{25} {26} {29} {30} {27} {28}
מייסדים: אייזיק הלר ואמיר בולדו
משקיעים: Stepstone Group, Aleph, Third Point ventures, Greycroft
הון מגוייס: 34 מיליון דולר
שנת הקמה: 2019 עובדים: 85 מיקום בארץ: תל אביב
כשאייזק פול הלר, יהודי חרדי אמריקאי ואחד משני היזמים שעומדים מאחורי חברת טרוליון, הגיע עם אשתו לראשונה לישראל, הוא תכנן לשהות פה שנה אחת בלבד. באקדמיה הוא למד בכלל היסטוריה, אבל מצא את עצמו עובד בצוותי חשבונאות בחברות גדולות ומוכרות בניו יורק. לאחר כשנה בארץ, הלר ואשתו החליטו לעשות עלייה.
הלר מספר שבבקרים למד בישיבה במאה שערים ובערבים חשב על המערכת שהוא רוצה לבנות. בסוף שנת 2019, כשכבר הייתה לו התחלה של מוצר, הצליח לגייס כסף מאנג'לים. בשנת 2020 נכנסה לתמונה קרן אלף, שכבר הובילה את הלר ואת המוצר שלו תחת חברה קטנה שנקראה Smart, לסיבוב סיד בגובה של 3.5 מיליון דולר. אז עברה פעילות החברה לתל אביב ואז גם התבצע החיבור בין הלר לאמיר בולדו, ישראלי חילוני יוצא 8200, בעברו סמנכ"ל פיתוח בחברת Silverfort שעבד לפני כן בחברת DriveNets. שניהם, כך גילו, חלקו חזון משותף - לייעל את השימוש בבינה מלאכותית בעולם החשבונאות. "אמיר ואני חווינו שנינו עבודה מול חברות, ובפרט חברות חשבונאות, והתחושה היא שאתה משלם אבל לא מקבל את השירות שאתה ראוי לו", מספר הלר. "אנחנו רוצים לייצר סטנדרט גבוה יותר בעולם הזה".
המפגש הזה בין השניים והחזון המשותף הוליד את החברה בגלגולה הנוכחי כיום, תחת השם טרוליון, הלחמה של המילים "אמת" באנגלית ומיליון. החברה מפתחת פלטפורמה לתעשיית החשבונאות, במסגרתה מתאפשר ניהול אוטומטי של תהליכים פיננסיים, כמו גם בקרה וזיהוי של טעויות, באמצעות בינה מלאכותית.
בין היתר מתאפשרת הזנה של שלל מסמכים בפורמטים שונים, אם באקסל או ב-PDF, כמו גם טקסטים שנכתבו בכתב יד, ולאחר מכן הפקת דוחות על בסיסם.
השניים החליטו לרתום את הבינה המלאכותית - צמד המילים החם ביותר בתעשיית הטק הגלובלית בשנה האחרונה - ולהחדיר אותה לענף שנחשב לרוב אפור ומשעמם. "מה שהרבה אנשים לא מבינים הוא שחשבונאות היא השפה של העולם כולו, לא רק של העולם הפיננסי. בסוף האמת נמצאת במספרים", הם אומרים.
לטענתם, הם זיהו את הפוטנציאל של ה-AI הרבה לפני ההייפ הנוכחי. "הצד הפיננסי בחברות כיום הוא עדיין כמו המערב הפרוע. זה נראה כך בין היתר בשל העובדה שהדאטה הפיננסית מפוצלת במערכות שונות", מסביר הלר.
לדברי שני היזמים, "אנחנו מספקים פלטפורמת אוטומציה לחברות לשני צדדים: גם לאנשים שמכינים את הדוחות הכספיים בתוך הארגונים, וגם לצד השני של המתרס - לאנשים שאמונים על ביקורת הדוחות באותם הארגונים".
השניים מעידים על עצמם כמעין ניגודים משלימים. הלר החרדי מביא איתו את התרבות הארגונית האמריקאית ואילו בולדו, "חילוני אפיקורוס" הוא מתבדח, מביא את החדשנות ואת ה"פושריות" הישראלית. שניהם אף חולקים משרד אחד, בולדו יושב ליד השולחן ובצמוד אליו עובד הלר, בשולחן עמידה. הגיוון בא לידי ביטוי גם בין העובדים, והם מספרים כי "יש לנו לא מעט עולים חדשים שהצטרפו לצוות, ואנחנו מדברים אנגלית בתוך המשרד, שזה יחסית ייחודי. יש לנו משרד בניו יורק ובקרוב נפתח גם אתר באירופה".
מבחינת שני היזמים, בזירה שבה הם פועלים, התחרות מגיעה מצד לקוחות שדבקים באקסל. הלר מעיד כי "אמיר ואני חולקים את אותה פילוסופיה על בינה מלאכותית - היא אמצעי שדרכו אנחנו מייעלים את העסק. בעזרתה אנחנו פותרים בעיה עולמית שמבוססת על שפה עולמית - השפה הפיננסית".
עד היום גייסה טרוליון כ-34 מיליון דולר, הגיוס האחרון הוכרז באפריל אשתקד ובו גויסו 19 מיליון דולר. כיום מעסיקה החברה 75 עובדים, 60 מתוכם בישראל. את הקרדיט מבקשים היזמים לתת לעובדים: "יש לנו צוות מאוד חזק, אנשים שנמצאים פה כבר מספר שנים. מלבד התחושה שאנחנו כל הזמן ממשיכים לבנות את החברה, אנחנו מרגישים שאנחנו בונים גם את השלב הבא של המנהגים בה ובתחום".