סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
16:19
הירידות בת"א התמתנו מעט. מדד ת"א 35 יורד ב-0.8%, ות"א 90 משיל מערכו 0.7%.
יבואנית הרכב קרסו מוטורס , שבשליטת משפחת קרסו, חתמה על הסכם מותנה לרכישת יתרת המניות של יבואנית הרכב הדו גלגלי מטרו מוטור (כ-66%) תמורת כ-210 מיליון שקל - סכום המשקף שווי חברה של מעל 300 מיליון שקל. קרסו החזיקה עד כה בשליש ממניות מטרו, שנרכשו בשנת 2011 תמורת 66 מיליון שקל, והשאר מוחזקות בידי צמד המייסדים גדי אבירם וחן למדן (בעלי חברת השילוח אוריין), בחלקים שווים.
15:21
בשוק החוב נמשכים הביקושים והירידות בתשואות - תשואת האג"ח הממשלתית לעשר שנים יורדת ב-3 נקודות בסיס ל-4.385% ותשואת האג"ח לשנתיים ל-4.19%. בשוק האג"ח הקונצרני, מדדי התל בונד נסחרים סביב האפס
כלכלני דיסקונט מציינים שב-2024 נרשמו אשתקד עודפי גיוס בהיקף של 34 מיליארד שקל. הסיבה: "לנוכח הרמה הגבוהה של חוסר הוודאות, שלוותה, בין היתר, בהפתעות מעלה בגביית המסים, עובדה זו, בשילוב עם הירידה הצפויה בגירעון מ-6.9% תוצר ב-2024 לכ-4.9% השנה, תוביל להערכתנו לירידה חדה בהנפקות בשוק המקומי".
"בהנחה שהיקף הגיוס נטו בחו"ל יעמוד השנה על 20-25 מיליארד שקל. ושמשרד האוצר ישתמש בחלקו הארי של עודף הגיוס מ-2024, הרי שצפוי השנה גיוס נטו בשוק האג"ח הסחיר בהיקף של כ-40-50 מיליארד שקל לעומת כ-140 מיליארד שקלב-2024.
ירידה זו עשויה לתמוך בשוק האג"ח המקומי, ולהוביל להתרחבות מחודשת של פער התשואות השלילי בין אג"ח ממשלת ישראל ל-10 שנים מול האג"ח האמריקאי.
14:37
מניית פריון נטוורק עברה לעליות, בניגוד למגמה הכללית במסחר, וזאת על רקע הצגת אסטרטגיה חדשה ומספר מינויי בכירים. חברת האדטק דיווחה על אסטרטגיית "Perion One" שמאחדת את הטכנולוגיות והמוצרים שלה לפלטפורמה אחת שתרתום גם בינה מלאכותית לצורך מענה לאתגרי הלקוחות. במקביל החברה מינתה את סטפן יאפ לתפקיד מנהל ההכנסות הראשי. יאפ היה בעבר בתפקיד ניהולי בגוגל במשך 17 שנים.
14:18
הירידות החדות המסחר בת"א, מתמתנות מעט לקראת הצהריים - ת"א 35 ירד ב-0.8%, ות"א 90 ב-1%.
שבוע המסחר בעולם חוזר מחופשת סוף השבוע עם ירידות שערים חדות בבורסות אסיה ובחוזים העתידיים על וול סטריט וזאת בעקבות מלחמת הסחר שפתח נשיא ארה״ב דונלד טראמפ עם מכסים גורפים על מקסיקו, קנדה וסין. החשש הגדול בשווקים הוא מטלטלה שתביא לאי יציבות ולעליות מחירים שיתדלקו את האינפלציה.
בין 125 המניות הגדולות בבורסה בלטו בעלייה, תמר פטרוליום שמזנקת ב-7% בהמשך לעליות אתמול (א'). פריון נטוורק עולה ב-3%, סאפיינס ופלסאון תעשיות ירדו ב-6% וב-4% בהתאמה.
