סיון שמרי דהן, שותפה מנהלת בקרן ההון סיכון קומרה קפיטל, הודיעה היום (ה') על עזיבתה את הקרן, זאת לאחר עשור - לטובת הקמת קרן הון סיכון חדשה בניהולה. לפי ההודעה, שמרי דהן, שהייתה חלק מהצוות המייסד של קומרה יחד עם בועז דינטי וארז שחר, תמשיך לכהן כדירקטורית בחלק מחברות הפורטפוליו של הקרן. "השנה המטלטלת שעברה על כולנו הציתה בי תשוקה לצאת לדרך עצמאית", מסרה שמרי דהן. "קומרה הייתה ועודנה עבורי בית חם ומקור לגאווה". השותפים המייסדים, ארז שחר ובועז דינטי, מציינים כי ימשיכו כאמור לשתף פעולה עם שמרי דהן בחברות הפורטפוליו המשותפות.
● אחרי חודשים של דישדוש: הסיבות לזינוק של מניית אינטל
● 30% מתחת לשיא בחודש וחצי: מה עומד מאחורי צניחת מניית טסלה
קומרה, שהוקמה ב-2014, מנהלת נכסים בהיקף של למעלה ממיליארד דולר ופועלת בשוק ההון סיכון הישראלי במודל ייחודי יחסית של השקעות בשלב מאוחר. הקרן מתמחה בחברות טכנולוגיה שעברו את שלב הוכחת ההיתכנות הראשוני והגיעו להכנסות שנתיות של 10 מיליון דולר ומעלה. מטרת ההשקעה היא לסייע לחברות אלה להגדיל את פעילותן באופן משמעותי, עד לרמה של 100 מיליון דולר הכנסות שנתיות ואף יותר.
לפי הקרן, בתהליך ההשקעה מתמקדת קומרה בחברות המציגות נתוני צמיחה עקביים. הקרן משקיעה בדרך כלל בסבבי גיוס C, בהם היא מזרימה לחברות סכומים של בין 30-15 מיליון דולר, זאת כחלק מסבבי גיוס כוללים של 60-20 מיליון דולר. לאורך השנים השקיעה קומרה בחברות שהפכו למובילות בתחומן, ביניהן ג'ייפרוג המתמחה באוטומציה של תהליכי תכנות, פייבר- המחברת בין עסקים לפרילנסרים, וחברת הפינטק ריסקיפייד - המספקת פתרונות אבטחה למסחר דיגיטלי.
כמו כן, שמה של הקרן עמד במוקד תשומת לב ציבורית בשל מעורבותם של שותפיה במחאה נגד הרפורמה המשפטית. ארז שחר, אחד השותפים המייסדים, הוא מי שנחשב למייסד מחאת ההייטק, לאחר שיזם את "עצומת ההייטקיסטים" בתקופת המשא ומתן הקואליציוני.
הקרן החדשה של שמרי דהן, תתמקד בחברות בשלבים מוקדמים יותר מאשר קומרה, כך לפי גורמים. בשלב זה היא נמצאת בתהליך גיבוש האסטרטגיה של הקרן וטרם גייסה צוות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.