו כי הם סקפטיים לגבי האפשרות שסין התחילה למכור את האחזקות שלה בחוב האמריקאי, כחלק ממלחמת הסחר: "בצד השני של האוקיינוס יש את הפד, שיכול כמובן, אם יחשוד שסין מוכרת אג"ח אמריקאיות במכירת חיסול, לקנות את אותן האג"ח בדיוק. מכיוון שהרחבה כמותית כשלעצמה אינה מייצרת אינפלציה, לפד לא תהיה בעיה לספוג את עודף ההיצע שהסינים ייצרו. בתרחיש כזה, המרוויחים הגדולים הם כמובן הבנקים בארה"ב, שיוכלו לקנות מסין בזול ומיד אחר כך למכור את אותו הנכס לפד ביוקר".
בבית ההשקעות הוסיפו כי "גם אם הסינים ימכרו אג"ח אמריקאיות, הם יצטרכו לעשות משהו עם הכסף. במקרה והם יחליטו לשמור אותו ביואן, הרי שלא רק שהם יבקיעו לעצמם גול עצמי במלחמת הסחר, כאשר היואן יתחזק מול הדולר והיצוא הסיני יפגע עוד יותר, אלא שהם יצמצמו את רזרבות המט"ח שלהם [...] למרות היתרונות האסטרטגיים האפשריים בהפחתת החשיפה הדולרית של סין, מכירת חוב אמריקאי באופן אגרסיבי וחד צפויה לגרום לסין נזק רב יותר מאשר לארה"ב, ולכן סביר להניח שתרחיש כזה לא יקרה לפני מיצוי של כלים אחרים שסין יכולה להשתמש בהם, כמו מיסוי חברות אמריקאיות, מגבלות על ייצוא מתכות נדירות וכו'".
בשוק החוב המקומי, תשואות האג"ח הממשלתיות רשמו גם הן עליות. תשואת האג"ח הממשלתיות לעשר שנים עלתה בכ-5 נקודות בסיס לרמה של כ-4.38%, וזו של שנתיים עלתה בכ-2 נקודות בסיס לרמה של 4.06%. באג"ח הקונצרניות, מדדי התל בונד 20,40 ו־60 נסחרו בירידות קלות של עד 0.2%.
רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של אי.בי.אי, כתב כי "התמחור של הריביות הריאליות, בפרט על רקע ציפיות נמוכות לאינפלציה, ממשיך להיות אטרקטיבי יותר ביחס לתשואות הנומינליות, כך שנמשכת ההעדפה לאפיק הצמוד (למדד המחירים לצרכן) על פני השקלי לכל אורך העקום".
3. שוקי הסחורות והמטבעות
בשוק המט"ח העולמי, הדולר האמריקאי המשיך להיחלש מול המטבעות המובילים בעולם. מדד הדולר, DXY, נחלש אמש בכ-1% והשלים ירידה של כ־10% מתחילת השנה, לרמתו הנמוכה ביותר מזה שלוש שנים.
בשיחה עם אתר MarketWatch, וויל קומפרנול, אסטרטג מאקרו בחברת הפיננסים FHN Financial, התייחס לירידה של הדולר וציין: "הייתה הכרזה מוקדמת על מותו של הדולר כמטבע הרזרבה הגלובלי. ראינו בריחה מנכסים אמריקאיים בשוליים, אבל אין מתחרה בולט אחרי הדולר".
בשוק המקומי, הדולר דווקא התחזק מול השקל, בניגוד למגמת ההיחלשות שלו מול מטבעות אחרים ברחבי העולם: הדולר התחזק מול השקל בכ-0.7%, ושערו עמד על 3.71 שקלים.
הבוקר, הדולר מתחזק מול השקל בכ-0.2%, ושערו עדיין עומד על 3.71 שקלים. מנגד, האירו נחלש מול השקל בכ-0.2%, ושערו עומד על 4.26 שקלים.
אחת הסיבות להתחזקות הדולר היא עליית הסיכון בישראל. רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של IBI טוען כי "המשק המקומי סובל מעלייה מחודשת בפרמיית הסיכון, שהחלה עם קריסת הפסקת האש מול החמאס, המשיכה בחזרה לחקיקה של הממשלה להחלשת המערכת המשפטית ועלולה להתגבר במידה ושיחות הגרעין של ארה"ב מול אירן ייקלעו למשבר. כל עוד לא יחול מפנה חיובי לפחות בחלק מנושאים אלו, סביר לצפות להמשך רמות גבוהות של פרמיית סיכון ולחץ להיחלשות של השקל. תמהיל זה ממשיך לתמוך בשלב הנוכחי בעמדת המתנה בריבית, בהתאם למסר שעלה גם מהחלטת הריבית האחרונה".
גם לירידות החדות בוול סטריט יש השפעה על שוק המט"ח המקומי. באופן מסורתי, יש קשר בין התנודות בוול סטריט לשער הדולר-שקל. כשהשווקים בעולם עולים, גם החשיפה למט"ח עולה. כשגופים מוסדיים לא רוצים להגדיל חשיפה, הם מוכרים מט"ח; מנגד, כשהשווקים יורדים והגופים צריכים להגדיל ביטחונות, הם רוכשים דולרים, וכך גורמים לעליית שער הדולר מול השקל.
