הבורסה בת"א | סיקור שוטף

ירידות קלות בנעילה בת"א; פריון נטוורק נפלה בכ-15% לאחר הדוחות

מדד ת"א 35 ירד ב-0.2% • החברות הזרות חוזרות, אבל מניית אל על ממשיכה לזנק • נמשך המומנטום החיובי בשוק הנפקות האג"ח הקונצרניות • מדד S&P 500 ננעל אתמול בשיא • אינטל זינקה בכ-45% בחודש, באברקור מעריכים כי פיצולה עשוי להכפיל את שוויה • רוב מנהלי הקרנות חושבים שהמניות בארה"ב יקרות מדי

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock
בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

 

17:30

יום המסחר בתל אביב ננעל בירידות שערים. מדד ת"א 35 ירד ב-0.2% ות"א 90 השיל מערכו 0.3%. מדד הבנייה צלל בכ-2.3% ומנגד ת"א קלינטק עלה ב-1%.

מחזוק המסחר הסתכם בכ-2.2 מיליארד שקל.

בלטו לשלילה מניות פריון נטוורק , יוחננוף , פרשקובסקי , אזורים  וקמטק .

מנגד, ריטיילורס , אנלייט אנרגיה , פוקס  ובית שמש  ננעלו בעליות.

16:22

אנלייט אנרגיה  קופצת בשעה זו בכ-5% לאחר שחברת האנרגיה המתחדשת הדואלית צמחה ב-2024 בשיעור של 53% ורשמה הכנסות של 399 מיליון דולר. על רקע גידול בהוצאות התפעוליות והוצאות המימון, הרווח הנקי ירד ב-32.2% ל-66.5 מיליון דולר, אך ה-EBITDA גדל ב-49% ל-289 מיליון דולר. המנכ"ל גלעד יעבץ אמר כי 2025 תהיה שנה של קפיצה נוספת, ואמר שהחברה תגיע לקצב הכנסות שנתי של מעל מיליארד דולר ב-2028. התחזית ל-2025 היא להכנסות של 490-510 מיליון דולר ו-EBITDA של 360-380 מיליון דולר.

15:21

המדדים המובילים ממשיכים ונסחרים ביציבות סביב מדד הבסיס. ת"א 35 עולה כעת ב-0.1% בעוד ת"א 90 יורד בשיעור דומה. 

בשוק החוב נרשמים היום ביקושים לאג"ח הממשלתי - תשואת האג"ח הממשלתית לשנתיים שנחשבת רגישה יותר לשינויים בריבית יורדת ב-10 נקודות בסיס ל-4.08% בעוד תשואת האיגרת ל-10 שנים יורדת ב-2 נקודות בסיס בלבד, 4.26%. 

בשוק האג"ח הקונצרני, מדדי התל בונד, 20, 40 ו-60 נסחרים ביציבות. 

14:24

פריון נטוורק  נופלת ב-16%. החברה דיווחה היום על תוצאות הרבעון הרביעי והשנה המלאה שהסתיימה ב-31 בדצמבר 2024. הכנסות החברה ברבעון הרביעי ירדו ב-45% לעומת הרבעון המקביל אשתקד והסתכמו ב-129 מיליון דולר, בשנה כולה הכניסה החברה 498 מיליון דולר, ב-33% פחות מאשר 2023. 

מניית פריון נטוורק הייתה אחת מהבולטות לרעה בין הישראליות שנסחרות בוול סטריט ב-2024, כשנפלה בשנה זו בכ-73%. מתחילת 2025 המגמה השתנתה, והמניה עלתה ב-15%, אך היום המניה שוב ירדה לאחר שהמשקיעים התאכזבו מהתחזית שפרסמה חברת האדטק ל-2025. 

הרווח המתואם ברבעון היה 16 מיליון דולר לעומת 52 ברבעון המקביל (ירידה של 70%) ו-50 מיליון דולר בלבד בשנה כולה לעומת 169 בשנה הקודמת, ירידה של כ-62%. 

החברה צופה שההכנסות ב-2025 ינועו בין 400 ל-420 מיליון דולר, הצפי בשוק היה להכנסות של כ-470 מיליון דולר. הרווח תפעולי המתואם (EBITDA) צפוי לנוע בין 40 ל-42 מיליון דולר. 

