בעקבות מבצע "חומת מגן" יצר הבמאי מוחמד בכרי, במימון הרשות הפלסטינית, סרט בשם "ג'נין ג'נין" שנחזה להיות דוקומנטרי, אך בפועל כלל עריכה מגמתית והצגה מסולפת של האירועים.
המועצה לביקורת סרטים החליטה, ברוב של 8 מול 3, לאסור את הקרנת הסרט בבתי הקולנוע בישראל. עתירה לבג"ץ נגד החלטת המועצה התקבלה פה-אחד. בית המשפט המחוזי ולאחריו בית המשפט העליון דחו תביעות לשון הרע שהוגשו על-ידי חיילי צה''ל, בטענה כי לא ניתן להגיש תביעת לשון הרע בגין לשון הרע על ציבור.
בעקבות כך הגיש אחד הלוחמים המופיע בסרט תביעה אישית נגד בכרי לבית המשפט המחוזי בלוד. אתמול תביעתו התקבלה, הוא קיבל פיצויים בסך 175 אלף שקל, והוצא צו האוסר על הקרנת הסרט בישראל.
האם מדובר בהחלטה צודקת או בפגיעה בחופש הביטוי? שתי דעות בנושא.
הסכנה לחירות ולאמת באה לא רק מצד שלטון של "האח הגדול" של ג'ורג' אורוול שיחרים סרטים ויסתיר את האמת, אלא גם מצד אנשים שיטענו על כל דבר שקר מוכח כי "אלה ואלה דברי אלוהים חיים" • פרופ' יובל אלבשן • לחצו כאן לכתבה המלאה
פסק הדין בעניין הסרט "ג'נין ג'נין" פוגע אנושות בחופש הביטוי ומונע מאנשים שקולם לא נשמע בציבור לספר את סיפורם • השמעת קול, הגם שמנוגד לנרטיב הישראלי, הוא מרכזי למשטר דמוקרטי וליצירת בני אדם בעלי חוש ביקורתי • עו"ד גבי לסקי • לחצו כאן לכתבה המלאה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.