יש גם ישראלים: רשימת המיליארדרים של פורבס שוברת שיא

מועדון המיליארדרים גדל ונעשה עשיר יותר - פורבס פירסמה את רשימת המיליארדרים שלה לשנת 2025, והיא כוללת 3,028 איש, ששוויים המשותף עומד על כ-16 טריליון דולר • לתוך הרשימה נכנסו גם כמה עשרות ישראלים, ביניהם שלושה נציגים ממשפחת עופר וגם מייסדי WIZ: אסף רפפורט, ינון קוסטיקה, עמי לוטבק ורועי רזניק

ההון של המיליארדר הממוצע עומד כעת על 5.3 מיליארד דולר - עלייה של 200 מיליון דולר ביחס ל-2024 / צילום: Shutterstock, Maslowski Marcin
ההון של המיליארדר הממוצע עומד כעת על 5.3 מיליארד דולר - עלייה של 200 מיליון דולר ביחס ל-2024 / צילום: Shutterstock, Maslowski Marcin

פורבס פירסמה היום (ג') את רשימת המיליארדרים העולמית השנתית ה-39 שלה. מספר שיא של 3,028 איש נכנס השנה לרשימה - 247 יותר מאשר בשנה שעברה. זו הפעם הראשונה אי פעם שאוכלוסיית המיליארדרים חוצה את רף ה-3,000. המיליארדרים שווים בסך הכל 16.1 טריליון דולר - 2 טריליון יותר ביחס לאשתקד ויותר מהתמ"ג של כל מדינה בעולם מלבד ארה"ב וסין. ההון של המיליארדר הממוצע עומד כעת על 5.3 מיליארד דולר - עלייה של 200 מיליון דולר ביחס ל-2024.

הכירו את 24 הסופר-מיליארדרים של העולם
בדיקת גלובס | המיליארדרים של ישראל כבר יודעים: זה העסק שהכי משתלם להחזיק בו

יש כיום 15 אנשים ששווים יותר מ-100 מיליארד דולר - 15 הסנטימיליארדרים האלה שווים ביחד 2.4 טריליון דולר. מתוכם, יש שלושה אנשים ששווים כיום יותר מ-200 מיליארד דולר: אילון מאסק, מארק צוקרברג וג'ף בזוס.

לרשימה המלאה של פורבס

מיליארדרים כחול לבן

ברשימה יש כמה עשרות אזרחים ישראלים, ביניהם אייל עופר עם 28.2 מיליארד דולר - מקום 68 בדירוג. במקום ה-89 ממוקם עידן עופר, עם 22.5 מיליאדר דולר. מרים אדלסון נמצאת במקום ה-56 בדירוג, עם הון של 32.1 מיליארד דולר. המיליארדר היהודי לן בלווטניק מדורג 59, עם הון של 29.9 מיליארד דולר. המיליארדר היהודי סטיבן כהן, אחד ממנהלי קרנות הגידור המצליחים בוול סטריט, ממוקם במקום ה-95 עם הון של 21.3 מיליארד דולר. יצחק תשובה, שרי אריסון, ארנון מילצ'ן, גיל שויד וטדי שגיא מדורגים באלפייה הפותחת של הרשימה.

גם אסף רפפורט, ינון קוסטיקה, רועי רזניק ועמי לוטבק - ארבעת מייסדי חברת אבטחת הענן וויז, נמצאים ברשימה, כאשר ההון של כל אחד מהם שווה באיזור ה-2.2 מיליארד דולר. החברה, כזכור הודיעה כי היא נמכרת לגוגל בחודש שעבר בכ-32 מיליארד דולר. מדובר בסכום שמעניק לחברה את המעמד של הרכישה הגדולה אי-פעם של גוגל והרכישה הגדולה בישראל.

בין הישראלים שהתברגו לאלפייה הראשונה (מקום 846) נמצא שאול שני, שהיה שותף להקמת חברת הטלקום הישראלית-ברזילאית GVT. שוויו המוערך הוא 4.3 מיליארד דולר.

שם חדש ברשימה הוא אורן הולצמן, עם הון של מיליארד דולר. הוא ואחותו שירן הולצמן-אראל הקימו ב-2018 את אודיטי טק , שמחזיקה כיום במותג הביוטי איל מקיאג'. החברה הונפקה ב-2023 לפני שווי של 2 מיליארד דולר.

מאסק הגדיל את הונו בשנה החולפת

השווי המוערך של מאסק הוא 342 מיליארד דולר. למרות שבילה חלק ניכר מזמנו בראשות DOGE, המחלקה ליעילות הממשל שהוא עומד בראשה, מאסק הוסיף 147 מיליארד דולר להונו בשנה האחרונה בזכות spaceX וחברת הבינה המלאכותית שלו xAI (אותה מיזג עם טוויטר בשבוע שעבר). אפילו טסלה, למרות הירידות האחרונות, נסחרת גבוה יותר ביחס לאשתקד. זה איפשר למאסק להשיג יתרון של 126 מיליארד דולר על השני ברשימה: מארק צוקרברג, שהשווי הנקי שלו מוערך "רק" ב-216 מיליארד דולר.