במסגרת תוכנית רכישת המניות החוזרת של 75 מיליון דולר שהוכרזה בשנה שעברה, החברה רכשה 1.6 מיליון מניות ברבעון הרביעי של 2024 בהיקף של כ-13.4 מיליון דולר. עד סוף הרבעון הרביעי, החברה רכשה בסך-הכול 5.2 מיליון מניות , בהיקף כולל של 46.9 מיליון דולר .

13:14

בשוק המט"ח השקל מתחזק ב-0.4% ונסחר ב-3.54 שקלים לדולר וב-3.69 שקלים לאירו.

אור פוריה, יו"ר פוריה פיננסים: "המטבעות המובילים נסחרים ביציבות ונמצאים בקרבת רמות השפל השנתיות מול השקל, על רקע ההתקדמות בשלב א' של עסקת החטופים. הדולר נסחר בסמוך לרף התחתון של טווח 3.55-3.85 שקלים שנרשם במהלך השנה האחרונה, כאשר ההתפתחויות הבולטות בשוק המט"ח בשבועות האחרונים הן התחזקותו של האירו בכ-2% ושל הפאונד בכ-4% מול הדולר".

"תחזיות הטווח הבינוני והארוך נותרות ללא שינוי, ולפיהן השקל צפוי להמשיך ולהתחזק מול המטבעות המובילים".

12:33

לאחר שנסחרו בעליות עד כה, כעת אלה נמחקו והמדדים המרכזיים נסחרים כעת ללא שינוי מהותי. מדד רשתות השיווק עבר לירידה של 0.4% בעקבות הנפילה במניות יוחננוף  וויקטורי  נגדם הוגש הבוקר כתב אישום על ידי רשות התחרות. גם שופרסל  ורמי לוי  יורדות כעת. 

11:58

כתב אישום ראשון בפרשת חברות המזון: רשות התחרות הגישה היום כתב אישום נגד אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת הקמעונאות ויקטורי  וכן נגד חברת יוחננוף , בעלי החברה איתן יוחננוף, המשנה למנכ"ל אלעד חרזי, סופר ברקת והמנכ"ל אפרים תשובה. זאת, בגין התבטאויות פומביות המהוות, על־פי רשות התחרות, ניסיון להסדר כובל מצד רביד ו־ויקטורי, הסדרים כובלים נוספים בענף המזון, ועבירות בחוק המזון, בשל התערבות מצד רביד אצל ספקים במחירים לצרכן של קמעונאים אחרים. 

בין החשודים שטרם התקבלה החלטה בעניינם: חברות ויליפוד ושטראוס. השימועים בגין חשדות אלו התקיימו ורשות התחרות בוחנת את הטענות, על־מנת לקבל החלטה האם להגיש כתבי אישום.

רביד מואשם בשבעה סעיפי אישום, אלעד חרזי ואפרים תשובה מואשם בשני סעיפי אישום, בעוד איתן יוחננוף מואשם בסעיף אישום אחד. כתב האישום הוגש לאחר קיום שימועים לחברות ולבכיריהן.

באישום הראשון, מואשם רביד בהתבטאויות פומביות, בהן ביקש להעביר מסר לקמעונאים ולספקים, ולפתוח דלת לעליית מחירים בשוק. הוא מואשם כי ביקש להגיע להסדר כובל להעלאת מחירים לצרכן עם ספקים וקמעונאים.

11:06

קבוצת אשטרום  הודיעה היום שחברת הבת שלה, אשטרום אנרגיה מתחדשת, חתמה על הסכם למכירת חשמל ל-CPS Energy, חברת החשמל העירונית של סאן אנטוניו. ההסכם נחתם עבור פרויקט El- Patrimonio שבארה"ב, אותו מפתחת ויוזמת אשטרום אנרגיה מתחדשת, ויימשך לתקופה של 20 שנים ממועד תחילת ההפעלה המסחרית, הצפוי בשנת 2027 .

הפרויקט הסולארי El-Patrimonio צפוי לקום בטקסס, ארה"ב. הקמת הפרויקט צפויה להתחיל במהלך שנת 2025 וזאת לאחר שהושגו אבני דרך מרכזיות, כולל זכויות מקרקעין והסכם חיבור לרשת. במקביל, החברה מנהלת מו"מ עם תאגידים בנקאיים למימון הקמתו.  

