אלפאבית , חברת האם של גוגל, הציגה אמש תוצאות מאכזבות מעט: לראשונה זה שמונה רבעונים היא מפספסת את תחזיות ההכנסות ואת הציפיות לצמיחה בענן - וכתוצאה מכך ירדה המניה בכ-8% במסחר המאוחר בנאסד"ק. למרות שיעור הצמיחה הגבוה ביחס לרבעון המקביל אשתקד - 30% - מדובר בנתון מאכזב כיוון שגוגל פספסה בלא פחות מ-200 מיליון דולר את תחזיות הצמיחה בענן של השוק, והדבר נעשה דווקא בעיצומה של תקופה בה מודלי הבינה המלאכותית שהיא מפתחת במיליארדי דולרים אמורים לייעל את המוצרים שלה בתחום.
● גוגל אכזבה בהכנסות ובענן, המניה צונחת במסחר המאוחר
● מהחלל לנאסד"ק: חברת ה-AI שינפיקו מורי ארקין, שמואל חרל"פ, הפניקס ומור
● מפת הפטנטים הגלובלית חושפת: כך סין עוקפת את העולם בבינה המלאכותית
בשורה מצוינת לאנבידיה, אך המשקיעים לא התרשמו
ואם זה לא מספיק, הרי שההוצאות שלה בתחום אמורות רק לגדול: החברה דיווחה כי תוציא השנה 75 מיליארד דולר על הוצאות הוניות, סכום שיא שמהווה גידול של 42% ביחס להוצאות בתחום ב-2024, שגם עליה אמר בעבר המנכ"ל סונדאר פיצ'אי כי: "אנחנו מעדיפים להוציא יותר ממה שצריך מאשר פחות ממה שצריך", על תחום הבינה המלאכותית. ה- FOMO - החשש מהפסד לשחקניות מתחרות במירוץ לבינה המלאכותית - אוחז גם בדש בגדו של פיצ'אי ולא מניח, וזו בשורה מצוינת לאנבידיה מאחר שחלק משמעותי מהוצאות אלה יוקצה לרכישת מעבדים גרפיים ושרתים שיגדילו את הקיבולת של גוגל בעיבוד בינה מלאכותית.
המשקיעים, יש לציין, לא התרשמו - מניית אנבידיה נותרת יציבה במסחר המאוחר, לאחר שמתחילת השנה איבדה קרוב ל-12% משוויה וירדה בחזרה אל מתחת לרף 3 טריליון הדולר.
"עלות השימוש בבינה המלאכותית תרד בלאו הכי"
מי שחשב שדיפסיק הסינית, חברה שפיתחה מודל שפה הדומה ביכולותיו למודל המתקדם של OpenAI לכאורה על חומרה פשוטה וזולה תשנה את תפיסת השוק לגבי השקעות במעבדים גרפיים וציוד הוני - התבדה. פיצ'אי, אמנם, חילק בשיחת המשקיעים הלילה מחמאות למודל הסיני וכינה את עבודתו "אדירה" - אך הדבר לא הפריע לגוגל להעלות את ההימור על AI באמצעות גידול משמעותי בהוצאות ההוניות שלה.
כפי שהראתה דיפסיק, יש להוזלה בעלויות הבינה המלאכותית אפקט שדווקא יביא להגדלת הביקוש לשירותים בתחום, וכדי לספק אותן, נמצאות ענקיות הטק בצומת דרכים שבה עליהן להסתפק לא רק באימון מודלים לבינה מלאכותית או באספקת שירותי אימון מודלים ללקוחותיה - אלא גם בשלב הפעלת המודלים ("אינפרנס"), שוק שגדול פי כמה משוק האימון. "עלות השימוש בבינה המלאכותית תרד בלאו הכי, אבל זה יאפשר לה להגיע לתחומים רבים יותר", אמר פיצ'אי. "אנחנו משקיעים כדי לעמוד ברגע הזה".
אלפאבית לא לבד. רק כמה ימים קודם לכן הודה צוקרברג כי מטא מתכוונת להשקיע 60-65 מיליארד דולר בהוצאות הוניות, לאחר שבשנת 2024 השקיע כ-40 מיליארד. אגב, גם זו היתה קפיצת דרך כיוון שהתחזית המקורית של מטא להוצאות הוניות לכל 2024 עמדו לפני שנה בדיוק על בין 30 ל-37 מיליארד דולר.
גם סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט, אישר כי ישקיע 80 מיליארד דולר בחוות שרתים של בינה מלאכותית ב-2025, בשיתוף עם OpenAI, עלייה משמעותית ביחס לנתון בשנה שעברה - 50 מיליארד דולר. פרויקט "סטארגייט" של הממשל האמריקאי, יחד עם מיקרוסופט ו-OpenAI לא מדבר על הקצאה של תקציב ממשלתי חדש - הוא מקיף את ההוצאות ההוניות של כלל חברות הביג טק ומאגד אותן תחת כותרת אחת. וגם אלה חדשות טובות לאנבידיה. פחות משבוע לאחר הודעת אינטל כי המתחרה החדש שלה לאנבידיה, מעבד "פלקון שורס", לא יושק אלא ישמש לצרכים פנימיים ומעבד אחר צפוי להיות מושק במקומו רק ב-2026, אנבידיה נהנית מלפחות עוד שנה של שקט תעשייתי מכיוון המתחרות, ועושה זאת בתקופה קריטית שבה ענקיות הענן עושות את המעבר מהשקעה באימון מודלים להפעלתם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.