בדיקה טכנולוגית
איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il
כיום יש בשוק לא מעט כלי בינה מלאכותית, חלקם של החברות הגדולות שמובילות את התחרות. בראש הרשימה נמצא ChatGPT מבית OpenAI, שחוללה את כל המהפכה. מיקרוסופט, שעובדת עמה, פיתחה את CoPilot. ל־Anthropic יש את Claude, וגם מטא פיתחה כלי משלה.
● בדיקה טכנולוגית | אפל מציגה: השלב החדש של AI באייפונים
● בדיקה טכנולוגית | המחשב החדש של לנובו מנסה לקחת את ה־AI צעד קדימה
● בדיקה טכנולוגית | אין לכם מקום בסמארטפון או במייל? כך תפנו שטח אחסון
מי שנמצאת כעת במוקד הבדיקה היא גוגל עם Gemini, שלאחרונה שודרג עם שורה של פיצ'רים חדשים. השתמשנו בגרסה בתשלום כדי להבין את האפשרויות. הבשורה הגדולה היא הדומיננטיות של גוגל - אבל גם לה יש עדיין דרך ארוכה לעשות.
החידוש העיקרי Gemini 2.0
בתחילת החודש שעבר הכריזה גוגל על הדור הבא של מודל הבינה המלאכותית שלה, והציגה אותו כמודל הגמיש והאמין ביותר. לפי החברה, הוא מציע זמן אחזור נמוך וביצועים משופרים. המודל החדש מסוגל לקלוט מידע במספר פורמטים, וגם להפיק דאטה כמו יצירת תמונות שכוללות טקסט ואודיו במגוון שפות.
מהבחינה הזו, הוא הרבה יותר מהיר - אבל לא בהכרח מציע מידע מדויק ונכון. לפי גוגל, הוא מסוגל להבין ולשלב מידע ממקורות שונים בצורה טובה יותר, וזה מה שמאפשר לו לבצע משימות מורכבות יותר כמו ניתוח סרטונים.
נכון לעכשיו, המודל נמצא בגרסת בטא, ועדיין לא כל השירותים זמינים - למשל, עדיין לא תוכלו לנתח מסמכים. אין ספק שמדובר בקפיצת מדרגה ביחס למהירות המודל וגם ביחס לאיכות התשובות שניתנות, אבל עדיין מורגש שמשהו חסר בתשובות. במבט קדימה, ברור שגוגל תשתמש ביכולות ההבנה הרחבה ובעיבוד המשימות המורכבות כדי לייצר סוכנים באיכות טובה יותר - ועוזרים אישיים מבוססי בינה מלאכותית שיהיו הרבה יותר יעילים.
היתרון הבולט אינטגרציה עם שירותי גוגל
אין ספק כי היתרון הבולט ביותר של גוגל הוא משפחת האפליקציות שלה. דמיינו שבמקום לקבל מייל, תעברו לכלי בינה מלאכותית חיצוני ותשאלו אותו את השאלות החשובות עם הניואנסים הקטנים, וג'ימייל יספק לכם את התשובה במקום. בין אם מדובר בסיכומים, עזרה בכתיבת מענה או מיילים שלמים - החיבור הכולל והחזק לשירותים של גוגל נזקף לטובתה.
נכון לעכשיו, אם תבקשו מ־Gmail לכתוב עבורכם מייל או לקצר לכם משהו באנגלית, זה אפשרי. עם זאת, אם הג'ימייל שלכם הוא בעברית, לא תוכלו בכלל לראות את האפשרויות של ג'מיני. אותו דבר בדוקס: באנגלית ניתן לקבל מיידית סיכום של קובץ דוקס או להוציא מידע ספציפי. ב־Sheets תוכלו לייצר נוסחאות עבור הטבלה רק בעזרת הקלדה לצ'אט ליד. אבל כל זה לא קיים בעברית.
ברמה העקרונית, העובדה שהכול נמצא במקום אחד "קל וקרוב", ומן הסתם הבינה המלאכותית תתאמן על המידע הזה - תייצר בעתיד עוזרים אישיים חזקים, ולגוגל תהיה קדימות על האחרים. כי בעוד שב־OpenAI ייאלצו לבקש למשוך את המידע או לבקש שתכתבו אותו, לגוגל כבר יש אותו.
מסמכים וקבצים בין הפלאש לפרו
במודל העכשווי (ולא המתקדם), Gemini 1.5, המערכת מאפשרת לצרף תמונות, מסמכים וקבצים. הכלי יודע לנהל שיחה היטב, גם אם התשובה נראית "בוטית".