13:19
קרן קיסטון אינפרא , בעלת השליטה באגד, דיווחה על השלמת רכישת 18% נוספים בחברה בתמורה לכ-833 מיליון שקל ממניות אגד מידי המייסדים, מוכרי המניות, וחתמה על הארכת תקופת הזמינות של מסגרת האשראי מבנק הפועלים ובנק דיסקונט, שתאפשר את רכישת יתרת מניות המייסדים באופציה השנייה.
במקביל, חתמה קיסטון על תיקון להסכם הרכישה המקורי, לפיו התמורה עבור מניות אגד תופחת בסכום של 150 מיליון שקל, כנגד ביטול יתרת תקופת השיפוי וסילוק מלא וסופי של טענות לשיפוי כנגד המייסדים, מוכרי המניות, מכוח הסכם הרכישה.
לאחר העיסקה, תחזיק קיסטון כ-78% ממניות החברה. קיסטון ציינה כי העסקה תמומן באמצעות הזרמת הון עצמי על ידי השותפות של כ-468 מיליון שקל ובאמצעות אשראי בנקאי, בהיקף של כ- 365 מיליון שקל, שהועמד לשותפות לטובת השלמת רכישת האופציה הנוכחית. הסכם המימון עם בנק הפועלים ובנק דיסקונט.
12:20
דלק נכסים בוחנת הנפקה לציבור על בסיס הדוחות השנתיים של שנת 2024. נכון ל- 30 בספטמבר 2024 החברה הציגה הון עצמי של כ- 770 מיליון שקל, לחברה סדרת אג"ח סחירה בדרוג ilA .
החברה הוקמה בתחילת 2021 כחלק מהחלטה אסטרטגית של בעלי השליטה אשר רכשו את השליטה בחברת דלק חברת הדלק הישראלית. נכסי הנדל"ן אשר היו בבעלות חברת דלק פוצלו והועברו לדלק נכסים כך שנוצרו 2 חברות אחיות.
החברה עוסקת בפיתוח נדל"ן מניב בדגש על מתחמי תדלוק ושטחי מסחר שכונתיים משרתי צרכי אוכלוסייה וזאת במסגרת השבחת מתחמי התדלוק אשר בבעלותה וכן פיתוח שטחי מסחר במתחמים חדשים אשר נרכשו לאחר הפיצול . כמו כן החברה פועלת להשבחת מתחמי תדלוק ע"י הוספת שימושים או שינוי יעוד למגורים בנכסים הסמוכים למרכזי אוכלוסייה ועוד.
12:06
המסחר בתל אביב ממשיך להתנהל בירידות. לאחר שהירידות התמתנו מוקדם יותר, הירידות במדדים המובילים מתחזקות כעת. מדד ת"א 35 יורד ב-1% ומדד ת"א 125 יורד ב-1.2% ומדד ת"א 90 יורד ב-1.6%.
בין המדדים הענפיים בולטים בירידה מדד הקלינטק, רשתות שיווק ותשתיות אנרגיה שיורדים בכ-8%.
בשוק החוב נמשכים הביקושים והירידות בתשואות - תשואת האג"ח הממשלתית לעשר שנים יורדת ב-3 נקודות בסיס ל-4.385% ותשואת האג"ח לשנתיים ל-4.19%.
11:30
הירידות בת"א נמשכות, ת"א 35 יורד ב-0.9% ות"א 90 ב-1.4%, מדד ת"א 125 יורד ב-1.2%. בין המדדים הענפיים בולטים מדדי רשתות השיווק ותשתיות אנרגיה שיורדים ב-1.6%.
חברת האנרגיה המתחדשת טראלייט הודיעה הבוקר על התקדמות בפרוייקט הסולאר תענך-2, בהספק 104 מגה-וואט. תענך-2 הינו פרויקט ענק נוסף של טראלייט, בהספק מותקן של 104 מגה-וואט בשילוב אגירה של כ-440 מגה-וואט שעה.
