דיווח: מאסק עשוי לרכוש את פעילות טיקטוק בארה"ב

לפי דיווח בבלומברג, הממשל הסיני החל לגבש תוכניות חלופיות על רקע הסיכוי הגובר שביהמ"ש העליון האמריקאי יאשר את החוק האוסר על פעילות האפליקציה בארה"ב • אחת האפשרויות הנשקלות היא מכירתה לאילון מאסק, בין היתר בעלי פלטפורמת X, טוויטר לשעבר • מקורות בענף מעריכים את שווי פעילות טיקטוק בארה"ב ב-40 עד 50 מיליארד דולר

אילון מאסק / צילום: ap, Susan Walsh
אילון מאסק / צילום: ap, Susan Walsh

ממשלת סין בוחנת אפשרות למכירת פעילות טיקטוק בארה"ב לאילון מאסק, זאת במקרה שהאפליקציה תיאסר לשימוש במדינה - כך דווח היום בבלומברג.

לפי הדיווח, הממשל הסיני החל לגבש תוכניות חלופיות על רקע הסיכוי הגובר שבית המשפט העליון האמריקאי יאשר את החוק האוסר על פעילות האפליקציה בארה"ב. אחת האפשרויות הנשקלות היא מכירתה לאילון מאסק, בין היתר הבעלים של פלטפורמת X, טוויטר לשעבר. 

הצו הדרמטי של ביידן וההשפעה על ישראל
לקראת הדיון על טיקטוק בבית המשפט העליון בארה"ב: עד כמה חזקה האחיזה הסינית?

לממשלת סין יש השפעה משמעותית על עתידה של טיקטוק באמצעות "מניית זהב" שהיא מחזיקה בחברת-בת של בייטדאנס. בנוסף, חוקי היצוא הסיניים מונעים מחברות סיניות למכור את האלגוריתמים שלהן - כמו זה שמפעיל את טיקטוק - ללא אישור הממשלה.

לפי הדיווח, הממשל הסיני רואה יתרונות במכירה למאסק, מי שתרם יותר מ-250 מיליון דולר לקמפיין של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ ומיועד לתפקיד בכיר בממשל החדש. כמו כן, שילוב אפשרי של טיקטוק עם X עשוי להוסיף לרשת החברתית של מאסק כ-170 מיליון משתמשים אמריקאים.

הדיונים בנושא נמצאים עדיין בשלבים ראשוניים, ועוד לא ברור עד כמה חברת בייטדאנס, הבעלים של טיקטוק, מעורבת בהם. נכון להיום מקורות בענף מעריכים את שווי פעילות טיקטוק בארה"ב ב-40 עד 50 מיליארד דולר - סכום משמעותי גם בעבור מאסק, מי שנחשב לאדם העשיר בעולם. עם זאת, הדיווח מציין כי נכון לעכשיו, טרם דווח על שיחות רשמיות בין הצדדים. נציגי טיקטוק, בייטדאנס ומאסק סירבו להגיב לפרסום.

במקביל, טיקטוק ממשיכה במאבק המשפטי נגד החוק האוסר על פעילותה. בדיון שהתקיים בשבוע שעבר בבית המשפט העליון, טענו עורכי הדין של החברה כי החוק מפר את חופש הביטוי המעוגן בתיקון הראשון לחוקה האמריקאית. עם זאת, שופטי בית המשפט רמזו כי הם נוטים לתת עדיפות לשיקולי הביטחון הלאומי.

נשיא ארה"ב הנבחר טראמפ, שייכנס לתפקידו ב-20 בינואר, כבר הביע רצון לדחות את האיסור על טיקטוק שאמור להיכנס לתוקף יום קודם לכן. טראמפ כבר הצהיר כי הוא מעוניין "להציל" את האפליקציה ולאפשר משא-ומתן בנושא.​​​​​​​​​​​​​​​​