שלושה חודשים בלבד אחרי שהשלימה הנפקת אג"ח ראשונה, מכה חברת המזון בלדי בברזל החם ומקדמת מהלך של הנפקת מניות ראשונית (IPO) לציבור בשבועות הקרובים. בלדי, שלא הצליחה לפני כשנה וחצי להתמזג לחברת ספאק, לפי שווי של 650 מיליון שקל, מכוונת כעת לשווי גבוה יותר, של 800 מיליון שקל לפחות. את הרוח הגבית למהלך מספקים דוחות חזקים במיוחד שהציגה החברה לרבעון השלישי של השנה.
● 5 תובנות על המניות בתל אביב שזינקו ביותר מ־100% בשנה שחלפה
● חזי שטרנליכט, פרשנות | ישראכרט בכיס של תשובה? לא כל־כך מהר
● לקחו מיליארד שקל הביתה: האקזיט של האחים שפירא בענקית התשתיות
בלדי, בבעלות מלאה של ארז דהבני, המשמש כיו"ר החברה, גייסה באוקטובר האחרון 300 מיליון שקל באג"ח, וזמן קצר לאחר מכן, פרסמה דוחות שהציגו זינוק של 39% בהכנסותיה הרבעוניות ל-377 מיליון שקל, ומעבר לרווח נקי של 34 מיליון שקל.
לצד הגידול החד בהכנסות, נרשם שיפור ניכר גם בשיעור הרווח הגולמי של בלדי, המייבאת, מעבדת ומשווקת מוצרי בשר, עופות, דגים וירקות ופירות קפואים, אשר עמד על 21.5% מההכנסות, לעומת 16.2% ברבעון המקביל; שיפור שבלדי הסבירה, בין היתר, בירידה במחיר חומרי הגלם והפחתה בעלויות ההובלה, לצד "התאמת מחירים למוצריה", או במילים אחרות - העלאת מחירים.
לשיפור בתוצאות תרמה גם פעילות המרכז הלוגיסטי האוטומטי של החברה, המאפשר חיסכון בעלויות כוח-אדם. כך, שיעור הרווחיות התפעולית של בלדי עמד ברבעון השלישי על 11.6%, לעומת כ-3% בלבד בשנים האחרונות.
כאמור, בבלדי מבקשים לתרגם את השיפור בתוצאות להנפקת מניות, אותה תוביל, ככל הנראה חברת אי.בי.אי חיתום. לגבי השווי בהנפקה, בחברה ובסביבתה נמנעים בינתיים מלנקוב במספרים. עם זאת, לנוכח הרווח הגבוה ברבעון השלישי (שמגלם קצב רווחים שנתי של מעל 100 מיליון שקל), ההערכות הן שמכפיל רווח 8, הגוזר לחברה שווי של כ-800 מיליון שקל (לפני הכסף), הוא ריאלי, וייתכן שמכוונים שם אף לשווי גבוה יותר.
שכרו של דהבני ושל ילדיו הוקפצו ביותר מפי שניים
בעבר, כאמור, ניסתה בלדי להתמזג לחברת איי ספאק 1, שהונפקה בבורסה באוגוסט 2021, על־ידי קבוצת יזמים בראשות גיל דויטש ורוני בירם. הכוונה של יזמי הספאק הייתה למזג את בלדי לתוכו, לפי שווי חברה של 650 מיליון שקל, אך המהלך בוטל, לאחר שספג ביקורת בשוק, וחברת הספאק נאלצה להחזיר את הכסף למשקיעים באוגוסט 2023.
תשקיף הנפקת האג"ח של בלדי לימד כי 160 מיליון שקל, מעל מחצית מכספי הגיוס, נועדו לפרוע הלוואות שנלקחו לצורך הקמת המרכז הלוגיסטי של החברה באזור התעשייה תימורים (קריית מלאכי), אשר שועבד לטובת מחזיקי האג"ח. עוד 131 מיליון שקל יועדו "לשיפור יחסי המינוף ולהקטנת החוב הקיים לבנקים". כאמור, בשל פירעון ההלוואות, קטן החוב לו ערב היה בעלי החברה, דהבני - שעמד עד אז על כחצי מיליארד שקל.
למהלך הגיוס נלוותה הקפצת שכרם של דהבני וארבעת ילדיו המועסקים בחברה ביותר מפי שניים, כך שעלות שכרם המצרפית צפויה להגיע השנה ליותר מ-13 מיליון שקל - כמעט מחציתה בגין דהבני עצמו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.