בשבוע החולף דיווחה טראלייט על הפעלה מסחרית של תענך-1, בהספק מותקן של כ-150 מגה-וואט. סך הכל, צפוי הפרויקט הכולל (תענך 1 ו-2) להוות כ-5.2% מהיקף האנרגיה הירוקה במדינת ישראל. במקביל: טראלייט מוכרת אחזקותיה בחברת הבת סולארטק, ומגדילה אחזקות ל-100% בפעילות הגידור הסולארי.
10:34
הירידות בת"א נמשכות, ת"א 35 יורד ב-0.9% ות"א 90 ב-1.4%. בין המדדים הענפיים בולטים מדדי רשתות השיווק ותשתיות אנרגיה שיורדים ב-1.6%.
בנק ההשקעות ג'פריס מוריד את המלצתו למניית סאפיינס מ"קנייה" ל"החזק", ומחיר היעד נחתך מ-36 דולר ל-28 דולר. מחיר היעד החדש דומה למחיר המניה בנאסד"ק.
סאפיינס היא חברת תוכנה לתחום הביטוח שנסחרת במקביל גם בבורסה בת"א. האנליסט סורינדר ת'ינד מציין ש-2025 צפויה להיות הרבה יותר מאתגרת מהצפוי והצמיחה האורגנית של סאפיינס תהיה בשיעור חד-ספרתי נמוך, על רקע המשך חולשה בהשקעות בצפון אמריקה ואתגרי מאקרו כלכלה באירופה. מניית סאפיינס נפלה לפני כשלושה חודשים לאחר שהחברה הפחיתה את תחזית ההכנסות שלה ל-2024. דוחות 2024 יפורסמו ב-18 בפברואר.
10:00
בעקבות הטלטלה בשווקים בעולם, הבורסה המקומית נפתחה לפני דקות אחדות בירידות שערים - המדדים המרכזיים, ת"א 35 ות"א 90 יורדים בכ-1%. מדד הטכנולוגיה יורד ב-1.5% ומדד הדואליות יורד ב-1.3%.
בין המניות בולטות בירידות מניות משק אנרגיה , נאייקס ונובה .
בשוק המט"ח המקומי, השקל נחלש הבוקר בעקבות התחזקות הדולר בעולם, נסחר כבר במעל 3.61 שקלים לדולר, עלייה של 1%, אך בעקבות התחזקות הדולר מול האירו, השקל מתחזק ב-0.8% מול האירו ונסחר ב-3.677 שקלים לאירו.
08:00
1. שוק המניות
המסחר בבבורסה המקומית צפוי להיפתח הבוקר בירידות, וזאת בעקבות הירידות בעולם בתגובה להטלת המכסים על ידי טראמפ.
אתמול לאחר שבוע סוער במיוחד, המסחר בבורסה בת"א התנהל על מנוחות - מדד ת"א 35 ננעל בעלייה מתונה של 0.4%, ת"א 90 עלה בשיעור דומה.
את עליות השערים הוביל מדד ת"א נפט וגז שקפץ במעל ל-2%, הודות לזינוק של 6% במניית תמר פטרוליום לאחר שדווח כי המיליארדר אהרון פרנקל, המחזיק בתמר בכ-25%, חתם על הסכם עם חברת האנרגיה של ממשלת אזרבייג'אן, לפיו ימכור לה כמחצית (48%) מאחזקותיו במאגר.
מניות נוספות שריכזו אתמול עניין:
אפולו פאוור זינקה בכ-15%. החברה דיווחה אתמול על הזמנה מלקוח זר בסך כולל של כ-440 אלף דולר למספר מערכות סולאריות של החברה, אשר מיועדות לשימוש חיילי צבא ארה"ב הנמצאים באזורים מנותקי רשת.
חברת האנרגיה המתחדשת אקונרג'י השלימה מכירת פרויקט סולארי ברומניה ברווח של 24 מיליון אירו. החברה השקיעה בפרויקט שהספקו 214 מגה-ואט, 3 מיליון אירו בלבד, והביאה אותו לשלב שבו הוא מוכן להקמה.
