בעשור הקודם הפכה הבורסה האוסטרלית לשוק יעד עבור חברות טכנולוגיה ישראליות קטנות יחסית, שרצו להפוך לחברות ציבוריות, ומספר דו-ספרתי של חברות מישראל מוזגו לשלדים או הונפקו בבורסה של סידני. קשה לומר שזו הייתה הצלחה מסחררת: נכון להיום, מספר החברות שנסחרות באוסטרליה נמוך, חלקן נמחקו ממסחר, וחלקן מדשדשות (אם כי יש גם יוצאות דופן).
● הדוח שכל וול סטריט מחכה לו: אנבידיה תכה את התחזיות בפעם התשיעית ברצף?
● מתנה מטראמפ? הדיווח שמקפיץ את מניית טסלה
היום (ג') נודע על חברה נוספת שצפויה להימחק מהמסחר: מאזני שקל, יצרנית מערכות שקילה מתקדמות, הודיעה על כוונתה להימחק מהמסחר, בכפוף לאישור בעלי המניות שלה. בתגובה, מניית החברה צנחה היום ב-52% לשווי של פחות מ-10 מיליון דולר אוסטרלי (23 מיליון שקל). מאזני שקל הונפקה לראשונה ב-2018 לפי שווי של 49 מיליון דולר אוסטרלי (132 מיליון שקל בשער החליפין אז).
קשיים בגיוס כסף ממשקיעים
החברה מפרטת את הסיבות למחיקה, ובראשן שווי החברה. "הדירקטוריון סבור כי מחיר המניה בשנים האחרונות מצביע על שווי שלא משקף את הערך הפנימי של החברה, לאור פריצות הדרך הטכנולוגיות ושיתופי הפעולה האסטרטגיים שלה", נכתב שם. סיבה נוספת היא הנזילות, ולפי החברה היא סובלת מנזילות מועטה - מחזור המסחר היומי הממוצע הוא פחות מ-1,700 דולר אוסטרלי ויש ימים רבים בהם אין סחירות בכלל. במאזני שקל סבורים כי השילוב בין נזילות נמוכה ומחזורי המסחר המועטים הוביל לירידה במחיר המניה.
החברה מציינת סיבות נוספות למחיקה וביניהן קשיים בגיוס כסף ממוסדיים ומשקיעים פרטיים אוסטרלים, עלויות המסחר בבורסה והזדמנויות טובות יותר לחברה כחברה פרטית. בהנחה שהתהליך יתקדם כפי שמאזני שקל מתכננת, היא תימחק רשמית מהמסחר ב-11 בפברואר 2025, וכמה ימים לפני כן היא כבר תושעה מהמסחר.
למשקיעים יש אפשרות למכור את המניות שלהם לפני ההשעייה מהמסחר (בהנחה שיהיו להן קונים) או להישאר עם מניות שניתן יהיה למכור רק בעסקאות פרטיות.
מאזני שקל מנוהלת כיום על-ידי המנכ"ל והיו"ר שגיא כהן. החברה הוקמה בשנת 1971 והיא עוסקת בפיתוח וייצור של מאזניים ומערכות שקילה מתקדמות למגוון שימושים ויישומים, וכן סורקי ברקוד. החברה מציינת כי היא מתמחה בייצור מערכות שקילה מורכבות ובעלות דיוק גבוה, ומשלבת במוצריה טכנולוגיות אנלוגיות ודיגיטליות, בינה מלאכותית ואנליטיקה.
החברה רשמה במחצית הראשונה של השנה הכנסות של 13.4 מיליון דולר אמריקאי, כמעט ללא שינוי מהתקופה המקבילה ב-2023, וההפסד לתקופה הסתכם ב-1.3 מיליון דולר, לעומת 1.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.