חברת סולאראדג' מנהלת משא ומתן להשכרת שטחי ייצור במפעל שלה למספר חברות ישראליות וזרות, בהן גם חברות ביטחוניות, כך נודע לגלובס. אחד הרעיונות שעלו במשא ומתן הוא האפשרות לעשות שימוש בשטחי הייצור הקיימים כדי להאיץ את האספקה למערכת הביטחון הישראלית. לפחות חברה אחת, המשמשת כקבלנית של חברות ציוד ביטחוני ישראליות, נמצאת במו"מ לחתימת הסכם הבנות עם סולאראדג' לשכירת שטחי ייצור במפעל באזור התעשייה ציפורית, בסמוך לנוף הגליל.
● שווי KSP זינק ב-50% וצמד הבעלים לקראת אקזיט של כחצי מיליארד שקל
● בינה מלאכותית היא הבהלה לזהב המודרנית של וול סטריט. כך מהמרים המשקיעים
מפעל זה מייצר כיום את הממיר הסולארי הפופולרי של סולאראדג', "טרהמקס", אך החברה סובלת מקשיים, ירידת מניה מתמשכת וגלי פיטורים. לא מן הנמנע ששטחי ייצור שיועדו עבור התרחבות הושכרו עבור צרכים אחרים, ובלאו הכי שכירות משנה יכולה לסייע לה בתזרים המזומנים בתקופה הקשה.
המנכ"ל החדש שוקי ניר הובא לחברה בין השאר כדי לצמצם את הוצאותיה ולבדוק אפשרויות חדשות לחיסכון, או לחלופין אפיקי הכנסה חדשים. בחברה יצאו לסבב פיטורים של 400 איש לפני כחודש וציינו כי מטרתו להפחית את ההוצאות ולשפר את היעילות, וכי לאחריו תפחית סולאראדג' 9-11 מיליון דולר בהוצאותיה הרבעוניות.
יעד מרכזי בתעשייה
פארק ציפורית אמור להפוך ליעד מרכזי בתעשייה הצבאית בשנים הקרובות: בשבוע שעבר התחייב שר הביטחון ישראל כץ שיקדם את העברת מרכז שיקום ואחזקה (מש"א 7000) מבסיס תל השומר לפארק התעשייה. מש"א אחראי על תחזוקה ותיקון של כלי רכב קרביים, מערכות טכנולוגיות, ובין השאר מייצר גם את טנקי מרכבה סימן 4.
ישראל מתמודדת עם מחסור חמור בטילי יירוט, טילים מדויקים ואפילו ציוד מכני כבד. אייל זמיר, מנכ"ל משרד הביטחון, יזם בשנה האחרונה הסכמי חימוש והצטיידות עם חברות ישראליות במיליארדי שקלים, ומינויו לתפקיד הרטמכ"ל מסמן קו ששם דגש גדול על תעשייה ביטחונית מקומית והסתמכות מצומצמת יותר על יבוא.
מפעל הייצור של סולאראדג' בציפורית, המכונה "סלע 1", על שמו של המייסד המנוח גיא סלע, נחנך ב־2021 על פני שטח של 10,000 מ"ר, וכבר ברבעון השני של אותה השנה נכנס לייצור סדרתי מלא והעסיק 500 עובדים. המפעל מייצר ממירים לשוק האמריקאי והישראלי, ויש בו גם שטחי מעבדה לפיתוח טכנולוגיות ותהליכי ייצור שהחברה מטמיעה לאחר מכן במפעלים בחו"ל.
מחפשת שוכרי משנה
סולאראדג' נמצאת כיום בעיצומה של טלטלה ארגונית: הצטברות מלאים בקרב לקוחותיה וירידה בהזמנות הובילו אותה לשורה של מהלכי התייעלות. בחודש עבר פיטרה כאמור 400 עובדים, זאת לאחר שני סבבים בשנה שעברה: בינואר 2024 פיטרה 900 עובדים, מתוכם 500 בישראל, וביולי פיטרה 400 עובדים, מחציתם בישראל.
מקור המקורב לחברה מסר שהחברה בוחנת כל שקל שיוצא מקופתה. היא סגרה את פעילות אגירת האנרגיה שלה והחלה לחפש שוכרי משנה לקמפוס שעזריאלי בונה עבורה בגלילות, בעלות הקמה משוערת של 990 מיליון שקל. זאת בדומה לצעד של וויקס, שגם הציעה שכירות משנה בחלק משטחי הקמפוס שלה. סולאראדג' עשויה לנקוט צעד זה הן במרכז הפיתוח החדש והן במפעל הייצור הצפוני שלה. בסולאראדג' סירבו להתייחס לידיעה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.