פלסטופיל , העוסקת בייצור בייצור יריעות פלסטיק רב-שכבתיות לתעשיית המזון זינקה ב-12% לאחר הדיווח לפיו איש העסקים אלעד רונן, המחזיק כ-18.6% מהמניות של החברה, מימש אופציה ורכש כ-23.4% נוספים מהמניות של פלסטופיל מידי קיבוץ הזורע בפרמיה של 22%.
אפיטומי מדיקל העוסקת בפיתוח מיכשור רפואי להרזיה ולהחדרת תרופות בבליעה, זינקה ב-21% לאחר שחתמה הסכמי שיווק והפצה ראשונים לקפסולת ההרזייה של החברה.
● פרשנות | מלחמת הסחר של ארה"ב עם שותפותיה הגדולות ביותר היא רק ההתחלה
באסיה, ירידות חדות הבוקר בהובלת מדד ניקיי היפני שיורד ב-2.8%, קוספי שמשיל 3% והנג סנג ב-0.7%. בסין לא מתקיים מסחר.
שבוע המסחר בוול סטריט יחל היום בצילם הכבד של המכסים שהטיל דונלד טראמפ על קנדה, מקסיקו וסין ביום שישי, שותפות הסחר הגדולות של ארה"ב. המכסים יכנסו לתוקף מחר. החוזים העתידיים בוול סטריט מצביעים הבוקר על ירידות חדות, נאסד"ק ב-2.5%, דאו ג'ונס ב-1.4%, ו-S&P 500 ב-2%.
בשבוע שעבר בסיכום שבועי, לאחר טלטלות, נאסד"ק ירד ב-1.7%, S&P 500 סיים את השבוע בירידות של 1%, הדאו עלה ב-0.2%, אך בסיכום חודשי זה נראה יותר טוב - S&P 500 עלה ב-2.7%, נאסד"ק ב-1.6%, ודאו ג'ונס זינק ב-4.7%.
לא רק מלחמת הסחר, לתנודתיות יתווספו גם הדוחות הרבעוניים של ענקיות טכנולוגיה נוספות שידווחו השבוע, בשישי יתפרסם דוח התעסוקה החודשי המסקרן.
לאור הנ"ל, אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב צופה לעליית סיכון בשוק המניות האמריקאי. "להערכתנו, רמת הסיכון בשוק המניות האמריקאי עלתה", הסיבות: "הצמיחה בכלכלה האמריקאית הולכת לרדת השנה בעקבות היחלשות בצריכה הפרטית, יישום מדיניות המכסים והצעדים האחרים של הממשלה בארה"ב צפויים לפגוע בפעילות הכלכלית בשנה הקרובה, ובנוסף, סימני השאלה לגבי התמחור בשוק המניות שקשור ל-AI שאף התגברו בשבוע האחרון".
"רמת הסיכון בכלכלות האחרות בעולם, בפרט באירופה, עלתה", ציין זבז'ינסקי, "ולכן, אנחנו ממליצים להוריד חשיפה לאפיק המנייתי מחשיפה בינונית לבינונית-נמוכה".
מדד חברות השבבים (SOX) השיל בשבוע שעבר 6% בהובלת מניית אנבידיה שירדה בשישי ב-3.7% נוספים לאחר שחוותה בתחילת השבוע את הירידה הגדולה בהיסטוריה, 17% ביום אחד שהיוו הפסד שווי של 590 מיליארד דולר, יום אחר כך זינקה ב-8% וסיימה את השבוע בירידה של 15%. הירידה המשמעותית נגרמה בשל עלייתה של DeepSeek, סטארט-אפ בינה מלאכותית סיני, אשר הציג מודל AI מתקדם וזול יחסית.
● אנליסט אחד הלך נגד הקונצנזוס, וזה עלה לאנבידיה ב-600 מיליארד דולר
האם תגובת השוק הייתה מוגזמת? "אני בשוק שמשקיעי הטכנולוגיה מאמינים ש-DeepSeek, שהיא חברת ה-Temu של הבינה המלאכותית, הולכת לשנות את היקף ההשקעות בבינה מלאכותית ב-3 השנים הקרובות", אמר האנליסט דן אייבס, אנליסט בית ההשקעות וודבודש למגזין ברונ'ס.
