החל מהיום (א') הושבת השימוש באפליקציית טיקטוק בארה"ב, כשבמקביל, אפל וגוגל הסירו את האפליקציה מחנויות האפליקציות שלהן; זאת, בשל החוק שקבע כי אם בייטדאנס, החברה הסינית שבבעלותה טיקטוק, לא תמכור עד היום את הפעילות בארה"ב - עליה להשבית את האפליקציה.
● שאלות ותשובות | המרוץ להצלת טיקטוק מתחמם: ההצעה המפתיעה של הסינים, ומה חושב עליה מאסק
● הוא זכה ב-30 מיליון דולר בלוטו ואז נעלם. לא תאמינו איך פוענח הרצח
משמעות ההשבתה כפולה - משתמשים חדשים לא יוכלו מהיום להוריד את האפליקציה למכשיריהם, ומשתמשים קיימים שהאפליקציה כבר מותקנת על מכשיריהם נתקלים בהודעה המבשרת על השבתת השירות. "מצטערים, טיקטוק אינה זמינה כרגע", נכתב בהודעה שמופיעה, "חוק האוסר על טיקטוק נחקק בארה"ב. לצערנו, המשמעות היא שאינכם יכולים להשתמש בטיקטוק כרגע".
ברשתות החברתיות נרשמו תגובות סוערות להשבתת האפליקציה. צילומי מסך שהופצו ברשת הציגו את המספרים המרשימים של המשתמשים באפליקציה - "170 מיליון אמריקאים רוצים את טיקטוק, אבל 9 לא רוצים", נכתב באחד הפרסומים הוויראליים, המרמז על חברי הקונגרס שתמכו בחוק.
הנשיא הנבחר דונלד טראמפ, שייכנס לתפקידו מחר, הביע אופטימיות לגבי עתיד האפליקציה. בהודעה למשתמשים, נכתב כי "אנו שמחים שהנשיא טראמפ הביע נכונות לעבוד איתנו על פתרון להחזרת טיקטוק לפעילות לאחר כניסתו לתפקיד. אנא המשיכו לעקוב!".
ההודעה שקופצת למשתמשים שמנסים להיכנס לטיקטוק בארה''ב / צילום: צילום מסך מטיקטוק
מנכ"ל טיקטוק, שו צ'יו, טען, בין היתר, כי השימוש בטיקטוק הוא זכות המעוגנת בתיקון הראשון לחוקה, והדגיש כי יותר מ-7 מיליון עסקים אמריקאים משתמשים באפליקציה למטרות פרנסה ומציאת לקוחות.
במקביל, מספר גורמים כבר הביעו עניין ברכישת פעילות טיקטוק בארה"ב, זאת לצד שמועות כי הממשל הסיני מעוניין במכירת האפליקציה לאילון מאסק, בהם חברת הבינה המלאכותית Perplexity AI וקבוצת Project Liberty, בראשות איש העסקים פרנק מקורט. טראמפ ציין כי ככל הנראה, יעניק לטיקטוק הארכה של 90 יום מהמועד האחרון שנקבע ליום ראשון, וכי יכריז על החלטתו הסופית מחר (ב').
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.