בורסות עולם | סיקור שוטף

וול סטריט ננעלה בירידות קלות; נטפליקס ו-HPE זינקו ב-5%, בנק אוף אמריקה ב-4%

בורסות אירופה ננעלו בעליות • טראמפ: "הכדור במגרש של סין, היא צריכה לעשות איתנו עסקה" • הדולר התחזק היום מול סל המטבעות • לקראת מכסים נוספים: טראמפ יוזם חקירות בתחום השבבים והתרופות • HPE זינקה לאחר מכירת מניות החברה • לאחר הזינוקים האחרונים, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ירדו קלות

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

בתום מסחר תנודתי אך רגוע, ננעלו מדדי וול סטריט בירידות קלות. נאסד"ק ב-0.1%, דאו ג'ונס ב-0.4% ו-S&P 500 ב-0.2%. המסחר המתון עמד בניגוד חד לתנודות החדות שנרשמו בימים הקודמים. מדד הפחד (VIX), ירד מתחת לרמה של 30, לאחר שהגיע לשיא של כ-60 בשבוע שעבר.

לפי חברת ההשקעות פייפר סנדלר, השוק עשוי לעבור תנועות כאוטיות נוספות בשל חוסר הוודאות סביב המכסים. "מהבחינה הטכנית, אנחנו עדיין 'לא מחוץ ליער'," כתב האנליסט קרייג ג'ונסון היום,"היינו רוצים לראות את מדד S&P 500 מתאושש מרמות השפל של חודש מרץ ומטפס שוב לעבר הממוצעים הנעים ל-50 ו-200 יום, באזור של 5,750-5,800 נקודות."

הוא הוסיף: "המשקיעים חוזרים לשוק המניות למרות התנודות במקרו-כלכלה. אנחנו מצפים שברמה זמנית, המשקיעים יפנו את תשומת הלב לעונת הדו"חות וירפו מעט מהעיסוק במכסים - מה שיאפשר לתמונה המקרו-כלכלית להתייצב בשבועות הקרובים".

מנכ"ל ג'יי.פי.מורגן, ג'יימי דיימון, קרא היום לממשל טראמפ לנהל מו״מ על הסכמי סחר עם בעלי ברית של ארצות הברית, ואמר כי לדעתו שר האוצר, סקוט בסנט, הוא האיש המתאים להוביל את המשא ומתן. "אני מכיר אותו מעט. אני חושב שהוא אדם בוגר," אמר דיימון בראיון ל-Financial Times. "אני לא מסכים עם כל מה שהממשל עושה. אז אני לא טוען שאין ויכוח. אבל לדעתי, הוא האיש שכנראה צריך לנהל את המשא ומתן על הסכמי הסחר האלה".

הערותיו של דיימון בשבוע שעבר בנוגע למכסים זכו לקרדיט כמי שסייעו לגרום לטראמפ לעצור חלק מתוכנית המכסים. כעת, הבנקאי הבכיר קורא לנשיא לקדם הסכמים שיפחיתו את ההשלכות השליליות. "ואני גם חושב שאנחנו צריכים לעשות את זה עם בעלי ברית… אני הייתי רוצה לנהל מו״מ בסופו של דבר עם אירופה, עם בריטניה, יפן, קוריאה, אוסטרליה, הפיליפינים - ולבנות מערכת יחסים כלכלית חזקה מאוד."

מניות בנק אוף אמריקה וסיטיגרופ עלו ביותר מ-4% ו-2% בהתאמה, לאחר שעקפו את תחזיות האנליסטים לרבעון הראשון.

בהמשך השבוע צפויים דו"חות כספיים נוספים כשהמסקרן ביניהם הוא זה של נטפליקס שזינקה היום בכ-5% בעקבות הפרסום בוול סטריט ג'ורנל לפיו מנהלים בחברה שואפים להגיע לשווי שוק בן 13 ספרות (טריליון דולר) ומאמינים כי חברת הסטרימינג יכולה להכפיל את הכנסותיה עד לשנת 2030. כדי ששווי השוק של החברה יחצה את רף הטריליון דולר, המניה תצטרך לעלות בכ-150% מהשווי הנוכחי שלה, 414 מיליארד דולר.