גם האנליסט של סיטיגרופ, עטיף מאליק, שמר על דירוג "קנייה" למניית אנבידיה עם מחיר יעד של 175 דולר, פוטנציאל עלייה של 40% לעומת מחיר המניה הנוכחי, העומד על כ-125 דולר.
עונת הדוחות נמשכת והשבוע ידווחו גוגל (שלישי) ואמזון (חמישי), דוחות מסקרנים נוספים הם של פלנטיר, AMD וקוואלקום.
לגבי גוגל , בבנק אוף אמריקה מעריכים כי גוגל צפויה לעמוד או אף לעלות על תחזיות הרווח וההכנסות, בעיקר בזכות ביצועים חזקים של עסקי הפרסום.
"הצלחתה של מטא ברבעון הרביעי והערות חיוביות לגבי המסחר האלקטרוני תומכות בתוצאות חזקות של גוגל. למרות הערכות מופחתות עקב ייסוף הדולר, גוגל עשויה לעלות על התחזיות המוקדמות עם הכנסות של 81.5 מיליארד דולר ורווח למניה של 2.12 דולר. בתחום הענן, הצפי הוא להכנסות מעל התחזיות. החברה ממשיכה להתמקד בחיסכון בעלויות, עם צמיחה מתונה בכוח האדם", כתבו בבנק.
● השיטה של מובילאיי לרצות את המשקיעים ומדוע איבדה טבע 4 מיליארד דולר ביום
אתמול פורסם שקרן הפרייבט אקוויטי פורטיסימו נכנסת להשקעה בחברת הדפסות התלת ממד סטרטסיס , הקרן, בראשותו של יובל כהן, תשקיע 120 מיליון דולר במחיר של 10.3 דולר למניה, המשקף פרמיה של 10.6% ותחזיק לאחר העסקה 15.5% מסטרטסיס.
2. שוקי האג"ח
בשוק האג"ח הממשלתי בישראל, אגרות החוב הממשלתיות נסחרו אתמול במגמה מעורבת ביום א'. התשואה על אג"ח ממשלת ישראל ל-10 שנים ירדה קלות לרמה של 4.45%. התשואה לשנתיים נסחרה סביב 4.2%.
מודי שפריר, אסטרטג ראשי, שווקים פיננסים בבנק הפועלים ציין בסקירתו כי לאור סיכוני האינפלציה בחודשים הקרובים, ורמת הציפיות הנמוכה יחסית לאורך העקום "אנו נותרים בהמלצתנו לתת עדיפות לאפיק הצמוד על פני השקלי".
שפריר מציין כי מדד חודש ינואר צפוי לעלות ב-0.5% ולטפס לקצב שנתי של 3.7%. בסקירתו הוא מסביר כי עלייה חדה צפויה בינואר ברכיב מזון ללא פירות וירקות, ברכיב 'אחזקת דירה' (עליית מחירי החשמל, מים, ארנונה) וברכיב 'שונות' (בעיקר בשל עלייה חדה במחירי הסיגריות). בנוסף, צפויה עלייה במחירי הדלקים, במחירי רכבים חדשים, ובמחירי ביטוח רכב חובה.
בשוק החוב האמריקאי, בעקבות "בריחת" המשקיעים לנכסים בטוחים, תשואות האג"ח הממשלתיות הארוכות יורדות, האג"ח לעשר שנים יורדת ב-6 נקודות בסיס ל-4.5 ותשואת האג"ח לעשרים שנה ל-4.8%, לעומת זאת תשואת האג"ח לשנתיים ללא שינוי, 4.24%.
3. שוקי הסחורות והמטבעות
בשוק המט"ח המקומי, השקל נחלש הבוקר בעקבות התחזקות הדולר בעולם, נסחר השקל כבר במעל 3.6 שקלים לדולר, עלייה של 0.9%, אך בעקבות התחזקות הדולר מול האירו, השקל מתחזק ב-0.8% מול האירו ונסחר ב-3.677 שקלים לאירו.
