"אי־אפשר לומר מה יהיה. קיימנו פגישה. זו הייתה פגישה טובה" - כך אמר הנשיא דונלד טראמפ בבית הלבן ביום שבת האחרון, מיד לאחר פגישתו ההיסטורית עם ג'נסן הואנג, מנכ"ל ענקית השבבים אנבידיה . טראמפ הביע תמיכה במנכ"ל אנבידיה, כינה אותו "ג'נטלמן נהדר" (great gentleman) ובמקביל - הכריז על תוכניות להטיל מכסים על שבבים, במה שנראה כמהלך להגנה על התעשייה האמריקאית, כך מדווחים בין היתר רויטרס והפייננשל טיימס.
● אנליסט אחד הלך נגד הקונצנזוס, וזה עלה לאנבידיה ב־600 מיליארד דולר
● הסדק הראשון התגלה בשיריון של אנבידיה: מה תהיה המשמעות לעתיד השבבים?
על פי מקור המעורה בפרטי השיחה, הפגישה התמקדה בשני נושאים מרכזיים: האיום הגובר מצד דיפסיק הסינית והצורך להדק את הפיקוח על יצוא שבבים מתקדמים. מעניין לציין כאן את הגישה המורכבת של טראמפ כלפי האתגר הסיני: מצד אחד, הוא רואה בהצלחת דיפסיק הוכחה לכך ש"חברות אמריקאיות לא צריכות להוציא המון כסף על בניית חלופה זולה" ל־AI. הוא למעשה מרמז שהפיתוח הסיני הזול יכול לשמש את השוק האמריקאי, ובכך כאמור לחסוך לחברות אמריקאיות את ההשקעה העצומה בפיתוח מודלים חסכוניים.
מנגד אנבידיה טוענת כי גישה זו מתעלמת מהסיכונים האסטרטגיים של תלות בטכנולוגיה סינית ומהצורך של ארה"ב לשמור על עצמאות טכנולוגית. כמו כן, לטענת אנבידיה דווקא הגבלת המכירות לסין מעודדת את החדשנות הסינית ומאלצת את החברות האמריקאיות להשקיע יותר בפיתוח.
טראמפ כבר הוציא צו נשיאותי לבחינה מחודשת של מערכת בקרת היצוא האמריקאית, צעד שעלול לפגוע עוד יותר במכירות של אנבידיה בשוק הסיני, שוק המהווה יותר מחמישית מהכנסותיה.
"ג'נסן והנשיא דנו בחשיבות של חיזוק המנהיגות הטכנולוגית"
באותו היום שבו התקיימה הפגישה בין השניים, הודיע הממשל האמריקאי על תוכניות להחמרת ההגבלות על מכירת שבבי H20 של אנבידיה לשוק הסיני. זהו המשך ישיר של מאבק טכנולוגי שהחל עוד ב־2022, כאשר הוגבלה מכירת שבבי H100 החזקים ביותר של החברה לסין. למרות שאנבידיה ניסתה להתאים את מוצריה למגבלות היצוא (תחילה עם ה־H800 ואחר כך עם ה־H20), נראה שטראמפ נחוש להדק עוד יותר את הפיקוח.
במקביל, משרד המסחר האמריקאי חוקר האם דיפסיק משתמשת בשבבים אמריקאיים שאסורים ליצוא לסין, בעוד ששני חברי קונגרס - הרפובליקאי ג'ון מולנאר והדמוקרטי ראג'ה קרישנמורתי - מובילים קריאה דו־מפלגתית להגביל אפילו יותר את יצוא השבבים המתקדמים, כך לפי רויטרס.
עם זאת, בתגובה רשמית, הדגישה אנבידיה את החיוביות של הפגישה: "אנו מעריכים את ההזדמנות להיפגש עם הנשיא טראמפ ולדון במוליכים למחצה ובמדיניות AI. ג'נסן והנשיא דנו בחשיבות של חיזוק המנהיגות הטכנולוגית והבינה המלאכותית של ארה"ב".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.