מי יחזיק בתואר "משרד עורכי הדין הגדול בישראל" השנה? המרוץ נמצא בנקודת רתיחה, והשאלה הגדולה היא אם נראה מהפך בצמרת. משרדי עורכי הדין מייחסים חשיבות לגודל המשרד, המשפיע בעיקר על הלקוחות הבינלאומיים, אך גם על היכולת לגייס כוח-אדם איכותי, היות שהסטודנטים המצטיינים בוחנים את רשימות המשרדים ובוחרים התמחות.
● משרד עורכי הדין שמינה את מספר השותפים הגבוה בתולדותיו, ופירמת הענק שמינתה רק ארבעה
● זו הייתה בחינה קשה במיוחד. למי היה הסיכוי הגבוה ביותר להפוך לעורך דין?
● מיעוט מיזוגים וריבוי ליטיגציה: מה קרה במשרדי עורכי הדין ב-2024
מי שעורכת את הדירוג היא חברת דן אנד ברדסטריט, והוא צפוי להתפרסם בחודש מרץ. על המקום הראשון מתחרים שלושה משרדים, אלו שהיו בשלושת המקומות הראשונים גם בשנה שעברה.
המשרד שדורג ראשון בשנה שעברה הוא גולדפרב גרוס זליגמן, עם 498 עורכי דין. במקום השני מיתר, עם 469, ובשלישי הרצוג פוקס נאמן עם 459. הפערים קטנים, כך שכל מחלקה או אפילו עורכי דין בודדים שמצטרפים עשויים להפוך את התמונה. הדירוג ייעשה לפי מספר עורכי הדין שהועסקו במשרדים נכון ל-31 בדצמבר 2024, ונספרים גם מתמחים שעברו את בחינות הלשכה בדצמבר האחרון ונקלטו במשרד, עורכי דין שעובדים במשרד מחו"ל ויועצים שעובדים עם המשרד באופן בלעדי.
במשרדים אומנם כבר לא יכולים לשנות את התמונה אך הם שומרים את הקלפים קרוב לחזה. עד לרגע האחרון, סוף דצמבר 2024, כל משרד שמר לעצמו את המספרים, כדי למנוע מצב שבו משרד מקביל ינקוט צעדי גיוסים כדי לעקוף את המתחרה. כעת הנתונים בעיבוד ובדיקה, והתוצאות כאמור יפורסמו בעוד מספר שבועות.
לדברי עו"ד אמיר חן, השותף המנהל במשרד פישר, "הגודל הוא בהחלט פרמטר משמעותי וחשוב, במיוחד ללקוחות גדולים זרים. אבל, הוא לא השיקול היחידי, ואולי לא הכי חשוב. צריך גודל מסוים כדי לתת מענה לעסקאות גדולות או להליכי ליטיגציה מורכבים. בצד זה, החל מגודל מסוים, האיכות קובעת, והיא סמן ימני ללקוחות שבוחרים משרד".
צילומים: עידן גרוס, איל יצהר, אופיר אייב
המיזוג הגדול מכולם
משרד גולדפרב כבש את המקום הראשון בינואר 2023, אז נערך המיזוג הגדול ביותר שהיה עד היום בשוק עריכת הדין בישראל. המיזוג הביא את המשרד המאוחד לפירמה של 520 עורכי דין, בהם 230 שותפים. לפני המיזוג, משרד גולדפרב היה הרביעי בגודלו, עם 300 עורכי דין, ומשרד גרוס היה מדורג עשירי, עם 220 עורכי הדין. זו לא הפעם הראשונה שגולדפרב היו ראשונים בגודל. גם בשנים 2011 ו-2013 הם היו הגדולים ביותר, וזאת בעקבות מיזוג קודם, שהיה אז דרמטי, בין גולדפרב-לוי-ערן-מאירי-צפריר למשרד מ.זליגמן, שהוליד את "גולדפרב זליגמן", ומנה לפני 14 שנים 200 עורכי דין.
בראש המשרד עומדים היום השותפים המנהלים איה יופה, לוי אמיתי וטל עצמון. המשרד הממוזג המשיך לשבת בבניין אמפה ביגאל אלון, ובמגדלי עזריאלי (מיקום המשרדים לפני המיזוג). מאז המיזוג, אוחדו מחלקות משני המשרדים, שכיום יושבות יחד. השותפים המנהלים מחזיקים גם בתפקיד ראשי מחלקות - אמיתי בראש מחלקת הנדל"ן, יופה בראש מחלקת שוק הון וחברות ועצמון בראש מחלקת המסים, יחד עם עורכי הדין ירון סבר ואורן בירן.
עד למיזוג הגדול, התחלפו ביניהם שלושה המשרדים בהחזקה בתואר המשרד הגדול - גולדפרב, מיתר והרצוג. במרבית השנים (בעשור האחרון) היה הרצוג הגדול ביותר. בשנת 2022 כבש משרד מיתר את המקום הראשון, אחרי שהרצוג היה הראשון במשך שבע שנים. מיתר מנה אז 448 עורכי דין.
בראש מיתר עומד השותף הבכיר עו"ד דני גבע, ובראש משרד הרצוג עומד השותף המנהל עו"ד גיל וויט. במקביל מנהל וייט את מחלקת האינטרנט והגיימינג במשרד.
התמזג למקום השלישי
המשרד הרביעי בגודלו, לפי הדירוג האחרון, הוא ארנון תדמור לוי, עם 363 עורכי דין. לגודלו הגיע בעקבות מיזוג משמעותי במרץ 2022, שהביא אותו להעסיק 350 עורכי דין, והקפיץ את הדירוג שלו אז למקום השלישי. משרד יגאל ארנון היה מדורג לפני כן במקום התשיעי, עם 230 עורכי דין, והתמזג עם תדמור לוי, שהיה מדורג אז במקום ה-16 בגודל, עם 130 עורכי דין.
המשרד החמישי, עם 346 עורכי דין, הוא פישר (FBC), שבראשו עומד השותף המנהל עו"ד אמיר חן, שנע בשנים האחרונות בין המקום השלישי לחמישי בגודל. הוא ביצע מספר מיזוגים קטנים בשנים האחרונות, הגדול שבהם בתחילת שנת 2021, אז צירפה הפירמה כ-40 שותפים ועורכי דין, בראשם עו"ד אלדד כורש, שפרשו ממשרד עמית פולק מטלון.
משרד נוסף שעשה מיזוג משמעותי, אשר הקפיץ אותו ברשימת הגודל, הוא אגמון עם טולצ'ינסקי, שהיום מדורג 11 עם 194 עורכי דין. המיזוג נערך בדצמבר 2022. משרד אגמון רוזנברג הכהן, שמנה 140 עורכי דין, התמזג עם משרד טולצ'ינסקי מרציאנו כהן לויצקי, שמנה כ-40 עורכי דין.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.