10:36

בוקר ירוק בבורסה בינתיים, המדדים המובילים ת"א 35 ות"א 90 עולה ב-0.3%, מדדי הקלינטק, רשתות המזון והנפט וגז עולים בכ-1.5%, רק מדד הבנקים יורד ב-0.3%.

סולרום החז ,  חברה המפתחת ומייצרת מערכות,מוצרים וציוד אלקטרוני ואלקטרומכני ,בעיקר לשוק הביטחוני, הודיעה היום על חתימת הסכם השקעה עם אי. בי. אי. קרנות נאמנות, לפיו אי.בי.אי תשקיע בחברה 4 מיליון שקל, וזאת במסגרת סבב גיוס הון בסך כולל של כ-5 מיליון ש"ח באמצעות הקצאה פרטית של מניות חסומות. 

10:04

בהמשך לאופטימיות של אתמול, המסחר נפתח הבוקר במגמה חיובית ובעליות קלות - ת"א 35 עולה ב-0.2% ות"א 90 ב-0.3%.

אנלייט אנרגיה  מזנקת במעל 5% בעקבות הדוח הרבעוני אותו פרסמה הבוקר. סה"כ הכנסות בסך 104 מיליון דולר (384 מיליון שקל), גידול של 35% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. הרווח המתואם לפני הוצאות והפחתות עמד על 65 מיליון דולר (241 מיליון ש"ח), גידול של 31% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.

הרווח הנקי בסך של 8 מיליון דולר (31 מיליון שקל), קיטון של 48% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת בסך של 36 מיליון דולר (131 מיליון שקל), גידול של 49% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. 

09:27

בשוק המט"ח השקל מתחזק מעט הבוקר ונסחר ב-3.55 שקלים לדולר וב-3.71 שקלים לאירו.

אור פוריה, יו"ר פוריה פיננסים: "המטבעות המובילים נסחרים ביציבות ונמצאים בקרבת רמות השפל השנתיות מול השקל, על רקע ההתקדמות בשלב א' של עסקת החטופים. הדולר נסחר בסמוך לרף התחתון של טווח 3.55-3.85 שקלים שנרשם במהלך השנה האחרונה, כאשר ההתפתחויות הבולטות בשוק המט"ח בשבועות האחרונים הן התחזקותו של האירו בכ-2% ושל הפאונד בכ-4% מול הדולר". 

"תחזיות הטווח הבינוני והארוך נותרות ללא שינוי, ולפיהן השקל צפוי להמשיך ולהתחזק מול המטבעות המובילים".

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

1. שוק המניות

המסחר בת"א צפוי להיפתח הבוקר בעליות. 

אתמול ננעל המסחר בת"א בעליות שערים חדות וזאת בעקבות הודעת חמאס על שחרור שישה חטופים חיים בשבת. חמאס אף אישר כי יושבו לישראל ארבע גופות של חטופים מחר. ת"א 35 עלה ב-1.7%, ת"א 90 ב-1%. בלטו גם מדד רשתות השיווק שעלה ב-2.4% ומדד הבנקים שעלה ב-1.8%.

מניית דלתא מותגים  זינקה במסחר בכ-10%, לאחר שדיווחה שחתמה על הסכם זיכיון להקמה ולהפעלה של חנויות ואתר סחר מקוון בגרמניה למכירת מוצרי טיפוח גוף ומוצרי בישום לבית של המותג Bath & Body Works. 

איי.סי.אל  וחברה לישראל  עלו במעל 5% לאחר ההודעה של אורלקלי הרוסית על סגירה זמנית של 3 מכרות אשלג לצורך תחזוקה, מה שיוריד את תפוקת הרבעון השני.

שו"ב אנרגיה  ירדה ב-12% לאחר שדווחה אתמול על ההשפעה הצפויה של החלטת רשות החשמל בעניין הפיקוח על תעריפים משלימים תפחית את הכנסותיה.

