חברת טכנולוגית הפרסום אפספלייר (Appsflyer) מהרצליה מפטרת 7% מכוח-האדם שלה, או 100 איש, במהלך שנראה כמו התייעלות, על-מנת להישאר "גמישים, חדשניים ומוכוונים להצלחה ארוכת-טווח". בעבר פורסם כי אפספלייר בוחנת יציאה להנפקה בנאסד"ק.
● הכוכבת של וול סטריט שזינקה בחדות בלילה אחד - בזכות שלוש מהפכות
● זה אחד מחדי-הקרן הסודיים והרווחיים בישראל, אז מדוע מפטרים בו כ-100 עובדים?
בחודש יוני האחרון חשף בלומברג כי אפספלייר מחדשת את תוכניותיה לצאת להנפקה ואף בחרה בבנקי ההשקעות גולדמן זאקס, ג'יי.פי. מורגן צ'ייס ובנק אוף אמריקה כחתמים, אם וכאשר אפספלייר תבחר לצאת לבורסה. לפי בלומברג, החברה תבקש לגייס 300 מיליון דולר באמצעות הנפקה כבר השנה, וייתכן כי הוא יידחה למחצית הראשונה של 2026.
החברה הישראלית מוכרת לתאגידים כגון eBay, ויזה ונייק תוכנה המסוגלת למדוד את ההיענות של משתמשים לקמפיינים פרסומיים ולמדוד את יעילותם.
אפספלייר מעסיקה 1,400 איש ומנוהלת מהרצליה פיתוח. היא לא גייסה הון מאז שנת 2020, והיא מתנהלת ברווחיות כבר מספר שנים ומייצרת הכנסות של כ-300-350 מיליון דולר בשנה ממכירת תוכנה כשירות לניהול הפרסום, כך לפי הצהרותיה מהעבר. כדי להצליח בהנפקה, המנכ"ל אורן קניאל והחתמים יצטרכו לשכנע את המשקיעים שביכולתה לצמוח בקצבים גבוהים.
על-פי אתר IVC, אפספלייר גייסה 314 מיליון דולר ממשקיעים כגון ג'נרל אטלנטיק, אייט רואדס, קומרה קפיטל, פיטנגו וקרן מאגמה שהתפרקה מאז ההשקעה בחברה.
"ארגון מהיר, רזה וממוקד יותר"
באפספלייר נימקו את הסיבות למהלך הפיטורים: "במהלך השנים האחרונות ביצענו השקעות משמעותיות בטכנולוגיות לשיפור הפרטיות ותמכנו במערכת ה'אקולוגית' סביבנו", הסבירו בפוסט שנכתב בבלוג החברה.
"בעוד שמאמצים אלה לוו בפשרות קצרות-טווח - כגון שולי רווח הדוקים יותר וחוסר יעילות תפעולית - הם ביססו את מעמדה של אפספלייר כמובילה במדידה ושיתוף-פעולה בנתונים המתמקדים בפרטיות. כיום אנחנו משמשים כעמוד תווך של יציבות בתוך מערבולות כלכליות, תעשייתיות וגאו-פוליטיות. חוזקה זו מעניקה לנו את היכולת לעשות צעד זה תוך המשך מתן שירות יוצא דופן ללקוחותינו ולשותפינו. אנחנו מאמינים שזו הדרך הנכונה קדימה. זה משקף את המחויבות שלנו להפוך לארגון מהיר, רזה וממוקד יותר בשנת 2025 ומעבר לה.
"גם כאשר אנו משיגים ביצועי שיא פיננסיים - רווחיים לראשונה ב-2024, תזרים מזומנים חיובי מזה למעלה משנתיים, ועולים על יעדי ההכנסות, קצב ההכנסות השנתי (ARR) וה-EBITDA (רווח ללא מסים ופחת), אנחנו מאמינים שעכשיו זה הזמן הנכון לעשות את הצעד הזה. למרות שזה אולי נראה בלתי צפוי לבצע שינויים כאלה בתקופה של הצלחה, דווקא כוח זה, בשילוב עם המנהיגות האסטרטגית שלנו, מאפשר לנו לפעול בהחלטיות, להשקיע בצמיחה ולהבטיח שאפספלייר תישאר בחזית החדשנות".
מאז תחילת השנה חודשו מהלכי פיטורים וקיצוצים, המאפיינים חודשים אלה. חד-הקרן הרווחי מון אקטיב פיטר קרוב ל-100 עובדים, וגם בעולם חברות כמו גוגל, מיקרוסופט וסיילספורס מנהלות תהליכי קיצוצים שונים בפרופיל נמוך. סיילספורס עצמה עשויה לפטר 1,000 עובדים, כך על-פי בלומברג.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.