חוזרת לישראל, ולא מטורקיה: רנו קליאו המחודשת ב־125 אלף שקל
חברת פריסבי, יבואנית רנו, חידשה את יבוא מכונית הסופר-מיני "קליאו", לאחר שיבוא המכונית מטורקיה הופסק בשנה שעברה בעקבות חרם היצוא של ארדואן. היבוא מתבצע כעת ממפעלי רנו בסלובקיה. המכונית עברה מתיחת פנים קלה, עם מערך חדש של פנסים, גריל ופגושים בחרטום.
● בלעדי | מאה אלף מכוניות בחודש אחד: המס האסטרונומי שנכנס לקופת המדינה בדצמבר
● ארה"ב הוסיפה חברות סיניות לרשימה שתקשה עליהן בביצוע עסקאות. איך יושפע שוק הרכב?
תא הנוסעים עבר עדכון ושדרוג באבזור הפנימי. הדגם ממשיך עם המנוע הקיים, טורבו-בנזין עם שלושה צילינדרים בנפח 1 ליטר, שמייצר 90 כ"ס ומשודך לתיבה אוטומטית רציפה. תצרוכת הדלק המוצהרת היא 17.2 ק"מ לליטר. המחיר עומד כעת על 125 אלף שקל.
בכירים בענף: מס הנסועה יפגע במכירות כלי הרכב מופחתי הפליטה
מס הנסועה על כלי רכב חשמליים ורכבי פלאג-אין, שאמור להיכנס לתוקף בינואר הקרוב, בהנחה שהחקיקה אכן תושלם כמתוכנן עד 2026, יפגע במסירות בפלחים מופחתי הזיהום של שוק הרכב, ואף יקשה על ישראל לעמוד ביעדי הפחתת הפליטה מתחבורה, שאליהם התחייבה להגיע עד סוף העשור. כך מעריכים גורמים בכירים בענף הרכב.
על פי הערכות בענף, מס הנסועה ירחיב כבר לקראת סוף השנה הנוכחית את הפגיעה במסירות כלי הרכב החשמליים, שנתח השוק שלהם כבר ירד בחדות ברבעון הראשון. במקביל תהיה לו השפעה שלילית גם על מסירות רכבי הפלאג-אין, שהם כיום הפלח "הירוק" הצומח ביותר בשוק הרכב הישראלי, ויש להם ביקוש ער במיוחד בציים.
הפגיעה בחדירת השוק של כלי רכב עם הנעה חשמלית ופלאג-אין צפויה להיות מהותית במיוחד בפלח הליסינג והציים, שאחראי לרכישות של מעל 80 אלף כלי רכב חדשים בשנה. הסיבה העיקרית לכך היא הנסועה המוגברת של רכבי ציים, שעומדת על כ-28 אלף קילומטרים בשנה בממוצע על פי נתוני הלמ"ס. זאת בהשוואה לכלי רכב בבעלות פרטית, שהנסועה הממוצעת שלהם היא כ-16 אלף קילומטר בשנה.
המשמעות היא, שבעלי כלי רכב צמודים עם הנעת חשמל או פלאג-אין יצטרכו לשלם החל מ-2026 תוספת ממוצעת של כ-4,200 שקל בשנה בהשוואה לרכבי בנזין או הייבריד רגילים, שמס הנסועה לא יחול עליהם.
המעסיקים טרם הפנימו
מבדיקת גלובס עולה, שמעסיקים גדולים עדיין לא הפנימו את העלות הנוספת של מס הנסועה במדיניות ההצטיידות ברכב. לפי הערכות קיימת סבירות נמוכה, אם בכלל, שהעלות תגולם על ידי רוב המעסיקים.
בניגוד לכלי רכב חשמליים מלאים, רכבי פלאג-אין משלמים כיום מס קנייה מלא של 83%, וגם בלו על הדלק שהם צורכים. באוצר בחנו מספר דרכים לבצע בידול בין גובה מס הנסועה על רכב חשמלי ועל רכב פלאג-אין, אולם הדבר מורכב מאוד. על פי תזכיר חוק מס הנסועה שאושר, יוטל מס בגובה 15 אגורות לקילומטר על כלי הרכב הנטענים מרשת החשמל, ללא בידול.