יש הבדל בין Gemini Pro לבין Gemini Flash. בעוד שהפרו הוא מודל חזק עם יכולות מתקדמות ויכולת עיבוד חזקה יותר, הפלאש הוא מודל מהיר שמתאים למשימות פשוטות. כלומר, אם תרצו לקבל טקסט או משימה מורכבת שכוללת ניתוח או חשיבה לוגית - כדאי לכם לפנות לפרו. אם אתם רוצים טקסטים קצרים או תשובות מהירות לשאלות עובדתיות, כדאי לפנות לפלאש.
בשל העובדה שמדובר בגוגל, נראה שעיבוד המידע יכול להיות טוב יותר. בשאלות טריוויאליות בפלאש הצלחנו לרוב לקבל תשובות נכונות, קצת תשובות שגויות וגם לא מעט תשובות מתחמקות שהמידע אינו קיים.
בכל הקשור לעיבוד וניתוח של מסמכים, ישנם כלים אחרים שעושים נכון לעכשיו עבודה הרבה יותר טובה מאשר היכולות של ג'מיני. לא מעט פעמים היה צריך לתקן ניתוחים של ג'מיני לשאלות שנשאל ולתובנות שסיפק. אבל זו התחלה טובה, ומעניין לראות מה יעשו בהמשך. אגב, המודל יודע לחולל תמונות בעזרת Imagen 3, אך בעברית הוא פחות מוצלח.
Deep Research עוזר מחקר מרשים
המודל של Deep Research נמצא רק בתשלום, והרעיון הוא לתת לו משימה שהוא יפרק לכמה שאלות מחקר. הכלי מפרט כיצד יחפש מאמרים ומידע שקשורים לשאילתה שלכם, יבדוק ויצליב את הנתונים עם מקורות אחרים, ויציין כמה זמן ייקח לו לעשות את זה. הפיצ'ר זמין גם בעברית, והוא עוזר לחקור נושאים מורכבים ומספק ממצאים בדוח מקיף תוך כמה דקות.
הכלי עובד נהדר, והסיבה ברורה: הדוח נערך לפי המקורות שהוא קישר לטקסט, כך שהוא מסייע להגיע למקורות מידע רלוונטיים. זה לא אומר שהתשובות חפות מטעויות, הרי הוא עדיין מתבסס על מידע שמגיע מהאינטרנט, אבל התשובות יהיו הרבה יותר חדות מאשר בכלי רגיל. במובן הזה, מדובר בפיצ'ר מעולה, שגוגל חייבת להמשיך לפתח.
Gemini Live לדבר עם גוגל
בדומה לכלים האחרים, גם כאן אפשר לדבר עם הצ'אטבוט, ולשאול שאלות או לנהל שיחה. אם תרצו לקטוע אותו באמצע, תוכלו פשוט לדבר והוא יעצור. זה עובד היטב באנגלית, והשיחה חביבה ומלאת הקשר. עם זאת, הכלי עדיין לא יודע להפעיל מצלמה, ואי אפשר לבקש ממנו "לראות" אובייקט ולקבל הסבר או מענה. במובן הזה כלים אחרים כבר עוקפים את גוגל, וזה רק עניין של זמן עד שהאפשרות תגיע גם לכאן.
אם עד עכשיו הפרדנו בטקסט בין עברית לאנגלית, כאן זה מורגש הרבה יותר: כשהכלי נשאל אם הוא יכול לדבר בעברית, קיבלנו מענה שהוא יכול לתרגם עבורנו משהו לעברית. כשנשאל פעם שנייה, המודל התחיל לדבר בעברית. אבל בכל פעם שניסינו לענות לו, הוא בלם אותנו אחרי כמה מילים בטענה שהוא לא מבין, ולבסוף אף טען כי אנחנו מדברים בערבית ולא בעברית. בקיצור, יש למודל דרך ארוכה בכל מה שקשור לעברית. ובכלל, יש לו עדיין דרך לעבור עד שיהיה באמת מוצלח.
המתחרים העיקריים ChatGPT וקלוד
ג'מיני הוא כלי מתקדם שעומד מול תחרות מאוד קשה בשוק, והמתחרות דוהרות קדימה בלי מעצורים. אמנם ג'מיני נהנה מגישה למאגר המידע העצום של גוגל, וישנה אינטגרציה עמוקה עם שירותי החברה, אך עדיין יש לו דרך ארוכה כדי להתמודד בהצלחה עם כל המשימות.
המתחרה הישירה המרכזית היא זו שמובילה את המרוץ לבינה מלאכותית - OpenAI, עם הכלי ChatGPT. המודל שלה מוביל את השוק, ומצליח לספק יכולות מעולות גם בשירותי הדיבור והלייב. מתחרה נוסף, קלוד של אנת'רופיק, מצליח לספק תובנות חכמות ביחס למסמכים שהוא מקבל ולבצע משימות מורכבות. כלל הכלים עדיין מציעים גם מידע שגוי לחלוטין, ולכן חשוב תמיד לעשות דאבל־צ'ק.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.