צוקרברג מיישר קו עם מנכ"ל אנבידיה נגד מניות הקוואנטים: “way off”

לאחר שמנכ"ל אנבידיה שלח מטה את מניות חברות הקוונטום בשבוע שעבר, מארק צוקרברג מצטרף לדבריו וטוען כי מחשוב קוונטי עדיין רחוק מלהיות פרדיגמה מעשית באמת • עם זאת, קולות אחרים בשוק מתעקשים: "הטכנולוגיה הקוונטית מתקדמת בקצב אקספוננציאלי"

מחשב קוונטי
מחשב קוונטי

מניות המחשוב הקוונטי יורדות היום (ב'), לאחר שמנכ"ל מטא  (פייסבוק לשעבר) מארק צוקרברג הצטרף לדבריו של מנכ"ל אנבידיה , ג'נסן הואנג, שטוען כי טכנולוגיית מחשוב קוונטי רחוקה משימוש מסחרי. בתוך כך, מניית ריגטי יורדת היום ב-24%, מניית די-ווייב צוללת ב-28%, מניית IonQ יורדת ב-10% ומניית Quantum Computing צוללת ב-22%.

"מגמה נדירה ומדאיגה": הנתון שמאיים על העליות בוול סטריט 
תחזיות לא הכרחיות: איך לוודא שהטקס השנתי בוול סטריט לא מרעיל לכם את המוח 

צוקרברג ציין בפודקאסט של ג'ו רוגן כי "אני לא ממש מומחה למחשוב קוונטי, אבל אני מבין שזה עדיין רחוק מלהיות פרדיגמה מעשית באמת". הירידה הקודמת במניות הקוונטי התרחשה בשבוע שעבר בזמן תערוכת CES בלאס וגאס, אז הואנג אמר שהטכנולוגיה לא תהיה "ממש שימושית" ב-15-30 שנה הקרובות. דבריו הובילו לצלילה מהירה בערכיהן של המניות הקוונטיות בשבוע שעבר ותגובות נגדיות של אלה שחוו את הירידות על בשרם, לא אחרו לבוא. 

"הטכנולוגיה הקוונטית מתקדמת בקצב אקספוננציאלי"

נזכיר שחודש קודם לכן, מניות המחשוב הקוונטי זינקו בחדות לאחר שגוגל  חשפה את "ווילו" (Willow), שבב קוונטי חדש שמציג ביצועים שנחשבים מהפכניים בהשוואה למחשבי-על הקיימים כיום. ההודעה הזניקה באחת את מניות ריגטי, IonQ, די-ווייב ועוד. השלוש זינקו בחודש שלאחר ההכרזה ב-360%, 50% ו-125% בהתאמה אך צנחו בעקבות דבריו של הואנג בכ-40% ביום אחד, כל אחת. 

סילביה יבלונסקי, מנכ"לית בית ההשקעות Defiance מיהרה בתחילת השבוע לסתור את הואנג ואמרה ש"הטכנולוגיה הקוונטית מתקדמת בקצב אקספוננציאלי. הפיתוח המואץ, יישומי נישה וההון הרב עשויים להביא לשוק מחשבים קוונטיים שימושיים הרבה יותר מהר מכפי שמעריך הואנג".

יבלונסקי, כמו הואנג, מדברת "מהפוזיציה". היא מנהלת את אחת מהקרנות הבולטות שעוקבת אחר מניות הקוונטים Defiance Quantum (QTUM). הקרן הוקמה ב- 2018 והיתה אנונימית עד לאחרונה, בדצמבר היא זינקה ב-16% וב-2024 עם תשואה של 50%, כאשר סך הנכסים המנוהלים שלה עומד היום על כ-776 מיליון דולר. שלוש החברות הנ"ל מהוות כמעט 10% מהקרן שמונה כ-70 מניות, אחת מהן אגב, היא טאואר .

"מסחור הטכנולוגיה עשוי להגיע הרבה יותר מהר מכפי שמעריך הואנג. כבר כיום יש למחשבים קוונטיים יישומים בתחומים כמו הנדסת חומרים, הצפנה ומודלים פיננסיים. קרנות הון-סיכון, חברות עסקיות וגופים ממשלתיים מקצים משאבים הולכים וגדלים לתחום, והדבר צפוי להאיץ את קצב הפיתוח וההתקדמות. גם שימוש בבינה מלאכותית ולמידת-מכונה מסייע להאיץ את התכנון של מעגלים קוונטיים".

מנכ"ל די-ווייב קוואנטום, אלן בארצ, אמר שהואנג, "טועה בגדול. אנו פועלים באופן מסחרי כבר היום", אמר ל-CNBC. בארצ ציין שחברות כמו מסטרקארד  ו-NTT Docomo מיפן "משתמשות במחשבים הקוונטיים שלנו כבר היום כדי לשפר את פעילותן העסקית". 

"הואנג הוא סמכות גדולה בעולם המחשוב, אבל לא בטכנולוגיית המחשוב הקוונטי", אמר בארצ וציין שמערכות של די-ווייב יכולות לפתור בעיות שחורגות מיכולות המערכות המהירות ביותר המבוססות. "אני אשמח להיפגש עם ג'נסן בכל זמן ובכל מקום כדי לעזור לו להשלים את הפערים", אמר.