כחלק ממגמה של בריחה לנכסים בטוחים יותר, הזהב המשיך ברצף שבירת השיאים שלו אתמול, נסחר בשיא כל הזמנים, ומחירו נע סביב כ-3,430 דולר. הבוקר, רצף העליות ממשיך, כאשר הזהב נסחר כבר במחיר העומד על כ-3,490 דולר לאונקיה.
בשוק הקריפטו, נרשמה התאוששות מסוימת. במהלך היום, מחיר הביטקוין נע סביב 88 אלף דולר, ונסחר ברמתו הגבוה ביותר מזה כשלושה חודשים. ב-MarketWatch דווח כי אנליסט בוול סטריט אמר שמדובר ביום בעל הביצועים הטובים ביותר מאז ה-2 באפריל, אז טראמפ חשף את תוכנית המכסים שלו. סטפן אינס, שותף בחברת הפיננסים SPI Asset Management, ציין כי "לרוב, נפילה בדולר מסמנת כאוס עבור הקריפטו. אבל הפעם? מחיר הביטקוין זינק במעל 2,000 דולר, עם המהלך הגדול ביותר שלו מאז 'יום השחרור'. הקורלציה בין הביטקוין לדולר? נשברה כמו זרד יבש".
הבוקר, מחיר הביטקוין נע סביב 88 אלף דולר. עם זאת, הוא עדיין רחוק משמעותית מהשיא שנרשם בסוף ינואר, אז עמד על כ-109 אלף דולר.
לאחר שמחירי הנפט ירדו אתמול במעל 2%, הבוקר הם רושמים עליות קלות: מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד כעת על כ-62.8 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-66.6 דולר.
4. מאקרו
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה אתמול את אומדן הצמיחה השלישי והאחרון לשנת 2024. התוצר המקומי הגולמי עלה ב־1% ביחס לשנת 2023, מה שמשקף ירידה של 0.3% בתוצר לנפש, בשל הגידול הדמוגרפי בישראל.
בסקירה השבועית של חטיבת השווקים בדיסקונט התייחסו למדד המחירים לצרכן לחודש מרץ, והעריכו מה צפוי בהמשך: "להערכתנו, האינפלציה צפויה להמשיך להתמתן לקצב שנתי של 2.8% בסוף 2025, ו-2.2% שנה קדימה. זאת, בהנחה שנראה שחרור לחץ בשוק העבודה, שהפגיעה בהכנסה הפנויה של משקי הבית, על רקע הגזרות הכלכליות, תוביל להאטה בביקושים המקומיים, ושהשקל לא ישוב וייחלש. עם זאת, נזכיר, כי באפריל, עודכן שכר המינימום ב-6.25%, כך ששוק העבודה עדיין מהווה איום על התכנסות האינפלציה, כמו גם סעיף הדיור במדד, שמהווה אף הוא סיכון".
בבנק הוסיפו כי "על אף התמתנות האינפלציה, בנק ישראל לא צפוי להוריד ריבית לפני סוף אוגוסט, לכשיווכח שהאינפלציה, לרבות מחירי השירותים, מתכנסים לטווח היעד, ולכן, להערכתנו, יוריד את הריבית פעמיים עד סוף 2025, ושלוש פעמים במהלך 12 החודשים הבאים".
בארה"ב, יתפרסמו מחר מדדי מנהלי הרכש המוקדמים לאפריל, הצפויים לשקף את תחילת השפעת המכסים של הנשיא טראמפ.
5. תחזית
על אף הירידות החדות בוול סטריט והטלטלות העזות שחווים השווקים בעקבות מדיניות המכסים של הנשיא טראמפ, ישנם גם אנליסטים שנותרים איתנים בעמדתם השורית כלפי השוק האמריקאי.
ג'ון שטולצפוס, האסטרטג הראשי בבנק ההשקעות אופנהיימר, כתב כי "הירידות מוקדם יותר השנה לרוב נראו כמו 'קיצוצים' ו'תספורות' ל-S&P 500, כאשר משקיעים דוביים, סקפטיים וחרדים, מצאו קטליזטור כדי לקחת רווחים בטווח הקצר ללא 'פומו' (FOMO - Fear of missing out), בעוד שאנו רואים אלמנטים עקרוניים שממשיכים להראות על איתנות, המאפיינת שוק שורי מאוד שלם".
שטולצפוס הוסיף: "בין המנועים של השוק השורי שלתפיסתנו, סיפקו איתנות במהלך הירידות שנרשמו לסירוגין ב-2024 לתוך השנה הנוכחית: ההצלחה של הפד בליישם מדיניות מוניטרית שהורידה את קצב האינפלציה מאז מרץ 2022, עמידות בהוצאות הצרכנים, צמיחה בהכנסות בקרב חברות ה-S&P 500 וצמיחה בכמות המשרות - גורמים שסיפקו תמיכה לכלכלה האמריקאית ולשווקים".
עוד הוסיף שטולצפוס, כי הסקטורים הפייבוריטים שלו הם טכנולוגיות מידע, פיננסים, תעשייה, מותרות (Consumer Discretionary) ושירותי תקשורת.