ביטחון המזון
כתנאי לחוסן לאומי

שניות
דקות
שעות
ימים

אודות

ביטחון המזון עוסק ביכולת של מדינה לספק את צרכי תושביה. הוא מוגדר כמצב שבו לכל האנשים, כל הזמן, יש נגישות סבירה, פיזית וכלכלית, לכמות מספקת של מזון בריא ומזין, אשר מתאים להעדפותיהם ולצורכיהם התזונתיים והתרבותיים ומאפשר חיים פעילים ובריאים. אירועים ומשברים כגון מגיפות ומלחמות מחדדים את הצורך בהבטחת אספקת מזון באיכות טובה ובמחיר בר השגה לכלל התושבים.

מלחמת 'חרבות ברזל' חידדה את חשיבות הדיון בביטחון המזון, בתמיכה בחקלאות המקומית ושמירה על רציפות ייצור גם בתוך אתגריים חברתיים ובטחונים ואת הצורך בהגדרת אסטרטגיה ויעדים ברורים ומנוהלים על מנת להבטיח את בטחון המזון של תושבי ישראל.

בשיתוף


כתבות

ענת גרוס שון, המשנה למנכ''ל תנובה / צילום: כדיה לוי

ענת גרוס שון, המשנה למנכ"ל תנובה: המלחמה חידדה את הצורך בשמירת ביטחון המזון

|
אורן לביא, גלית כהן וטליה לנקרי בשיחה עם שירה ספיר, גלובס / צילום: כדיה לוי

מומחים: ישראל צריכה להגדיר אסטרטגיה לביטחון המזון, כמו שאר העולם

|
רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

|

יש לכם שאלות?
צרו איתנו קשר בטלפון 5988* או כאן

שתפו אירוע