אל על  המשיכה את הנסיקה שלה ועלתה ב-5% והיא משלימה זינוק של כ-60% מתחילת דצמבר האחרון, וזאת למרות שבנובמבר ההנחה בשוק הייתה שהשיא מאחוריה, בגלל הפסקת האש המתקרבת בצפון, שהפכה אחר כך לעובדה. 

דניאל אלון, שותף מנהל בקרנות הגידור ראם של בית ההשקעות אי.בי.אי., מעריך שמניית אל על תמשיך לעלות וקובע שהיא "עדיין זולה". לדבריו, "מחירי הטיסות בעולם עלו, בגלל המחסור העולמי במטוסים. יצרניות המטוסים הגדולות מייצרות הרבה פחות מטוסים, מאז הקורונה, כשבמקביל אוכלוסיית העולם גדלה ויותר אנשים רוצים לטוס, מה שיוצר אפקט משולש". 

1,600 דולר לניו יורק: חברות התעופה הזרות חזרו, אבל המחיר עדיין גבוה 

חברת הייעוץ הבינלאומית ISS, המפרסמת המלצות באשר לדרך שבה יצביעו המשקיעים על עסקאות בשוק ההון, המליצה לבעלי המניות של חברת כרטיסי האשראי ישראכרט לאשר את השתלטות קבוצת דלק עליה - כך נודע לגלובס. העסקה תובא מחר לאסיפת בעלי מניות ישראכרט. 

בדיקת גלובס | האחים אמיר כבר מורווחים במיליארד שקל: האם מניית שופרסל בדרך לשינוי כיוון 

הבוקר באסיה מתנהל המסחר במגמה מעורבת - מדד ניקיי יורד ב-0.5%, מדד שנגחאי עולה ב-0.5%, הנג סנג יורד ב-0.3% וקוספי בדרום קוריאה עולה ב-1.9%. 

בניו יורק, החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט עולים בכ-0.2%. 

אתמול לאחר יום תנודתי ננעל המסחר בוול סטריט בעליות קטנות - נאסד"ק עלה ב-0.1%, דאו ג'ונס ללא שינוי ו-S&P 500 עלה ב-0.25% לשיא כל הזמנים, בפעם השניה השנה. 

מניית אינטל  זינקה ב-16% בעקבות דיווחים בסוף השבוע כי יצרנית השבבים שוב נמצאת במרכז שיחות רכישה. מאז השפל אליו הגיעה המניה בתחילת החודש היא השלימה זינוק של כ-45%. הזינוק נובע מהדיווח של הוול סטריט ג'ורנל בסוף השבוע לפיו ברודקום  ו-טייוואן סמיקונדקטור , שוקלות להגיש הצעות שעשויות להוביל לפיצול של ענקית השבבים האמריקאית.

"פיצול עסקי עשוי להציף ערך משמעותי עבור בעלי המניות של אינטל", כך לפי הערכת האנליסט מארק ליפאקיס מ-Evercore. בניתוח שערך, ליפאקיס העריך כי אינטל שווה באופן שמרני 167 מיליארד דולר, או 38.24 דולר למניה, ב-40% יותר ממחירה אתמול בנעילה, בחמש השנים האחרונות, המניה התרסקה ב-60%, ושווי השוק שלה ירד ל-118 מיליארד דולר. 

עם זאת, בהתבסס על תחזיות פיננסיות חזקות יותר לכל אחד מהעסקים של אינטל, ליפאקיס מעריך כי שווי החברה עשוי להגיע לכ-237 מיליארד דולר, או 54.18 דולר למניה, ב-97% יותר ממחירה כעת. 

איתוראן  זינקה אתמול במעל 16% ונסחרה בשיא כל הזמנים. באתר סימפלי וול סטריט פרסמו אתמול רשימה של מניות בעלות פוטנציאל צמיחה שיכול להיות קריטי עבור משקיעים המחפשים הזדמנויות מעבר לשמות הידועים, איתוראן היא אחת מהן. 

מניית מטא פלטפורמס (פייסבוק)  ירדה בכ-3% וקטעה רצף העליות ההיסטורי שלה שנמשך 20 ימי מסחר ברציפות. 