מניית היולט פקארד עלתה בכ-5% לאחר שחברת ההשקעות האקטיביסטית Elliott Investment Management רכשה נתח של יותר מ-1.5 מיליארד דולר ביצרנית השרתים, כך לפי CNBC.

מניית בואינג ירדה בכמעט 2% לאחר דיווח של בלומברג כי בייג'ינג הורתה לחברות התעופה הסיניות להימנע מהזמנת מטוסים נוספים מהחברה.

למרות העליות האחרונות, שלושת המדדים המרכזיים עדיין מנסים להתאושש מהירידות שנרשמו בעקבות הודעתו המקורית של טראמפ על הטלת מכסים ב-2 באפריל. מאז "יום השחרור", מדדי הדאו ג'ונס והנאסד"ק ירדו כל אחד ביותר מ-3%, בעוד מדד S&P 500 איבד מעל 4%.

22:41

מחירי הנפט נסחרים היום ביציבות ודומה שהמשקיעים עדיין לא עיכלו לגמרי את הכותרות האחרונות בנוגע למכסים שמשתנים תדיר מצד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, בעיקר הם מנסים להעריך עד כמה מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין עשויה לפגוע בצמיחה הכלכלית הגלובלית ובביקוש העולמי לנפט. נפט אמריקאי נסחר כעת ב-61.4 דולר ונפט מסוג ברנט ב-64.8 דולר לחבית.

יומיים לפני שתפרסם את הדוח הרבעוני, מניית נטפליקס עולה כעת במעל 5%. לפי וול סטריט ג'ורנל, מנהלים בחברה שואפים להגיע לשווי שוק בן 13 ספרות (טריליון דולר) ומאמינים כי חברת הסטרימינג יכולה להכפיל את הכנסותיה עד לשנת 2030. כדי ששווי השוק של החברה יחצה את רף הטריליון דולר, המניה תצטרך לעלות בכ-150% מהשווי הנוכחי שלה, 414 מיליארד דולר.

אנליסטים בוול סטריט מאמינים שהמיתון המסתמן בארה"ב עלול לגרום לאנשים להישאר בבית ולצפות בסדרות בסטרימינג במקום ללכת לקולנוע או לתכנן ארוחות ערב בחוץ, כך לפי הדיווח של העיתון. מניית החברה נראית עד כה עמידה יחסית בפני סערת המכסים, לאחר שטיפסה כמעט ב-1% מאז שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ הכריז על מסי "יום השחרור" שלו ב־2 באפריל.

בשבוע שעבר, אנליסטים מבנק מורגן סטנלי כינו את נטפליקס "בחירה מובילה", בטענה שהחברה עשויה להיות בעמדה טובה להתמודד עם סבב המכסים הנוכחי. לדבריהם, ענקית הסטרימינג מציגה "מומנטום" בעסק הליבה שלה - שירותי המנויים. הבנק הוסיף כי המומנטום הזה מפחית את הסיכון הכולל של החברה, גם אם שוק הפרסום יתקשה לתפקד על רקע המתיחות הגוברת בסחר העולמי.

21:47

מסחר תנודתי היום בוול סטריט כשכעת המדדים נסחרים ביציבות ובשינויים קלים סביב מדד הבסיס.

מניית חברת החלל רוקט לאב יו.אס.איי. מזנקת כעת במעל 6% לאחר שהודיעה שנבחרה לספק יכולות שיגור ניסוי למערכות היפר-קוליות (Hypersonic) באמצעות משגר ה-HASTE שלה, לצד שירותים נוספים, במסגרת שני חוזים ממשלתיים גדולים - האחד עם ארצות הברית והשני עם בריטניה.

