ההכנסות ממסים הגיעו בינואר 2012 לשיא חדש של 23.1 מיליארד שקל, זינוק ריאלי של 13.7% לעומת ינואר אשתקד (19.4 מיליארד שקל). הסיבה לכך היא גידול חד בגבייה בסך 3.8 מיליארד שקל בגין מס על דיבידנד. גבייה עודפת זו מוסברת בהעלאת מס על רווחי הון שקבעה ועדת טרכטנברג וגרמה לפעילים בשוק ההון להקדים את תשלום המס. הקדמת תשלום המס הזה גרמה לזינוק חד בהכנסות ממסים ישירים (מסי הכנסה למיניהם) בסך 27% לעומת אשתקד, לרמה של כ-12.6 מיליארד, כשבניטרול אירוע זה, לא היה נרשם שינוי בגבייה. גם במסים העקיפים (מסי צריכה) לא נרשם כמעט שינוי (עלייה קלה של 0.4%).
מנגד נרשמה ירידה ריאלית בגביית מס הכנסה מחברות וממסי נדל"ן: הגבייה ממס הכנסה ירדה בכ-2%, כאשר הגבייה מחברות צנחה ב-22% לעומת ינואר 2011; ההכנסות ממיסוי מקרקעין הסתכמו בכחצי מיליארד שקלים, ירידה ריאלית של 28.2%, הנובעת מירידה של 21% במס שבח ושל כ-33% ממסי רכישה.
בעקבות הגבייה החריגה, הסתכם המאזן הממשלתי בעודף עתק של 6.6 מיליארד שקל. עודף תקציבי אופייני לחודש ינואר. לפי התקציב המקורי, בשנת 2012 מתוכנן גירעון של 18.4 מיליארד שקל (כ-2% מהתמ"ג), אך תחזית האוצר היא כי תהיה חריגה ממשית של כ-13 מיליארד שקל מהיעד (גירעון של 3.4% תמ"ג), הנובעת מצפי לירידה בהכנסות ממסים עקב ההאטה הכלכלית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.