מניית יצרנית השרתים סופר מיקרו קומפיוטר  זינקה בכ-14% והשלימה זינוק של כ-80% מתחילת השנה. מרבית העליות נרשמו לאחר עדכון עסקי לרבעון השני, שבו החברה צופה הכנסות של 40 מיליארד דולר לשנת הכספים 2026 - הרבה מעבר לציפיות האנליסטים. 

לא מוותר על חבילת השכר: ניסיון נוסף של אילון מאסק לעקוף את חוק החברות בדלאוור 

קן גריפין בנה קרן גידור (סיטאדל) שמנהלת 63 מיליארד דולר כיום ואף הוכרה כזו שהשיאה את התשואה הגבוהה ביותר מבין קרנות הגידור אי-פעם. לכן כאשר גריפין מהמר על מניה, שווה למשקיעים לרשום את זה לעצמם. 

לאחרונה, גריפין ביצע התאמות בתיק ההשקעות שלו בתחום הבינה המלאכותית, תוך שינוי אחזקותיו בענקיות הטכנולוגיה אנבידיה  ואלפאבית (גוגל) . ברבעון הרביעי של 2024, הוא מכר 57% (כ-4 מיליון מניות) מהחזקותיו באנבידיה, ייתכן שבשל תחושה כי תיקון בשווי המניה קרוב. עם זאת, גריפין עדיין מחזיק מעל ל-3 מיליון מניות, בשווי של למעלה מ-434 מיליון דולר.

לעומת זאת, ברבעון הרביעי של 2024, הוא הגדיל באופן משמעותי את אחזקותיו באלפאבית ב-135%, לאחר שרכש כ-800 אלף מניות. כעת, סך החזקותיו בחברה עומד על כ-1.4 מיליון מניות, בשווי של למעלה מ- 254 מיליון דולר לפי מחיר המניה הנוכחי.

הרכישות האחרונות של ברקשייר הת'אוויי של וורן באפט עשו אתמול הבדל. מניית Constellation Brands, המשווקת את בירות מודלו וקורונה בארה"ב, זינקה ב-4%, מניית דומינוס פיצה  בה הגדילה ברקשייר את השקעתה עלתה אף היא. מנגד, סיטיגרופ , בנק אוף אמריקה  ואן.יו. הולדינגס  הברזילאית נחלשו. 

נייקי  זינקה בכ-5% לאחר הדיווח לפיו תשיק השנה באביב מותג חדש של בגדי ספורט לנשים בארה"ב, בשיתוף עם Skims, מותג שבבעלות קים קרדשיאן. בדיווח ההחזקות לרבעון הרביעי, הקרן Pershing Square בניהולו של ביל אקמן דיווחה על הגדלת ההחזקות בחברה.

2. שוקי האג"ח

חברת S&P מציינת את המשך המומנטום החיובי בשוק הנפקות האג"ח הקונצרניות, על רקע היקף הגיוסים מתחילת החודש: מעל לכ-5 מיליארד שקל, שבוצעו בעיקר על ידי חברות מסקטור הנדל"ן ומסקטור האנרגיה, כאשר הבנקים בלטו בהיעדרותם לאחר שיא הנפקות בחודש הקודם.

מתחילת החודש, אומרים ב-S&P, כ-20 מנפיקות ביצעו גיוסי חוב, כאשר בין הבולטות היו קבוצת דלק וחברת גב-ים, שביצעו כל אחת הנפקה של כמיליארד שקלים. סקטור הנדל"ן בלט עם כ-50% מהיקף ההנפקות, שבוצעו בעיקר לטובת מיחזור חוב תוך ניצול ירידת המרווחים.

"מעניין לציין כי מתחילת 2025 ועד כה היקף הגיוס הסתכם בכ-23 מיליארד שקל, שמהווים קרוב לרבע מהיקף גיוסי החוב שנרשם בכל שנת 2024", אומרים בחברת הדירוג. "היקף ההנפקות מעיד כי שוק ההון המקומי נותר אחד ממקורות המימון המשמעותיים לסקטור העסקי בכלל, ובפרט לחברות הנדל"ן, הנשענות במיוחד על מיחזור חוב".