החוזה הראשון, עם חיל האוויר האמריקאי, נכלל במסגרת תוכנית הרכש הגמישה EWAAC (Enterprise-Wide Agile Acquisition Contract), שמוערכת בכ-46 מיליארד דולר, ונועדה לחזק את יכולות חיל האוויר.

החוזה השני נחתם עם משרד ההגנה של בריטניה (UK MOD), במסגרת יוזמת HTCDF - פיתוח טכנולוגיות ויכולות היפר-קוליות - שמוערכת בכ-1.3 מיליארד דולר (או כמיליארד ליש"ט), במטרה לקדם את היכולות ההיפר-קוליות של בריטניה.

שילוב החברה בתוכניות ממשלתיות של ארה"ב ובריטניה משקף את הביקוש ההולך וגדל לטכנולוגיות השיגור והשירותים שלה, ועשוי לתמוך בצמיחה ארוכת טווח בהכנסות שלה, תוך חיזוק מעמדה כשותפה אמינה בתחום ההגנה.

21:18

וול סטריט עברה כעת לירידות של עד 0.4% במדדים המובילים.

הנשיא טראמפ פרסם הצהרה חדשה בנוגע לסין, בה אמר כי המדינה צריכה להגיע לארצות הברית כדי לגבש הסכם סחר שיפחית את המכסים שארה"ב הטילה עליה, משום שסין זקוקה לצרכנים האמריקאים ולהוצאה שלהם.

"הכדור במגרש של סין," אמר הנשיא בהצהרה שנקראה בתדרוך בבית הלבן על ידי דוברת הבית הלבן, קרולין לוויט. "סין צריכה לעשות איתנו עסקה - אנחנו לא חייבים לעשות איתם עסקה. אין הבדל בין סין לכל מדינה אחרת, מלבד העובדה שהם הרבה יותר גדולים."

21:06

תחזית נוספת שמתפרסמת היום היא של בנק ההשקעות ג'פריס. הבנק הפחית את תחזיתו לסוף השנה עבור מדד S&P 500 מ-6,000 נקודות ל-5,300 נקודות, בשל עלייה בסיכונים של סטגפלציה, המשלבת אינפלציה גבוהה עם צמיחה כלכלית איטית. התחזית החדשה מבוססת על מכפיל רווח עתידי של 19 ותחזית לרווח למניה של 280 דולר בשנת 2026 .​

בנוסף, ג'פריס עדכן את תחזיתו למדד המניות הקטנות, Russell 2000, המייצג חברות קטנות ובינוניות, והפחית את יעד סוף השנה ל-2,200 נקודות, ירידה של כ-19% מהתחזית הקודמת. ההפחתה נובעת מהאטה בצמיחה הכלכלית והפחתה בתחזית לצמיחה ברווחים.

למרות התחזיות הזהירות, ג'פריס מזהה הזדמנויות השקעה במניות של חברות איכותיות עם יסודות פיננסיים חזקים, כגון אנבידיה, אלפאבית, מטא ובנק אוף אמריקה.

20:54

חוסר היציבות בשוקי המניות צפוי להימשך עוד זמן מה, כך אמר דוברבקו לקוס, ראש אסטרטגיית השווקים הגלובליים בבנק ג'יי.פי.מורגן. "אנחנו חייבים להגיע לשפל חדש? לא בהכרח," אמר לקוס בראיון ל-CNBC היום. "אבל אני חושב שהרבה מזה תלוי באיך ימשיכו להתנהל המגעים סביב הסכם הסחר."

לדבריו, הבנק הוריד את תחזיתו למדד S&P 500 לסוף השנה ל-5200 נקודות, לעומת 6500 בתחזית הקודמת, מתוך הנחה שהמכסים ההדדיים יישארו בתוקף. (המדד נסחר כעת בסביבות 5,400 נקודות).

