בכירי שוק ההון לשעבר משה גולדמן ושאול מאור הורשעו בשוחד ובעבירות נוספות. פרקליטות מיסוי וכלכלה הגיעה (ב') להסדר טיעון עם משה גולדמן, מנהל ההשקעות הראשי לשעבר בקופת הגמל גדיש בבית ההשקעות פסגות, ועם שאול מאור, שהיה יו"ר ובעלים של בית ההשקעות מאור לוסקי.
במסגרת ההסדר הודו גולדמן ומאור באחריות לפרשת מרמה רחבת-היקף, שבבסיסה ניצול של כספי חוסכים בקופות גמל ופנסיה לצורך הפקת רווחים אישיים. השניים הודו בביצוע בעבירות של מתן ולקיחת שוחד, גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה, תרמית בניירות ערך, איסור הלבנת הון ועבירות נוספות. השופטת מיכל אגמון-גונן אימצה את ההסדר והרשיעה את השניים בעבירות בהם הודו.
בהסדר הטיעון הוסכם כי הצדדים יעתרו להטיל על גולדמן עונש הכולל 44 חודשי מאסר בפועל, עונש קנס וחילוט כספי עבירה שנתפסו בשווייץ, בסך כולל של כ-5 מיליון שקל. על מאור יוטל על-פי ההסדר עונש של 30 חודשי מאסר בפועל לצד קנס כספי. בנוסף, על-פי הסדר הטיעון תורשע חברה בבעלות מאור, שהפעילה בעבר את פעילות בית ההשקעות מאור לוסקי. עוד הוסכם כי יעל גולדמן, אשתו של הנאשם המרכזי, תימחק מכתב האישום.
כתב האישום שבו הורשעו גולדמן ומאור מפרט פרשת מרמה רחבת-היקף, שבבסיסה ניצול של כספי חוסכים בקופות גמל ופנסיה על-ידי אנשי שוק הון מנוסים לצורך הפקת רווחים אישיים. הרווחים חולקו בין הנאשמים באמצעות רשת מסועפת של חשבונות וחברות-קש ואנשי-קש בכל רחבי העולם, ובין היתר בקפריסין, בשווייץ, באנגליה, בהונגריה, בסלובקיה ועוד.
פיענוח רשת הלבנת ההון נעשה באמצעות חקירה מאומצת של מחלקת חקירות מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך, שכללה חיקורי דין רבים. היקף חלוקת הכספים האסורים והלבנת ההון המיוחסת לנאשמים בכתב האישום היא בהיקף כולל של כ-20 מיליון שקל.
בתקופה הרלוונטית לכתב האישום כיהן גולדמן כמנהל ההשקעות הראשי של קופת הגמל גדיש, שנוהלה במרבית התקופה בחברת "פסגות קופות גמל", וניהל כספי חוסכים בהיקפים שעומדים על כ-20 מיליארד שקל. מאור כיהן כיו"ר ובעלים של בית ההשקעות מאור לוסקי.
לפי כתב האישום, גולדמן ומאור ביצעו עסקאות תרמיתיות בין חשבונות קופת הגמל "גדיש" לבין חשבון-קש שנוהל בבית ההשקעות "מאור לוסקי" על-ידי מאור. עסקאות אלה הטיבו עם חשבון-הקש ויצרו רווחים בחשבון זה. בכך רתם גולדמן את כספי קופת הגמל על-מנת לייצר רווחים בחשבון הקש שבשליטת השניים במסכת תרמיתית מורכבת.
בצד זה ביצעו המעורבים פעילות מרמתית בעסקאות הפצת מניות סלקום שבוצעו על-ידי דויטשה בנק ישראל. במסגרת עסקאות אלה קנה מאור מדויטשה בנק מניות סלקום בהיקף של עשרות מיליוני שקלים, ומכר אותן ברווח לקופות הגמל של פסגות ואקסלנס שבשליטת גולדמן ויגאל לוי, מעורב נוסף בפרשה. בכך יצרו הנאשמים רווחים עצומים בחשבונות שבשליטת מאור, רווחים שחולקו בהמשך בין המעורבים.
בנוסף לאישומים המתוארים, גולדמן הורשע גם בשיבוש מהלכי משפט והדחת עד, בכך שניסה לתאם עדויות מול עד בפרשה, למנוע את עדותו ולהבריח באמצעותו חלק מרווחי התרמית.
התיק מנוהל על-ידי עורכי הדין שירי גפני, אסף עיסוק, נועם רותם ורז סיטבון ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה ונחקר על-ידי מחלקת חקירות מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך.
ההליכים נגד שני נאשמים נוספים בפרשה, הדר אושרת ויגאל לוי, נמשכים.
עוה"ד שרון כהנא ואסתי לוין ממשרד עמר רייטר ז'אן שוכטוביץ AYR שייצגו את גולדמן בתיק, מסרו בתגובה כי "בכך באה לסיומה תקופה ארוכה וקשה מנשוא שעברה על גולדמן, בגין אירועים שהתרחשו בשנת 2008, נחקרו במשך שנים ארוכות והיו עתידים להתנהל עוד זמן רב. גולדמן בחר בהחלטה אמיצה למען משפחתו לשים מאחוריו אירועים שהתרחשו לפני למעלה מעשור ולקח אחריות על המעשים שיוחסו לו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.