אמיר זילברשטיין (מנכ"ל), גלינה אנטובה, בני פורת
Team8, טמסק, סימנס, שניידר אלקטריק, Rockwell, בסמר, מיטסוי, אינבויישן אנדבורס, ICV
במשרדי קבוצת הסייבר Team8, השוכנים בשכונת נחלת יצחק המנומנמת שבגבול תל אביב-גבעתיים, מפתחת קלארוטי (Claroty) פתרון אבטחה שפונה בעיקר לתשתיות קריטיות: תחנות כוח; בתי זיקוק לנפט; מים, חשמל ותחבורה; מפעלים לייצור כימיקלים ותרופות. שליש מהחברות בעולם נשענות על רשתות תעשייתיות לצורך פעילותן, אך עד לאחרונה שוק הגנת הסייבר עליהן היה מצומצם עד לא קיים.
הפתרון של קלארוטי מבוסס על בחינה מעמיקה של הרכיבים השונים והתקשורת בינהם בתוך הרשתות הספציפיות הללו. על בסיס זה מספקת הפלטפורמה של החברה התראות בזמן אמת על שיבושים בהליכי העבודה התקינים ברשתות הייצור, כדי למנוע אפשרות למתקפות סייבר. מאחורי הפלטפורמה עומד צוות מחקר המונה 15 איש: זה אולי לא נשמע הרבה, אבל כיום מדובר באחד הצוותים הגדולים בתחום.
"זיהינו שיש פה רשתות שעולם האבטחה הרגיל לא מטפל בהן, ויש צורך לטפל בהן", אומר מנכ"ל החברה אמיר זילברשטיין, "מה שקרה בשנתיים האחרונות, ואפשר את הצמיחה הגדולה שלנו ואת גיוס ההון האחרון, זה שאיום הסייבר על רשתות תעשייתיות התברר כמאוד ממשי, עם נזקים של מאות מיליוני דולרים בתקרית ממוצעת".
ובכל זאת, אתם לא היחידים שפועלים בעולם הזה. במה אתם שונים?
"אנחנו מכסים את כל השכבות השונות שקיימות בעולם ה-Industrial IoT. פתרונות רגילים מכסים רק את השכבות העליונות, כמו שרתים ומערכות הפעלה, ואנחנו מכסים גם את השכבות התחתונות שייחודיות לעולם התעשייתי, כמו חיישנים ולוחות בקרה".
גיוס ההון שמזכיר זילברשטיין הושלם לפני חצי שנה, ובמסגרתו קיבלה קלארוטי השקעה של 60 מיליון דולר מחברות תעשייתיות וספקיות מערכות בקרה, ובראשן סימנס, רוקוול ושניידר אלקטריק. "חברות כאלה הן שבונות את הרשתות ומספקות את הציוד לכל ענקיות התשתיות, כמו חברת החשמל בישראל ומקבילותיה בעולם. אף על פי שהן מתחרות ביניהן, הן השקיעו יחד בקלארוטי מתוך הבנה, עד לרמת ההנהלה הגבוהה בהן, שצריך להגן על התשתיות האלה".
במה ההבנה הזאת מתבטאת?
"בכך שיש לנו שותפות מאוד עמוקה עם החברות הללו, מעבר להשקעה. הן לוקחות אותנו לשוק וללקוחות שלהן, שסומכים עליהן שיקימו את הרשתות כמו שצריך. בחודשים האחרונים אנחנו רואים שההליכה לשוק איתן היא דרמטית עבורנו".
כשיצאה לשוק לראשונה הפלטפורמה ידעה לזהות התנהגויות חריגות ברשתות התעשייתיות, על בסיס למידת ההתנהגויות התקינה של הרשתות השונות והרכיבים בתוכן. כיום, אומר זילברשטיין, הפלטפורמה מסוגלת לזהות גם פרצות אבטחה שטרם נוצלו, ובכך למנוע מתקפות Zero Day. "זו יכולת שכיוונו אליה מהיום הראשון שלנו, משהו שאפשר לקרוא לו הגביע הקדוש", אומר זילברשטיין, אנחנו מסוגלים לזהות מראש סיכונים, להגיד ללקוח במה הוא צריך לטפל כדי למנוע התקפה, מה סדר העדיפויות והחשיבות של הפעולות".
קלארוטי הוקמה במסגרת פלטפורמת הסייבר Team8 – קרן הון סיכון שמקימה חברות סייבר ומשקיעה בהן, במטרה להפוך אותן לשחקניות מרכזיות בתחומן. הקבוצה מאתרת תחומים בעולם הסייבר שבהם יש צורך בפתרון טכנולוגי, ואז מחפשת צוות הנהלה להובלת הסטארט-אפ שיפתח את הפתרון, תוך ניסיון לאתר טאלנטים מיחידות טכנולוגיות בצבא. חברה אחרת של הקבוצה, סיגניה, הודיעה לפני חודשיים על מכירתה לטמאסק הסינגפורית ברבע מיליארד דולר.
"התחלנו את האינקובציה עם Team8 ב-2014, והיום, אחרי שנתיים וחצי של מכירות ועם 100 אנשים, יש לנו עשרות לקוחות - גם חברות גדולות שמפעילות תשתיות קריטיות, וגם ממגזרים אחרים", מתגאה זילברשטיין, "הרבה מלקוחותינו הן חברות פורצ'ן 100, והרבה מהעסקאות שלנו הן בהיקף של 7 ספרות".
החברה לא מפרטת את היקף ההכנסות השנתי שלה, אך זילברשטיין אומר כי "אנחנו נסגור את השנה ביותר מ-200 אחוזי צמיחה ובשנה שעברה שילשנו את הצמיחה שלנו. אנחנו ממשיכים לגדול ומעוניינים לגייס לפחות 60 עובדים בשנה הקרובה".
אני מאשר / ת קבלת תוכן פרסומי מגלובס
עקבו אחרינו ברשתות