עינת גז, עופר הרמן, ראובן דרונג
בסמר, אינסייט, דיינמיק לופ, New Era
"עובדים והשכר שלהם זה הדבר הכי חשוב שיש לחברה, וגם ההוצאה הכי גדולה שלה. בחזון שלנו, עוד שנתיים מהיום תהיה הבנה ששכר לא יכול להיות מנוהל בצורה ידנית", אומרת עינת גז, מנכ"לית פאפאיה גלובל, סטארט-אפ שפיתח מערכת ענן לניהול שכר גלובלי עבור חברות שמעסיקות עובדים במספר מיקומים ברחבי העולם. גז הקימה את החברה ב-2016 עם ראובן דרונג ועופר הרמן.
המערכת של פאפאיה עוזרת לחברות לנהל את כל סוגי העובדים שלהן בעולם - עובדי החברה, עובדים שמועסקים דרך חברות צד שלישי מקומיות ועצמאים. "זה קונספט ייחודי בעולם", אומרת גז, ודרונג מוסיף כי בנוסף למערכות פנימיות של חברות לניהול השכר של עובדים מן המניין, "קיימות פלטפורמות לניהול פרילנסרים וכאלה שמטפלות במעסיקי צד שלישי, אבל אין מערכות שמשרתות את כל שלושת סוגי ההעסקה. המערכת שלנו מנהלת את כל סוגי העובדים באותו ממשק, ונותנת למעסיק את כל המידע בשפה שידועה לו".
המערכת של פאפאיה מתאימה את עצמה לחוקים בכל מדינה בעולם, כמו למשל אופן התשלום על ימי מחלה. כל מעסיק רואה את המידע בשפה שמתאימה לו ובאופן שיהיה ברור, כך שחברות יוכלו להיות בבקרה על השכר ולנתח את המידע בקלות.
דרונג מסביר כי נכון להיום "עובדים שמחוץ למצבה הפשוטה בסניפי הארגון לא מופיעים במערכות הארגוניות הטכנולוגיות, אז מנהלים אותם בצורה מאוד מיושנת ומפוזרת - אקסלים, קבצים ואימיילים. אנחנו מאפשרים לראות את כל העובדים ממדינות שונות בעולם במבט אחד. כשהמידע מרוכז המעסיק יכול להבין כמה זה עלה לו, כמה הוא הוציא בכל מקום ומה המגמות".
הרמן מוסיף כי "כשאנחנו שואלים חברות כמה הן משלמות וכמה עולה להן להעסיק את העובדים שלהן, הן לא יודעות לתת תשובה מבלי ללכת ולחקור את זה. דרך המערכת שלנו כל המידע נחשף אליהן בצורה פשוטה". גז מסכמת כי "המערכת שפיתחנו גורמת לזה שתהליך ניהול השכר יכול לקרות בצורה כמעט אוטומטית, עם הרבה פחות רעש ודאגות מהחברה, והחברה יודעת שהיא משלמת לעובדים נכון ובזמן".
המודל העסקי של פאפאיה הוא שמעסיקים משלמים לה תעריף אחד ומקבלים עבורו את מערכת ה-SaaS (תוכנה כשירות) שהחברה פיתחה, וגם את חישוב השכר אם ירצו בכך. פאפאיה עושה את חלוקת ההכנסות עם ספק שמבצע את חישוב השכר. "זה כמו שמשלמים לאובר והיא חולקת את ההכנסות עם הנהגים", מסבירה גז.
לחברה יש היום 150 לקוחות, בהם חברות כמו Wix ופייבר בישראל וגיטהאב בארה"ב. היא מעסיקה כ-80 עובדים והמטה שלה ממוקם בתל אביב, ועד כה גייסה כ-51 מיליון דולר - 45 מיליון דולר מהם בחודש שעבר. את סבב הגיוס הובילה קרן אינסייט והשתתפו בו גם הקרנות בסמר, ניו ארה ודינמיק לופ.
