תחום: מסחר אלקטרוני
טכנולוגיה שעוזרת לאתרי מסחר מקוון לבצע פניות פרסונליות ללקוחות בזמן תהליך הקנייה. "המטרה שלנו היא לשנות את חוויית הקניה באונליין. אנחנו פועלים בעיקר בתחומי האופנה, עיצוב הבית והטיולים, שבהם הקנייה מונעת מרגש, ועוזרים לאתרים להגיע לחשיפה של מאות אלפים.
"הבנתי עד כמה הפחד שאנחנו מרגישים כלפי רעיון או צעד מסוים ביזמות, זה הצעד הראשון להצלחה בו. יש נטייה להתרחק מהפחד, אבל הוא דווקא מראה על התקדמות וצמיחה, ועוזר לך להבין שאתה בכיוון הנכון. צריך לקחת את הפחד הזה, לאמץ אותו וללכת איתו בכל הכוח".
"את התשוקה ליצור יש לי מגיל קטן, אבל רק בבינתחומי הבנתי שקוראים לזה יזמות. הרבה פעמים לא טוב לאנשים במקום עבודתם, כי שמים להם גבולות גזרה. ביזמות אין כאלה, להפך, אתה צריך לשבור כל גבול גזרה שאתה מכיר ולהגשים את החלום שלך.
"הייתי מ"פ בבה"ד 1, ושם הבנתי שהכול מתחיל ונגמר באנשים, ואם אני רוצה להוביל משהו, אני צריכה לרתום אותם למשימה. אפשר לעשות את זה רק אם תביני מי עומד מולך ומה מניע אותו".
"הוריי באים מתחום ההייטק - אמא שלי יזמית שעובדת על מיזם חדש שטרם יצא לשוק, ואבא שלי סמנכ"ל כספים בחברת ביו–רפואה - והם מהווים עבורי מנטורים. מאבא שלי אני לומדת על נושאים כמו משא ומתן, חשיבה אנליטית ויכולות ניתוח ואסטרטגיה. מאמא שלי אני לוקחת את האופטימיות חסרת התקנה, האמונה בעצמי, ביכולות ובאינטואיציה שלי, וחשיבה מקורית ויצירתית. השילוב של שניהם עוזר לי להתמודד ולמנף הרבה מצבים בחיי".
"הקמתי את החברה עם עוד שני שותפים. נפגשנו בתוכנית zell במרכז הבינתחומי, שם התחברנו כצוות. באנו לאחת התחרויות עם רעיון די דומה למה שאנחנו עושים היום, וניצחנו. התחלנו את המיזם מיד לאחר התואר".
"חשוב גם לזהות את הפוטנציאל שיש באנשים שלידך. לכל אחד יש פוטנציאל להיות מדהים במשהו, וזה לוקח זמן ללמוד ולהבין מה הניצוץ. אחרי שהבנת, תן לאנשים שלך את הבמה המקצועית בחברה.
"בישיבה אתה מחייב את עצמך לדבר על דברים שקורים. אם לא מציפים את התחושות, זה לא טוב. השיחות האלה עוזרות להתנהלות החברה כולה".
"מכיוון שסביבת הסטארט-אפים היא עדיין סביבה עם יותר גברים, מצאתי את עצמי לפעמים בפגישות כאישה היחידה בחדר, ומשהו בסיטואציה הזו הוביל לכך שאתבטא פחות ולא אגיד את דעותיי באופן מלא.
"במהלך הדרך הבנתי שהדבר לא פועל לטובתי או לטובת החברה, והקפדתי להשמיע את דעותיי גם כשהרגשתי שאני בעמדת יחיד. דעת הרוב לא תמיד נכונה, גם אם היא נאמרת באופן תקיף יותר. וחשוב להביא את הזווית שלי - גם אם היא שוברת מוסכמות".