בכיר בוואטסאפ: חברה ישראלית ניסתה לפרוץ לחשבונות של כ-90 ממשתמשי האפליקציה - בהם עיתונאים

על פי הדיווח, וואטסאפ הצליחה לשבש את ניסיון הפריצה של חברת הסייבר ההתקפי פאראגון" • הבכיר בווטסאפ סירב לפרט כיצד נחשף ניסיון הפריצה או מי היו היעדים של החברה הישראלית • "נמשיך להגן על יכולתם של אנשים לתקשר באופן פרטי", מסרה וואטסאפ • חברת הסייבר סירבה להגיב על הדיווח

מייסדי פאראגון, מימין: מפקד 8200 לשעבר תא''ל במיל' אהוד שניאורסון, וראש הממשלה לשעבר אהוד ברק / צילום: יח''צ
מייסדי פאראגון, מימין: מפקד 8200 לשעבר תא''ל במיל' אהוד שניאורסון, וראש הממשלה לשעבר אהוד ברק / צילום: יח''צ

בכיר באפליקציית הוואטסאפ טען כי חברת הסייבר ההתקפי פאראגון ניסתה לפרוץ לחשבונות של כ-90 ממשתמשי האפליקציה, בהם עיתונאים, כך דווח היום (שישי) בסוכנות הידיעות רויטרס. פאראגון סירבה להגיב על הדיווח.

אותו בכיר סיפר כי וואטסאפ שלחה לחברה הישראלית מכתב בעקבות ניסיון הפריצה. בהצהרה של חברת היישומון נכתב כי "וואטסאפ תמשיך להגן על יכולתם של אנשים לתקשר באופן פרטי".

בוואטסאפ סירבו לפרט מיהם המשתמשים שניסו לפרוץ לחשבונות שלהם, באיזה אזור גאוגרפי התמקדה הפריצה או כיצד התגלה ניסיון הפריצה - ששובש לטענת הבכיר בוואטסאפ.

לפני למעלה משנה קרן הפרייבט אקוויטי האמריקנית אירו-אקוויטי (AE) רכשה את חברת הסייבר ההתקפי פאראגון (Paragon), שהוקמה בין השאר בידי מפקד 8200 לשעבר תא"ל (במיל') אהוד שניאורסון וראש הממשלה לשעבר אהוד ברק. סכום הרכישה מוערך בכ-900 מיליון דולר, מחציתו במזומן והשאר בתלות בעמידה ביעדים.

450 מיליון דולר חולקו בין 400 העובדים (20%) וחמשת היזמים (30%): ברק ושניאורסון המשמש כיו"ר, המנכ"ל עידן נוריק והיזמים הטכנולוגיים איגור בוגדלוב, ליעד אברהם ולירן אלקיים. כמחצית מהסכום תועבר למשקיעים: קרן ההון סיכון האמריקנית באטרי והקרן הישראלית רד דוט, מיסודו של יורם אורון.

פאראגון היא חברת סייבר התקפי שהוקמה לפני כחמש שנים בידי מפקד 8200 לשעבר אהוד שניאורסון ויוצאי היחידה נוריק, בוגדלוב ואברהם. החברה מתרחקת מעיני הציבור ומסרבת לשוחח עם התקשורת ואף אינה מחזיקה אתר אינטרנט.

בעבר נחשפה את דרך הפעולה של החברה: פאראגון פיתחה תוכנת סוס טרויאני בשם "גרפיט", המסוגלת לדלות מידע מודיעיני מתוך אפליקציות שיחה מוצפנות, כמו וואטסאפ, פייסבוק מסנג'ר, סיגנל או טלגרם. בשונה מחברות סייבר התקפי אחרות דוגמת NSO וקנדירו - היא הוקמה במימון אמריקני מלכתחילה כדי לפעול ב-34 מדינות דמוקרטיות בלבד, בתיאום עם רשויות ביטחוניות ועם המערכת המשפטית המקומית, ולעשות שימוש מינימלי בחדירה לפרטיות.

הכתבה פורסמה לראשונה ב-N12