פגיעה ביעדי הפליטה
השבוע הציג המשרד להגנת הסביבה את "דוח השקיפות הלאומי" לאו"ם. הנחת העבודה של המדינה לעמידה ביעדי הפחתת הפליטות מהתחבורה היא, שעד 2030 כל כלי הרכב החדשים שיימכרו בישראל יהיו עם הנעה חשמלית או מחושמלת (פלאג-אין), ועד 2035 "יחושמלו" 50% מכלי הרכב המסחריים הכבדים מעל 3.5 טונות, שנמכרים בישראל. אולם השחיקה המהירה בהטבות המס על הפלחים הללו מעמידה את הריאליות של היעדים בספק.
ממשרד האוצר נמסר, כי "בהתאם לנוסח החוק המוצע, מס הנוסעים יחול גם על רכבי פלאג-אין".
דלק רכב תחנוך השנה את תחנת החלפת הסוללות הראשונה של NIO הסינית בצומת גלילות | בלעדי
חברת דלק רכב תחנוך לקראת סוף השנה את תחנת החלפת הסוללות המהירה הראשונה של מותג הרכב החשמלי הסיני NIO בישראל. התחנה מוקמת בגלילות, וכפי שנחשף בגלובס עבודות ההקמה יתבצעו על ידי קבוצת ברן, שהייתה גם הקבלנית המקורית של הקמת תחנות החלפת הסוללות של "בטר פלייס" בתחילת העשור הקודם.

תחנת החלפת סוללות של מותג הרכב החשמלי הסיני NIO
כחלק מהאסטרטגיה העסקית של NIO, כל דגמי הרכב שלה, שמשווקים בעולם וגם בישראל, מיוצרים עם מנגנון אלקטרו-מכני, שמאפשר לנתק את הסוללה מהרכב ולהחליף אותה בסוללה טעונה במלואה בתוך דקות ספורות, באמצעות "תחנת החלפה" רובוטית. תחנה כזו מאפשרת עשרות החלפה של עשרות סוללות ביום, וחוסכת זמן רב שנדרש לצורך טעינה של רכב חשמלי מקובל בעמדות ציבוריות.
יתרון נוסף של הרעיון, שפותח במקור על ידי "בטר פלייס" הישראלית ואומץ באופן נרחב סין בשנים האחרונות, הוא הפרדה בין מחיר הרכב לצרכן למחיר הסוללה, שמהווה חלק משמעותי מעלות הרכב. בדומה ל"בטר פלייס" בזמנה, מציעה NIO ללקוחותיה לרכוש את הרכב "נטו" במחיר מוזל משמעותית, ולחכור את הסוללה במעין "מנוי" עם תשלום חודשי, פלוס תשלום על כל החלפה של סוללה. ככל הידוע, דלק רכב מתכוונת להציע תוכנית דומה ללקוחות NIO בישראל בתחילת השנה הבאה, במקביל להתחלת הפעילות של התחנה הראשונה, שאליה אמורות להצטרף עוד תחנות בפריסה ארצית בהמשך השנה.
כיום נעים על כבישי הארץ רק כמה מאות רכבי NIO, אולם הפוטנציאל צפוי להתרחב משמעותית החל מהשנה הבאה, לאחר תחילת השיווק בישראל של דגמי "מותג הביניים" החדש של NIO, שקרוי ONVO. כלי הרכב החשמליים של המותג ישווקו בישראל בטווח המחירים של 200-300 אלף שקל, ופוטנציאל המכירות שלהם גדול משמעותית משל מותג הפרימיום NIO. הקבוצה תתחיל לשווק השנה בישראל גם את המותג העירוני-עממי החדש FIREFLY, שהושק השבוע בסין באופן רשמי, אולם בניגוד לשני המותגים האחרים של החברה הוא דורש תחנות החלפת סוללות ייעודיות משלו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.