גם מחירי הנפט עולים הבוקר בכ-1.5%, 73.8 לנפט אמריקאי ו-76.2 לנפט מסוג ברנט.
מחיר הביטקוין שירד ביום א' בכ-2% לרמה של כ-99 אלף דולר, יורד הבוקר ב-6% לפחות מ-93,000 דולר, האתריום נחתך ביותר בכ-20%, ושערו עומד כעת על כ-2,400 דולר למטבע אחד.
4. מאקרו
עידן אזולאי, מנהל השקעות ראשי, סיגמא בית השקעות טוען שמשרד האוצר ביעדים התקציביים אותם העמידה, וזאת לנוכח המלצות ועדת נגל.
"נזכיר שוועדת נגל המליצה להגדיל את תקציב הביטחון בעשור הקרוב ב 133 מיליארד שקלים, מה שיביא אותו לסכום האדיר של 250 מיליארד שקל. אבל ועדת נגל אינה מסבירה מניין יגיעו המקורות למימון של תקציב הביטחון ולמען ההגינות, זה גם לא תפקידה".
"במסיבת העיתונאים שהתקיימה לאחר הודעת הריבית האחרונה, הדגיש הנגיד את האתגרים שטומנת הצעת התקציב האחרונה, בשבוע שעבר בהופיעו בוועדת הכספים הוא ביקר שוב את החלטת הממשלה שלא לקצץ בכספים הקואליציוניים ולא לסגור משרדי ממשלה שאינם הכרחיים. חששו של הנגיד הוא מכך שללא האצה בצמיחה, הממשלה לא תצליח לעמוד במסגרת התקציב על כל ההשלכות שיש לזה על יחס החוב-תוצר וכנגזרת, הדירוג של ישראל".
"הנגיד הציג את משקל ההוצאה האזרחית כאחוז מהתוצר של ישראל בהשוואה למדינות ה OECD ומשקל הצריכה הביטחונית נכון ל 2023. שיעור ההוצאה האזרחית בישראל עומד על 33.1% לעומת ממוצע של 41.9% במדינות ה OECD ובאופן לא מפתיע, שיעור ההוצאה הביטחונית עומדת על 5.3%, כמעט פי שלוש מחברותינו לארגון. במילים אחרות, הממשלה משקיעה הרבה יותר בצבא ופחות בשירותים אותם היא מעניקה לציבור באופן יחסי ובאופן מוחלט. המשמעות של זה היא שללא עידוד הצמיחה, לא רק שהממשלה תתקשה לעמוד ביעדים הפיסקליים, אלא שגם איכות ורמת החיים של הציבור תיפגע, מפני שתקציבים שהיו מיועדים לשרת את הציבור יוקצו לטובת הצרכים הביטחוניים".
"הנגיד לא ישנה את המדיניות המוניטרית כל עוד התקציב לא מאושר, ולאחר מכן שמה שכתוב בו אכן מיושם", אומרים בסיגמא, "ויש לזכור את האינפלציה. ברור שכל עוד האינפלציה לא תחזור לתוך היעד אין מה לדבר על הפחתת ריבית".
השבוע יתפרסמו מספר נתונים בעולם, ביניהם מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר בגוש האירו, מדד מנהלי הרכש לינואר בגוש האירו, בארה"ב ובבריטניה, שם תתקבל השבוע החלטת הריבית של הבנק המרכזי.
הנתון החשוב יתפרסם בארה"ב ביום שישי, נתוני התעסוקה החודשיים. הדוח צפוי להראות כי שוק העבודה בארה"ב הוסיף 150,000 משרות במהלך החודש, ירידה לעומת 256,000 המשרות שנוספו בדצמבר. במקביל, שיעור האבטלה צפוי להישאר יציב ברמה של 4.1%. הדוח יכלול גם עדכונים לנתוני התעסוקה מהשנה החולפת.