גז מספרת כי הרעיון שלה למוצר הגיע מניסיון העבר שלה: "עסקתי בתחום ההעסקה הגלובלית במשך 15 שנה, עם שתי חברות שהקמתי - אחת שנגעה לרילוקיישן ואחת להעסקה באסיה. בעקבות הניסיון שלי הבנתי את הכאב שחברות מתמודדות איתו בכל הנוגע לניהול עובדים במדינות שונות, ורציתי לעשות את זה טוב יותר". ההיכרות בינה לבין שני המייסדים האחרים נעשתה דרך חברים משותפים, ועל אף שהגיעו מתחומים שונים לחלוטין, הרמן ודרונג השתכנעו די מהר בחזונה של גז.
הרמן אומר כי "הייתי עשור בעולם הווידיאו, תחום שלא קרוב לעולמות תשלומי השכר, אבל כשנפגשנו הבנתי שיש פה פוטנציאל מאוד גדול", ודרונג מתבדח ואומר "לפני שפגשתי את עינת, לא חלמתי על התחום הזה בלילות. באתי מסייבר והחברים שלי מהתחום לא הבינו את המעבר, ואמרו שזה תחום משעמם. אבל האמת שזה תחום מאוד מעניין, שנשאר מאחור ולכן יש בו הרבה פוטנציאל לחדשנות. גם החיבור שלנו כמייסדים מאוד מיוחד. אין אצלנו אגו ומתחים. יש ויכוחים סוערים ודקה אחר כך אנחנו כבר חברים הכי טובים. בארגונים אחרים יש בדרך כלל משקעים שנצברים לאורך זמן, ואנשים סוחבים עד שזה מתפרק".
גז מציינת ייחודיות נוספת של החברה - רוב נשי בקרב העובדים ושימת דגש על מגוון גם בשכבה הניהולית. "אנחנו חברה שעוסקת בגלובליזציה, וזה מתחיל במגוון, פתיחות, סובלנות והכלה. ברגע שיש את זה בחברה, יותר קל גם להמשיך ולשמר את זה".
אתם מתעסקים במידע מאוד רגיש. כמה דגש אתם שמים על אבטחה ופרטיות?
"הקמנו את החברה ב-2016, כשבמאי 2017 נכנסו לתוקף תקנות הפרטיות GDPR בעולם. בזכות התזמון הזה בנינו את אבני היסוד החשובות של פאפאיה צמוד לתקני פרטיות מאוד מחמירים", אומרת גז. "בכל מה שקשור לאבטחת המידע וההגנה עליו, ראינו בשנה האחרונה בעולם כמה מקרים שבהם האקרים עשו הונאות בחברות שכר, כך שהשכר הועבר לחשבון הבנק שלהם במקום לחשבונות של העובדים. הנושא של אבטחת מידע זה דבר שאנחנו מאוד עסוקים בו, וזה גורם לנו להתרחב מהר לארגונים גדולים בעולם כי אנחנו יכולים לתת את הוודאות והביטחון במערכת שלנו".
בשנה הקרובה מתכננת החברה להשיק אפשרות נוספת, שתאפשר לפאפאיה להיות אחראית למעשה גם על העברת התשלום מהמעסיק לעובד - ולא רק על העברת המידע למעסיק בנוגע לשכר. בנוסף, הרמן אומר כי "התחלנו להכניס טכנולוגיות למידת מכונה שיבחנו את התלוש ויידעו להגיד לאיזה עובד הוא שייך ואם הוא מתאים לשכר שקיבלנו עבורו עד היום, במטרה להתריע אם יש חריגות".
מה האתגרים הגדולים שלכם?
"כל שנה הכפלנו או שילשנו את החברה מבחינת מספר עובדים, הכנסות ולקוחות. שמירה על קצב הצמיחה הזה, לצד המשך מתן שירות איכותי ומערכת שעונה על הדרישות של הלקוחות, זה אולי האתגר הכי קשה שלנו", אומר הרמן.
אני מאשר / ת קבלת תוכן פרסומי מגלובס
עקבו אחרינו ברשתות