אתמול, מניית חברת הנדל"ן מליסרון עלתה ב-1.5% לאחר שחברת הדירוג S&P מעלות העלתה את הדירוג שלה ל: ' ilAA ' עם תחזית 'יציבה'. בדוח הדירוג צוין בין היתר ש"העלאת דירוג המנפיק של מליסרון נתמכת בשיפור בפרופיל העסקי, שבא לידי ביטוי בעיקר בגידול מתמשך של תיק הנכסים תוך שיפור הגיוון הסגמנטלי".

3. שוקי הסחורות והמטבעות

לקראת סיום שלב א' בעסקת החטופים, והניסיונות לשחרר יותר חטופים בפעימה הקרובה, השקל נחלש מול הדולר ושער החליפין הגיע ל-3.56. שער האירו יציב יחסית ועומד על 3.72 שקלים למטבע. 

מחיר הנפט המשיך לעלות גם אתמול, על רקע החלטת ארגון יצרניות הנפט אופ"ק+ לבחון מחדש את כוונתו להגביר בהדרגה את התפוקה החודשית צעד שהיה אמור להיכנס לתוקף כבר באפריל. לפי בלומברג שוק הנפט העולמי נמצא עתה במצב עדין מדי להגברת התפוקה. נפט אמריקאי עולה ב-1.2% ונסחרים לפי מחיר של 71.6 דולר לחבית. נפט מסוג ברנט עולה ל-75.5 דולר לחבית. 

הזהב ממשיך להוות מוקד, אתמול החוזים על הזהב עלו במעל 1.5%, וזאת בהמשך לעלייה שלשום. המתכת הצהובה נסחרה אתמול במחיר של 2,948 דולר לאונקייה לאחר שהבנקים גודלמן זאקס ו-UBS העלו  את ההמלצות שלהם למתכת הצהובה, לאחר שזו סגרה ביום שישי שבוע שביעי ברציפות של עליות. מחיר הזהב טיפס בכל אחד משמונה השבועות האחרונים וב-10.2% בסך-הכול, מתחילת 2025 עלה הזהב ב-11.6%, ומחירו קפץ בכ-45% בשנה החולפת.

מלחמת הסחר המתפתחת בעולם, לצד מצבה של הכלכלה האמריקאית, משפיעה על הביקוש הגבוה לזהב, הנחשב למקלט עבור המשקיעים בעתות משבר. כך למשל, נתוני המכירות הקמעוניות שפורסמו בשבוע שעבר והראו על הירידה החדה ביותר זה קרוב לשנתיים הגבירו את ההימורים כי הבנק הפדרלי יוריד את הריבית לפחות פעם אחת עד לספטמבר. הורדת ריבית לרוב מעלה את מחירי הזהב.

בבתי ההשקעות צופים כי מחירי הזהב עשויים להגיע ל-3,000 דולר לאונקיה בשל חוסר הוודאות הגאו-פוליטי. גולדמן זאקס עדכן את התחזית שלו למחיר הזהב בסוף 2025 והעלה את היעד מ-2,890 דולר ל-3,100 דולר לאונקיה.

4. מאקרו

עפר קליין ראש אגף המחקר בהראל כתב בסקירתו על הצמיחה בישראל: "אנו עדים בחודשים האחרונים לשיפור בהשקעות ובסנטימנט החברות ומשקי הבית, ולכן אנו צופים השנה צמיחה של כ-4%. זאת כמובן בהנחה שלא נחזור למלחמה בעצימות גבוהה, כמו שראינו בשלושת הרבעים הראשונים של 2024". 

"הצמיחה בישראל עמדה על 1.0% בלבד בשנת 2024, הקצב האיטי ביותר מאז 2020 (קורונה) מה שהוביל את התוצר לנפש לרשום התכווצות של 0.3% (לאחר מינוס 0.1% ב-2023)". 

"בעקבות הצמיחה התוצר הנומינלי חצה בסוף 2024 את רף ה-2 טריליון שקל (קצת יותר מעשור לאחר שעברנו את רף ה-1 טריליון). צריכה פרטית חיובית של 3.9% לצד הוצאה ציבורית חריגה של 14% (גידול חריג של 43% בהוצאה הביטחונית) היו התורמים העיקריים לצמיחה ב-2024. בצד השלילי בלטו הירידה בהשקעות של 9%, בעיקר ירידה בהשקעות בנייה למגורים, לצד ירידה של 6% ביצוא הסחורות והשירותים". 