"הזמן הוא קריטי," אמר לקוס. "וככל שחולף זמן ואנחנו ממשיכים לשהות בסביבה של חוסר ודאות - יש סיכון של 'שוק בתחושת הלם' שיכול להתעצם ואף לחלחל לנתונים הכלכליים שלנו."

לקוס ציין כי תחזיות בסביבה שכזו הן מאתגרות, אך עדיין עשויות להימצא הזדמנויות למשקיעים. "אני כן חושב שזהו זמן שבו כדאי לחשוב על 'דיג בתחתית', כלומר חיפוש מניות במחירים נמוכים".

20:30

העליות בוול סטריט נעצרו והמדדים נסחרים כעת ביציבות עם נטייה שלילית - נאסד"ק ב-0.1%, דאו ג'ונס ב-0.15% ו-S&P 500 ב-0.1%

תמורה נוספת היום היא התחזקות הדולר מול המטבעות בעולם - מדד הדולר, DXY העוקב אחר שער הדולר מול סל של שישה מטבעות של שותפות סחר של ארה"ב, עולה ב-0.5% ל-100 נקודות.

נזכיר שהדולר נחלש ב-2.8% בשבוע שעבר, וירד ב-9% מתחילת השנה. זו התפתחות לא שגרתית, שכן החששות מסטגפלציה - מצב שבו הצמיחה נעצרת, האינפלציה נמשכת והאבטלה עולה - השאירו את וול סטריט דרוכה מחשש ששינויים בדינמיקה המסחרית העולמית עלולים להוביל למיתון שנגרם בידי ארה"ב עצמה. בתרחיש כזה, משקיעים נוהגים בדרך כלל לברוח ל"חוף מבטחים" כמו אגרות חוב או הדולר האמריקאי, כדי להגן על עצמם מפני תנודתיות. עצם זה שהשווקים פעלו אחרת הפעם עשוי להעיד על שינוי בסיסי ומדאיג במבנה של השווקים הפיננסיים הגלובליים.

19:57

לנוכח הרגיעה היחסית או ההפוגה הזמנית במלחמת הסחר, והדוחות הטובים של הבנקים המסחר בוול סטריט מתנהל הערב בעליות שערים - נאסד"ק עולה ב-0.4%, דאו ג'ונס ב-0.3% ו-S&P 500 ב-0.45% ובדרך ליום שלישי רצוף של עליות.

מניית היולט פקארד עולה בכ-4% לאחר שחברת ההשקעות האקטיביסטית Elliott Investment Management רכשה נתח של יותר מ-1.5 מיליארד דולר ביצרנית השרתים, כך לפי CNBC.

בכוונת Elliott להיכנס לדיאלוג עם החברה במטרה לשפר את ערך המניות עבור בעלי המניות. מניית החברה, שמספקת ציוד למרכזי נתונים, איבדה יותר מרבע מערכה מתחילת השנה. בחודש שעבר החברה אמנם עקפה את תחזיות ההכנסות לרבעון, אך פרסמה תחזית חלשה לשנה הפיסקלית כולה, והוסיפה כי היא מתמודדת עם הנחות גדולות יותר במחירים.

18:52

בורסות אירופה ננעלו הערב בעליות שערים - בורסת פרנקפורט עלתה ב-1.3%, פריז ב-0.8% ולונדון ב-1.4%.

בוול סטריט נרשמות עליות שערים כעת כאשר תוצאות חיוביות מבנקים גדולים מקזזות חדשות המעידות על הסלמה במלחמת הסחר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם, ארה"ב וסין. נאסד"ק עולה ב-0.4%, דאו ג'ונס ב-0.3% ו-S&P 500 ב-0.45% ובדרך ליום שלישי רצוף של עליות.

18:14

בשוק החוב נרשמים היום, לאחר ימים רבים ביקושים לאג"ח הממשלתיות - תשואות האג"ח הממשלתית ל-10 שנים יורדת כעת ב-2.5% נ"ב ל-4.339% ותשואת האג"ח ל-30 שנים יציבה, 4.79%.