5. תחזית
בעקבות הטלת המכסים שהוכרזה בשישי בערב, התגובות בוול סטריט החלו לזרום כבר אתמול, ונראה כי כלכלנים ואסטרטגים מסכימים עם האמירה של טראמפ בנוגע ל"כאב" הכלכלי: "האם יהיה קצת כאב? כן, אולי (ואולי לא!). אבל אנחנו נהפוך את אמריקה לגדולה שוב, וזה יהיה שווה את המחיר שיש לשלם, " הזהיר הנשיא טראמפ בפוסט ב- Truth Social אתמול.
● פרשנות | מלחמת הסחר של ארה"ב עם שותפותיה הגדולות ביותר היא רק ההתחלה
הנה כמה מהתובנות של העולם הפיננסי כפי שהגיעו ליאהו עד כה.
בצוות מחקר המדיניות הציבורית של מורגן סטנלי "מעריכים כי יישום מלא של המכסים יוביל להשלכות משמעותיות. במקרה כזה, מיתון במקסיקו יהפוך לתרחיש הבסיס. האינפלציה בארה"ב עשויה להיות גבוהה ב-0.3% עד 0.6% בהשוואה לתרחיש הבסיס במהלך 3-4 החודשים הקרובים (מה שיביא את האינפלציה של ההוצאות האישיות לצריכה ל-2.9% עד 3.2%).
"במקביל, הצמיחה בארה"ב עשויה להיות נמוכה ב-0.7% עד 1.1% לעומת תרחיש הבסיס במהלך 3-4 הרבעונים הקרובים (מה שיציב את הצמיחה הריאלית בתמ"ג ברמה של 1.2% עד 1.6%). אנו צופים השפעה שלילית דומה או אף חמורה יותר מזו שנרשמה בצמיחת אסיה וסין ב-2018-2019, אז נרשמה פגיעה של 100 נקודות בסיס".
הכלכלנים של Evercore ISI: "סביר להניח שהצמיחה בארה"ב תיפגע ככל שמדינות יפחיתו את היבוא מארה"ב, ההשקעות יקטנו והתעסוקה תדעך. הכנסות הממשלה הפדרלית צפויות לעלות, בהנחה שכל שאר התנאים נשארים ללא שינוי; מחקרים מסוימים מעריכים גידול של טריליון דולר בעשור הקרוב. צוותי המאקרו-כלכלה שלנו מעריכים עלייה של 40 נקודות בסיס באינפלציה והשפעה שלילית של 40 נקודות בסיס על הצמיחה במחצית השנייה של השנה".
ביל פיטרסון, אנליסט מתכות וכרייה בג'יי.פי. מורגן כתב ש"משקיעים רבים שאיתם שוחחנו ממשיכים להאמין שהרטוריקה האחרונה עשויה להיות טקטיקת משא ומתן, במיוחד בהתחשב בכך שהמועד נדחה מאז יום ההשבעה ואף נקבע לזמן קצר ל-1 במרץ לפני שההחלטה התהפכה. ההשלכות ארוכות הטווח על ירידה בביקוש נותרות דאגה מרכזית".
"מבין החברות שאנו מסקרים, אנו רואים את הסיכון הפיננסי הגדול ביותר עבור ענקיות האלומינים והפלדה אלקואה וקליבלדנד קליפס".
"כ-40% מהיכולת התפעולית של מתקני ההתכה של אלקואה נמצאת בקנדה (לעומת 13% בלבד בארה"ב), וכ-70% מהתפוקה הזו נשלחת לארה"ב. הנהלת החברה ציינה כי יידרשו 1-2 רבעונים כדי להסיט את זרמי הסחר, מה שעשוי להשפיע באופן משמעותי על הרווחים בטווח הקצר".
"לגבי קליבלנד קליפס, מתקן החברה במונטריי, מקסיקו, מהווה את מקור האספקה העיקרי עבור לקוחותיה בארה"ב ובצפון אמריקה. סביר להניח שהלקוחות יבחרו לעבור לייצור זול יותר בארה"ב או ליבוא מהודו".