תומר לוי ואסף יגאל
ג'נרל קטליסט, Next47, גיזה, וינטג', 83North
הטלפון הנייד נדלק, אבל מה קורה לתוכנה שמפעילה אותו? מתחת למכסה המנוע כבר נוצרות סדר גודל של עשרות אלפי שורות קוד. הכפתור נלחץ; המסך נדלק; כל המערכות תקינות; כל הפעולות המורכבות או הפשוטות – הכל מתועד במה שמכונה "לוגים" – קובץ שמכיל תיעוד טקסטואלי על כל פעולה שמתרחשת במחשב. באמצעות התיעוד הזה יכולים מתכנתים ואנשי תמיכה, למשל, לנטר פעולות שהתרחשו במחשב, ולאתר תקלות לאחר שהן כבר קרו.
כמו סייסמוגרף למחשבים? "אולי, רק שסייסמוגרף לא יכול לתקן את הבעיה", צוחק מנכ"ל logz.io, תומר לוי. הוא מעדיף מטאפורה אחרת: "אנחנו יותר כמו א.ק.ג שאומר באיזה מן העורקים יש חסימה, האם הבעיה בעורק הזה, או אולי בעורק אחר. ואז בא המפתח – המצנתר, ומתקן את הבעיה, באמצעות צנתור או תרופה. בעולם הדאטה זה דומה כי לרוב הלקוחות שלנו יש זרם דאטה אדיר והוא פשוט גורם לסתימה איפשהו", מציע לוי דימוי שיסביר מה החברה שלו עושה. שימוש במערכת, לדבריו, "יכול לקצר משמעותית את זמן פתרון הבעיות".
את הרעיון להקים את logz.io הגה לוי ב-2014 יחד עם אסף יגאל, לאחר שנחשף לראשונה לערכת ELK לניתוח לוגים. "עולם הלוגים לא השתנה שלושים שנה. יום אחד, לאחר שנתקלתי בבעיה קשה במיוחד, גיליתי תוכנת קוד פתוח שעזרה לי בדיוק במה שהייתי צריך ואחרי עשר דקות של שימוש בה אמרתי לעצמי - אסיים את החופש ואז אקים חברה שזה מה שתעשה - תאפשר לכל מתכנת, כמונו, שהיה תקוע שעות במעבדה והתקשה במשימות כאלה, להיעזר בתוכנת הקוד הפתוח המדהימה הזאת". ואכן, המערכת של logz.io מבוססת על הקוד הפתוח ELK ו-Grafana, מערכות לאנליטיקה של נתונים ולניטור. המערכת מסייעת למהנדסים לזהות תקלות קריטיות, התקפות סייבר ופרצות אבטחה, וכך מונעת נזק כספי לארגונים.
עד כה גייסה החברה 100 מיליון דולר בששה סבבי גיוס, ובין משקיעיה נמנות קרנות ג'נרל קטליסט, 83North, גיזה, Nex47, וינטג' ואחרות. לפי החברה, יש לה כ-700 לקוחות משלמים ועוד אלפי חברות שמשתמשות בגרסה החינמית שלה. החברה מעסיקה 208 עובדים בתל אביב, לונדון ובוסטון.
logz.io לא המציאה את התחום של פיענוח לוגים, ופועלות בו גם חברות גדולות שנסחרות בארה"ב במיליארדי דולרים. ההבדל העיקרי, מסביר לוי, הוא ש-logz.io מבוססת קוד פתוח, בעוד שהמערכות המובילות בתחום הן קנייניות. שווי השוק של ספלאנק כ-23 מיליארד דולר, דאטהדוג כ-12 מיליארד דולר. חברה נוספת, אלסטיק, שנסחרת בשווי שוק של כ-6 מיליארד דולר, עושה דברים דומים, גם כן בקוד פתוח. עם זאת, לדברי לוי, היא מבוססת רק על מערכת קוד פתוח אחת, ה-ELK, בעוד ש-logz.io כוללת גם ערכות שמטפלות בעוד מרכיבים, בנוסף ללוגים.
לדברי לוי, קהל היעד של החברה הוא בעיקר חברות בינוניות. "המתכנתים בחברות בגדלים הללו אוהבים אותנו כי מבחינתם זה כמו קריאייטיב, והם כמו יוצרים באמנות הקוד הפתוח שמתאפשר להם חופש - אם אתה רוצה לעשות משהו, פשוט תקן אותו בעצמך. אנחנו פותרים את הבעיות של הקוד הפתוח כמו הסקייל ושלא יישבר בעומס, וכמובן שיהיו פיצ'רים יותר חזקים".
"ב-ELK משתמשות חצי מיליון חברות, לערכת הקוד הפתוח Grafana יש 300 אלף משתמשים. לספלאנק, שלה יש מוצר מעולה אך יקר, יש 18 אלף לקוחות. אז אנחנו הולכים לחצי מיליון משתמשים ואומרים להם - אנחנו נעשה את זה פי עשרה יותר מהיר, עם פי עשרה יותר פיצ'רים ועם למידת מכונה שתגיד לכם מה מעניין בדאטה. וכל זה יעלה לכם חצי מהעלות שתעשו בעצמכם".
אני מאשר / ת קבלת תוכן פרסומי מגלובס
עקבו אחרינו ברשתות