בדויטשה בנק כתבו היום ש"בעוד שמכירת החיסול בשוק המניות הייתה צפויה ברובה, מה שקרה בשוק האג"ח הזכיר את "מרוץ המזומנים" של תקופת הקורונה. מסורתית, אגרות החוב הממשלתיות של ארה"ב נחשבות למקלט בטוח בזמני משבר, אך הפעם משקיעים מיהרו למכור אותן - על רקע חששות מהשפעת המכסים על האינפלציה, הגירעון התקציבי והצמיחה הכלכלית בארה"ב".

המכירה החדה גרמה לפירוק פוזיציות בקרנות גידור, והובילה לעלייה חדה בתשואות אג"ח ל-10 שנים - מ-4.2% ל-4.4% (כעת). במקביל, אג"ח ממשלתיות באירופה (Bunds ) וביפן (JGBs ) דווקא נהנו מביקושים של "מקלט בטוח", עם ירידות בתשואות של 20 נקודות בסיס ו-14 נקודות בסיס בהתאמה".

17:30

על פי דיווח בבלומברג אין כמעט התקדמות בין האיחוד לארה"ב בסוגיות הסחר. השיחות בין נציגי האיחוד האירופי וארה"ב נמשכו כשעתיים, אך הסתיימו ללא הסכמות. גורמים אמריקאיים רמזו שהמכסים ההדדיים בגובה 20% (שצומצמו ל-10% זמנית) ומכסים על רכבים ומתכות לא יוסרו לחלוטין, וראש תחום הסחר באיחוד, מרוש שפקוביץ', סיכם כי מטרות ארה"ב נותרו לא ברורות.

17:13

יומיים לפני שתפרסם את הדוח הרבעוני, מניית נטפליקס עולה כעת ב-4%. לפי וול סטריט ג'ורנל, מנהלים בחברה שואפים להגיע לשווי שוק בן 13 ספרות (טריליון דולר) ומאמינים כי חברת הסטרימינג יכולה להכפיל את הכנסותיה עד לשנת 2030. כדי ששווי השוק של החברה יחצה את רף הטריליון דולר, המניה תצטרך לעלות בכ-150% מהשווי הנוכחי שלה, 414 מיליארד דולר.

אנליסטים בוול סטריט מאמינים שהמיתון המסתמן בארה"ב עלול לגרום לאנשים להישאר בבית ולצפות בסדרות בסטרימינג במקום ללכת לקולנוע או לתכנן ארוחות ערב בחוץ, כך לפי הדיווח של העיתון. מניית החברה נראית עד כה עמידה יחסית בפני סערת המכסים, לאחר שטיפסה כמעט ב-1% מאז שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ הכריז על מסי "יום השחרור" שלו ב־2 באפריל.

16:38

מגזר הבנקים (XLF) בולט לטובה בפתיחת המסחר עם עלייה של כ-1% וזאת בעקבות דוחות טובים של שניים מהבנקים המובילים בארה"ב.

בנק אוף אמריקה פרסם את תוצאותיו הכספיות לרבעון הראשון של 2025, ועקף את תחזיות האנליסטים. הבנק דיווח על הכנסות של 27.51 מיליארד דולר ועל רווח למניה של 90 סנט, כאשר האנליסטים חזו הכנסות בגובה 26.99 מיליארד דולר ועל רווח למניה של 82 סנט.

ב-CNBC צוין כי מניית החברה ירדה בשבועות האחרונה, על רקע חששות שמדיניות המכסים של הנשיא טראמפ עלולה להביא למיתון. מניית החברה נפלה ביותר מ-16% מאז תחילת השנה. כעת, מניית הבנק עולה בכ-2% במסחר המוקדם.

