ביום ראשון הקרוב, 26 בינואר, יחול המועד האחרון בו נדרש שר המשפטים יריב לוין למנות נשיא לבית המשפט העליון - על-פי פסיקת בג"ץ, זאת לאחר שקיבל מספר הארכות.
השר לוין פנה לבג"ץ הערב (ה') בבקשה לדחות שוב את הבחירה בנשיא לבית המשפט העליון. לוין טוען כי יש לקיים בדיקה של הפרסומים נגד עמית, ובכל מקרה יש לדחות את הדיון לנוכח כמות החומר שעל הוועדה לבחון בעניין.
● הכנסת אישרה את החוק להגבלת תקציב לשכת עורכי הדין
● חיות על מתווה לוין-סער: "מכה אנושה לעצמאות הרשות השופטת"
● ראש אגף החקירות: אין חשד לפלילים נגד ממלא-מקום נשיא העליון יצחק עמית
לאחר שאמש דרש ממנו לוין להקפיא את מועמדותו על רקע פרסומים נגדו, ממלא-מקום נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, שצפוי להיבחר לנשיא לפי שיטת הסניוריטי, השיב: "זהו עוד ניסיון להימנע ממינויי כנשיא של קבע לבית המשפט העליון, רק מפני שלא הסכמתי לדון ב'דיל' שהצעת לי - הסכמה למינוי שלי תמורת מינוי מועמדים מטעמך לבית המשפט העליון".
"מסע הכפשות"
לדברי עמית, לאחרונה מתנהל נגדו "מסע הכפשות מאורגן ומתוזמן" לקראת הדיון בוועדה לבחירת שופטים לבחירת נשיא לבית המשפט העליון. "במסגרת מסע זה לא נותרה אבן שלא נהפכה במטרה לייצר דה-לגיטימציה ונרטיב כוזב, וזאת במטרה לסכל את מועמדותי לכהונת נשיא של בית המשפט העליון".
במכתב ששלח לוין אמש (ד'), הוא הודיע כי ימשיך לפעול לבדיקת הפרסומים נגד עמית לפני בחירת נשיא לבית המשפט העליון. "יהיה ראוי שתפנה בעצמך לוועדה ולבג"ץ ותבקש להשהות מועמדותך", כתב השר לעמית.
לוין פנה לעמית לאחר פרסום חדש של העיתונאי עמית סגל בחדשות 12 הנוגע לדיון בעניין נבחרת הדירקטורים בבג"ץ, מאחר שאחיו של עמית היה חבר בנבחרת. עמית נתן צו ביניים כשופט תורן ולא דן בבג"ץ עצמו.
עמית דחה את הטענה כי היה בניגוד עניינים. הוא השיב ללוין כי מדובר בעניין מוסדי עקרוני רחב, וכי אין דרך שאחיו יכול היה להיות מושפע מצו הביניים, מכיוון שהיה דירקטור באותה עת, וגם אם נבחרת הדירקטורים הייתה מבוטלת, כפי שביקש השר דודי אמסלם, לא הייתה לכך השפעה על אחיו שכיהן כדירקטור לתקופה קצובה. עוד הוסיף עמית כי העובדה שאחיו נכלל בנבחרת הדירקטורים, אין משמעה שהוא יתקבל לנבחרת בסבב הבא.
"שהות תחומה"
בג"ץ קיבל לאחרונה את בקשתו של לוין לדחות את המועד להצבעה בוועדה לבחירת שופטים ב-10 ימים. שופטי בג"ץ יעל וילנר, עופר גרוסקופף ואלכס שטיין ציינו כי התנהלותו של לוין, שנמנע מלמנות נשיא לעליון, ממשיכה לגרום לפגיעה קשה בשלטון החוק במדינת ישראל, וכי לוין לא מינה נשיא למרות שקיבל ארכה.
באשר לבקשת לוין להמתין לקבלת מסמכים, קבעו השופטים כי "הגורם המוסמך לדון בהסתייגויות ביחס למועמדים לתפקיד נשיא בית המשפט העליון הוא הוועדה לבחירת שופטים".
לאור מראית פני הדברים, השופטים החליטו לאפשר לשר המשפטים "שהות תחומה, על-מנת להביא בפני הוועדה את החומר הנוסף הרלוונטי לדעתו, אשר לא עמד בפניה עד כה".
כאמור, כעת לוין מבקש שוב לדחות את ההצבעה בוועדה לבחירת שופטים, אך הוא טרם פנה לבג"ץ בעניין.
ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד), חברת הוועדה לבחירת שופטים, פרסמה היום פוסט ברשת X בו כתבה: "מיומו הראשון בתפקיד שר המשפטים, לוין רוצה לפרק את הרשות השופטת, שמגנה עלינו משלטון נטול רסן. הוא עשה כל מניפולציה וחצה כל גבול בניסיונותיו למנוע את מינויו של השופט עמית לתפקיד נשיא בית המשפט העליון. זה לא יעזור לו. נתראה ביום ראשון בוועדה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.