מייסד אמזון ג'ף בזוס נמצא במקום השלישי עם 215 מיליארד דולר, ולארי אליסון מאורקל הוא במקום הרביעי, עם 192 מיליארד דולר. ברנאר ארנו (178 מיליארד דולר), המייסד, היו"ר והמנכ"ל של תאגיד היוקרה LVMH, ירד למקום החמישי - הדירוג הנמוך ביותר שלו מאז 2017.

בארצות הברית יש 902 מיליארדרים - יותר מכל מקום אחר בעולם. במקום השני נמצאת סין, עם 516 מיליארדרים (כולל הונג קונג), והודו, עם 205 מיליארדרים, נמצאת במקום השלישי. בסך הכל, 50% מהמיליארדרים ברשימה הם אזרחי ארה"ב, הודו או סין. ל-76 מדינות ושתי טריטוריות חצי אוטונומיות יש לפחות מיליארדר אחד, כולל אלבניה, לראשונה אי פעם, עם היזם ואיש העסקים סמיר מאנה, שמעורב בתחומי הנדל"ן, הפיננסים והתיירות במדינה.

ג'רי סיינפלד נכנס לדירוג, וגם טייקונים של בינה מלאכותית

288 שמות חדשים נכללו בדירוג השנתי, ביניהם ברוס ספרינגסטין (1.2 מיליארד דולר), ארנולד שוורצנגר (1.1 מיליארד דולר) וג'רי סיינפלד (1.1 מיליארד דולר). לרשימה נכנסו לראשונה גם טייקוני בינה מלאכותית מחברות כמו DeepSeek ו-Anthropic. עם שווי נקי של 31 מיליארד דולר, מרילין סימונס, אלמנתו של המשקיע האגדי ג'ים סימונס שמת במאי 2024, היא התוספת החדשה העשירה ביותר. התעשיין סטף ורטהיימר, שהלך לעולמו בשבוע שעבר בגיל 98, מופיע במקום ה-418 ברשימה, שנסגרה טרם מותו.

רק 406 נשים נמצאות ברשימה - 13.4% מתוכה, עלייה קטנה ביחס לשנה שעברה. כמעט שלושה רבעים מכל חברי הרשימה קיבלו את הונם בירושה - כולל האישה העשירה ביותר בעולם, יורשת וולמארט אליס וולטון (101 מיליארד דולר), שעקפה את יורשת לוריאל הצרפתיה פרנסואז בטנקור מאיירס (81.6 מיליארד דולר). רק 113 נשים בדירוג המיליארדרים בנו את הונן בעצמן - העשירה בהן, עם 37.7 מיליארד דולר (מקום 44), היא הישראלית-איטלקיה רפאלה אפונטה-דיאמנט, שנולדה בחיפה ובהמשך משפחתה היגרה לשוויצריה. אפונטה-דיאמנט היא בעלת מניות מרכזית בקבוצת הספנות MSC, יחד עם בעלה, ג'יאנלואיג'י אפונטה.

67% מחברי הרשימה הם מיליארדרים שבנו את הונם בעצמם במקום לרשת אותו - עלייה של אחוז ביחס לשנת 2024. מתוכם, הצעיר ביותר הוא אלכסנדר וונג, מייסד-שותף ומנכ"ל Scale AI, בן 28 עם שווי נקי מוערך של 2 מיליארד דולר. וואנג הוא אחד מ-21 מיליארדרים בלבד בני 30 ומטה, כולל יוהנס פון באומבך בן ה-19, ששוויו עומד על 5.4 מיליארד דולר - הוא המיליארדר הצעיר בעולם. פון באומבך הוא יורש של חברת הפארמה בהרינגר אינגלהיים, חברת התרופות הפרטית הגדולה ביותר בעולם.

בגיל 103, המיליארדר המבוגר ביותר הוא איש העסקים האמריקאי ג'ורג' ג'וזף, שהונו מוערך ב-1.9 מיליארד דולר. ג'וזף הוא אחד מארבעה מיליארדרים שחצו את גיל 100.

רק למעט מיליארדרים הייתה שנה טובה יותר ביחס לדונלד טראמפ - הונו של נשיא ארה"ב יותר מהכפיל את עצמו, מ-2.3 מיליארד דולר ל-5.1 מיליארד דולר. יש גם כמה מיליארדרים שעבורם זו הייתה שנה לא טובה - 107 אנשים שנכנסו לדירוג הקודם נפלו מהדירוג הנוכחי, ביניהם מנכ"לית AMD ליסה סו, ויורש מותג היוקרה הרמס, ניקולס פואש, שטוען ש"הונו נעלם". לפי פרסומים בעבר, הונו עמד על 13 מיליארד דולר.