ביטחון המזון עוסק ביכולת של מדינה לספק את צרכי תושביה. הוא מוגדר כמצב שבו לכל האנשים, כל הזמן, יש נגישות סבירה, פיזית וכלכלית, לכמות מספקת של מזון בריא ומזין, אשר מתאים להעדפותיהם ולצורכיהם התזונתיים והתרבותיים ומאפשר חיים פעילים ובריאים. אירועים ומשברים כגון מגיפות ומלחמות מחדדים את הצורך בהבטחת אספקת מזון באיכות טובה ובמחיר בר השגה לכלל התושבים.
מלחמת 'חרבות ברזל' חידדה את חשיבות הדיון בביטחון המזון, בתמיכה בחקלאות המקומית ושמירה על רציפות ייצור גם בתוך אתגריים חברתיים ובטחונים ואת הצורך בהגדרת אסטרטגיה ויעדים ברורים ומנוהלים על מנת להבטיח את בטחון המזון של תושבי ישראל.