בדרך ללייזר אווירי ומפעל מל"טים חדש: המנייה שעלתה ב-30% ותוצאות השיא

החברה הביטחונית ממשיכה להציג שיפור בשורת ההכנסות וברווח ורושמת שיא בצבר ההזמנות של 22 מיליארד דולר • בצלאל מכליס: "הוספנו ספקים כדי להתמודד עם העלייה בהזמנות, ומספר העובדים ממשיך לגדול"

בצלאל מכליס, נשיא ומנכ''ל אלביט מערכות / צילום: אסף שילה ישראל סאן
בצלאל מכליס, נשיא ומנכ''ל אלביט מערכות / צילום: אסף שילה ישראל סאן

החברה הביטחונית אלביט מערכות  סוגרת רבעון נוסף עם שיא בצבר הזמנות, שהסתכם ב-22.1 מיליארד דולר - גידול של מיליארד דולר תוך רבעון. ההכנסות ברבעון השלישי צמחו ב-14.3% ביחס לרבעון המקביל והסתכמו בכ-1.7 מיליארד דולר, ומתחילת השנה ההכנסות צמחו ב-12.6% ל-4.9 מיליארד דולר .

היא הונפקה לפני למעלה מ-40 שנה. המלחמה דחפה אותה לתשואה שלא ראתה מעולם
משימות במנהרות והגנה משיבושי תקשורת: רחפני הסיבים נכנסו למלחמה
תמורת 2 מיליארד אירו: זו המדינה שמעוניינת בכיפת ברזל

"בחלק מהקווים הגדלנו פי 10 את התפוקות"

עד כמה קיבולת הייצור הנוכחית תואמת לביקושים?
"השקענו השקעות מאוד גדולות, גם קפיטליות וגם במלאים, כדי להגדיל את יכולת הייצור שלנו. אנחנו חונכים מפעל מל"טים חדש בקרוב, הכנסנו אוטומציה ורובוטיקה לקווי הייצור ובחלק מהקווים זה הגדיל פי 10 את התפוקות. נמשיך במקביל את העבודה ברמת השרון לצד המפעל החדש ברמת בקע, ואנחנו משקיעים בקווים נוספים. הרחבנו את כמות הספקים כדי להתמודד עם ההזמנות הגדולות, ומספר העובדים גם הוא בגידול וצפוי להמשיך לגדול בשנה הקרובה". 

האם משרד הביטחון רוכש מכם במקום מספקים מחו"ל על רקע סוג של אמברגו שקיים על ישראל?
"לא. מדינת ישראל ומשרד הביטחון, כאסטרטגיה, מעדיפים לרכוש את מה שאפשר בארץ. אנחנו כן מרגישים קשיי שרשרת אספקה, אבל מצליחים להתמודד על-ידי חלופות ומלאים. הקשיים בשרשרת האספקה באים לידי ביטוי בכך שיש ספקים שבעבר סיפקו סחורה למדינת ישראל והיום נמנעים - לא הרבה אבל ישנם, ולכולם יש חלופות. מעבר לזה יש קשיים בשינוע של סחורות לישראל". 

נראה שהמניה מתאוששת לאחרונה, עם עלייה של כ-30% בשלושת החודשים האחרונים. מה מבינים היום בשוק שלא הבינו קודם?
"אני חושב שיש עניין גדול במניה, על רקע האסטרטגיה שלנו, והעובדה שלמרות המלחמה אלביט מצליחה לייצר גידול בכל התחומים ובכל העולם. יש יציבות, הקדמת תחזיות וכניסה לתחומים חדשים. אנחנו מפתחים לייזר אווירי למשל. כל אלה, יחד עם השיפור הקונסיסטנטי ברווח, בא להערכתי לידי ביטוי במניה". 

אלביט נסחרת בנאסד"ק ובתל אביב לפי שווי של 10.6 מיליארד דולר.