נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שהושבע השבוע לתפקידו, כבר רץ לחתום על צו נשיאותי שמעכב את החוק לחסימת טיקטוק בארצות הברית. על פי הצו שנחתם, טיקטוק מקבלת הארכה של 75 ימים עד למציאת פתרון לסוגיה. בתחילת השבוע הגיע הדדליין הקודם של החברה למציאת פתרון, וטיקטוק עצמה אף השביתה את השירות למשתמשים אמריקאים ל-14 שעות, על מנת להפעיל לחץ במדינה.
● משבר הג'וניורים: הם למדו תואר בהנדסה, ובכל זאת לא מצליחים למצוא עבודה בהייטק
החברה הסכימה להחזיר את השירות לאחר שהנשיא טראמפ הבטיח שלא יקנוס את השותפים הטכנולוגיים שלה, כמו אפל וגוגל, על כך שהאפליקציה עובדת במערכות שלהן. ההארכה הזו תסייע לממשל טראמפ לנסות לקבוע את המסלול הנכון שיגן על הביטחון הלאומי, אבל ימנע השבתה פתאומית של פלטפורמה שמשמשת 170 מיליון אמריקאים.
בפוסט ברשת החברתית של טראמפ, Truth, הוא כתב כי העיתוי האומלל של החוק מפריע "ליכולת שלי להעריך את ההשלכות הביטחוניות הלאומיות ומדיניות החוץ של האיסור בחוק לפני כניסתו לתוקף". הצעת החקיקה נחתמה בתמיכת שתי המפלגות, והחוק נחתם באפריל האחרון על ידי הנשיא לשעבר ג'ו ביידן. לפי החוק, מ-19 בינואר 2025 טיקטוק תהיה אסורה לשימוש בארצות הברית, אלא אם פעילותה תימכר לחברה אמריקאית או מערבית.
הנשיא טראמפ אמר לעיתונאים שהוא התנסה בשימוש ברשת החברתית, ולכן הוא שינה את דעתו עליה. יתרה מכך, הוא אמר כי "צריך לזכור שטיקטוק משמשת ילדים צעירים. אם סין הולכת לאסוף מידע על ילדים צעירים, אז אם להיות כנים - אני חושב שיש לנו בעיות גדולות מזה".
בטיקטוק יצאו בהצהרה כי הם מודים לנשיא טראמפ שסיפק בהירות והבטחה לספקים שלהם "שהם לא יעמדו בפני עונש. נעבוד עם הנשיא טראמפ על פתרון ארוך-טווח שישאיר את טיקטוק בארצות הברית".
ההצעה מוערכת ב־20 מיליארד דולר
אז למרות כל הדיבורים על מכירה לחברה אמריקאית, לא בטוח שבייטדאנס, החברה האם הסינית, בכלל תרצה למכור את הרשת החברתית לידיים אחרות. מנגד, המורכבות המשפטית בארצות הברית ברורה - הרי זו הצעת חקיקה שנחתמה אחרי מהלך דו-מפלגתי. הנשיא טראמפ הציע שחברה אמריקאית תרכוש את הפעילות בארצות הברית, ותנהל אותה כמיזם משותף של 50%-50% עם הבעלים הנוכחיים. לא ברור אם ההצעה הזו תתקבל.
לאורך כל הגלגולים עלו שמות רבים של רוכשים אפשריים, בין היתר וולמארט ואורקל. אבל כעת, בדיווחים שונים בתקשורת הבינלאומית, מזכירים את הקבוצה בראשות המיליארדר פרנק מק'קורט וקווין אולירי של "Shark Tank", כך דווח ב-CNN. לפי הדיווח, אם הם ירכשו את טיקטוק בארצות הברית, הם יבנו מחדש את האפליקציה. ההצעה צפויה להיות מוערכת בסביבות ה-20 מיליארד דולר.
עוד רוכש פוטנציאלי הוא מנוע החיפוש מבוסס ה-AI, חברת PerplexityAI, שהגישה הצעה רשמית עבור האפליקציה. חוץ מהם, דווח בוול סטריט ג'ורנל כי שמו של אילון מאסק, המקורב לנשיא טראמפ, גם עלה בתור רוכש אפשרי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.