פודטק | פיצ'ר

היזמים שרוצים להפוך את צבעי המאכל למוצר בריא

הצבעים של חברת פיטולון לא מסרטנים ולא גורמים להיפראקטיביות כמו הסינתטיים, לא מזיקים לסביבה כמו צבעים על בסיס צמחי, ובשאיפה להיות אפילו זולים יותר מאלה הסינתטיים • תוצרת-הארצניישן, פרויקט מיוחד

 ד"ר טל זלצר (מימין), ד"ר חלים ג'ובראן / צילום: איל יצהר
ד"ר טל זלצר (מימין), ד"ר חלים ג'ובראן / צילום: איל יצהר
הסיפור של פיטולון מתחיל במעבדה של פרופ' אסף אהרוני במכון ויצמן למדע, מומחה למדעי הצמח, אשר הצליח לגרום לשמרים לייצר צבעים שצמחים יודעים לייצר. מיד צלצל לו בראש "צבעי מאכל טבעיים", והוא פנה לחברת ידע, האחראית למסחור הידע הנוצר במכון.