הרחק מכאן, הבנק המרכזי באוסטרליה הפחית אתמול את הריבית ברבע נקודת אחוז ל-4.1%, הפחתה ראשונה מאז 2020, וכשנה מאז שהעלה בפעם האחרונה את הריבית. קליין התייחס בסקירתו להפחתת הריבית, ולהודעת הבנק כי היא מגיעה "לאור הירידה המהירה מהצפי באינפלציה ברבעון האחרון והתקדמותה לכיוון יעדה". ויחד עם זאת, הנגיד האוסטרלי גם ציין שהריבית עדיין מרסנת: "תהליך ההפחתה יהיה הדרגתי ותלוי בנתונים שיתפרסמו. לאור זאת, אנו מצפים שהריבית תישאר ללא שינוי בהחלטה הבאה".

בארה"ב המוקד היום צפוי להיות פרוטוקול ישיבת ועדת השוק הפתוח, אשר יספק תובנות לגבי עמדות חברי הפדרל ריזרב. נתוני אמון הצרכנים בארה"ב ובגוש האירו יספקו תמונת מצב על מגמות הצריכה. בנוסף, פרסום מדדי ה-PMI הראשוניים יעניק אינדיקציה לגבי מצב התעשיות והכלכלה באופן כללי. במקביל, יותר מ-140 חברות צפויות לפרסם את דוחות הרווח שלהן, אם כי השפעתן על השווקים ככל הנראה תהיה מוגבלת.

5. תחזית

בבנק אוף אמריקה קובעים שמלחמת הסחר של טראמפ הפכה להיות המרכזית ביותר מבחינת המשקיעים. בסקר שערך הבנק בקרב משקיעים עולה כי לראשונה מאז יוני 2019, 20% ציינו כי זהו החשש הגדול ביותר שלהם, שעולה על חששות גאו-פוליטיים (17%) וחששות מאינפלציה (17%).

לפי הסקר, המשקיעים מזהירים בעיקר מהשלכות מכסים הדדיים (Reciprocal Tariffs), שעלולים להוביל לאי ודאות משמעותית בשווקים הגלובליים. 37% מהמשקיעים סבורים שארה"ב תאיים להטיל מכסים על האיחוד האירופי אך בסופו של דבר תדחה אותם בעקבות מו"מ, בעוד שכמעט 30% צופים כי ארה"ב תטיל מכסים משמעותיים בשיעור של 15% עד סוף 2025.

בסקר נוסף שערכה החברה בקרב מנהלי הקרנות הגלובליים הנתון הבולט ביותר הוא ירידה ברמת המזומנים בתיקים לרמה של 3.5% בלבד - השפל הנמוך ביותר מאז 2010. 

לגבי ארה"ב, 77% מהמשיבים צופים שהפדרל ריזרב יפחית ריביות כבר השנה, ו-82% אינם רואים סכנה מיידית למיתון עולמי. עוד נמצא כי 89% סבורים שמניות בארה"ב יקרות מדי, אך למרות זאת, 18% עדיין מאמינים שמדד S&P יוביל בביצועים. יתרה מזאת, 34% מעריכים שהשקעה במניות גלובליות תהיה הטובה ביותר לשנת 2025. זהו סנטימנט ההשקעה הגבוה ביותר מאז תחילת העשור הנוכחי.

בין מנהלי הקרנות באירופה, 45% מהם מעריכים צמיחה מואצת באירופה ב-12 החודשים הקרובים - זינוק מרשים לעומת 9% בלבד בסקר הקודם. 59% סבורים שאירופה תצליח להימנע ממיתון, בעוד רובם הגדול (76%) חוזים עלייה נוספת בשוקי המניות ביבשת בשנה הקרובה. 

עוד עולה שהבנקים הפכו לסקטור החביב על המשקיעים, בפעם הראשונה מאז יולי 2023, בעוד סקטור הרכב ומניות הקמעונאות נותרים בפיגור ניכר עם שיעורי חשיפה שליליים. כמו כן, 12% מהמשתתפים הגלובליים מצהירים כי הם נמצאים ב"משקל יתר" על מניות אירופה,לעומת הצהרת "משקל חסר" רק לפני חודשים ספורים.