גם בנק סיטיגרופ עקפ את צפי האנליסטים. הבנק דיווח על הכנסות של 21.6 מיליארד דולר ועל רווח של 1.96 דולר למניה, בעוד שהאנליסטים חזו הכנסות בגובה 21.29 מיליארד דולר ורווח של 1.85 דולר למניה. מניית הבנק ירדה ב-10% מאז תחילת השנה, יחד עם יתר הבנקים שרשמו ירידות, בשל חשש ממיתון פוטנציאלי בעקבות תוכנית המכסים של הנשיא טראמפ.

16:30

בעוד כל העיניים נשואות אל ההתפחויות במלחמת הסחר, לאחר יומיים של עליות נפתח היום המסחר ביציבות - נאסד"ק עולה ב-0.1%, דאו ג'ונס ב-0.2% ו-S&P 500 ביציבות.

החדשות האחרנות בנושא המכסים הן אפשרות להקלה בענף הרכב וצעד ממשי לקראת הטלת מכסים חדשים על שבבים ותרופות.

ממשלו של הנשיא דונלד טראמפ מקדם תוכניות להטלת מכסים על ייבוא שבבים ותרופות, על ידי פתיחת חקירות סחר נוספות בראשות משרד המסחר האמריקאי. המהלכים, שהוכרזו אתמול, מהווים שלב מקדים לקראת הטלת מכסים, ומאיימים להרחיב עוד יותר את מלחמת הסחר הנרחבת שמנהל הנשיא.

משרד המסחר הודיע כי החל בחקירת ההשפעה של "ייבוא שבבים וציוד לייצור שבבים" וכן "תרופות ורכיבים פרמצבטיים, כולל מוצרים מוגמרים", על ביטחונה הלאומי של ארצות הברית, כך לפי שני פרסומים ברשומות.

ההודעה של הממשל הגיעה ימים ספורים לאחר שהעניק פטור למעבדים (שבבים), טלפונים ניידים, מחשבים וייבוא אלקטרוניקה אחר ממס של 145% שהוטל על סין. ההכרזה נתפסה כברכה לענקיות הטכנולוגיה כמו אפל ואנבידיה אך טראמפ ויועציו מיהרו להבהיר שההקלה תהיה קצרה מועד, וכי יוטלו מסים נפרדים על שבבים.

החקירה הנפרדת בתחום התרופות תבחן את ייבוא כלל התרופות - הן תרופות גנריות והן לא גנריות - וכן את הרכיבים המשמשים לייצורן. החוקרים גם יבדקו את ייבואם של חומרים פרמצבטיים חיוניים. הציבור מוזמן להביע את עמדתו לגבי שתי החקירות במשך 21 הימים הקרובים. הטלת מכסים תהיה גם מכה קשה לענקיות התרופות הגדולות בעולם, כולל מרק ואלי לילי שכמעט כולן מפעילות עשרות אתרי ייצור הפזורים ברחבי העולם.

16:12

משקיעים גלובליים הפחיתו את החזקותיהם במניות אמריקאיות בשיעור שיא במהלך החודשיים האחרונים, כאשר מלחמת הסחר שמובילה ארה"ב נתפסת כסיכון המרכזי לשווקים - כך עולה מסקר מנהלי קרנות שפרסם בנק אוף אמריקה.

מהסקר עולה כי 36% מהמשיבים נמצאים כעת בפוזיציית חסר נטו (underweight) במניות אמריקאיות, הרמה הנמוכה ביותר זה כמעט שנתיים. מדובר בירידה של 53 נקודות אחוז מאז פברואר, הצניחה החדה ביותר בתולדות הסקר. המגמה הזו צפויה להימשך, כאשר מספר שיא של משיבים לסקר הצהירו כי בכוונתם להמשיך לצמצם את החשיפה למניות אמריקאיות.

בסקר, שנערך בין 4 ל-10 באפריל וכלל 164 משתתפים המנהלים נכסים בשווי כולל של 386 מיליארד דולר, דיווח מספר שיא של מנהלי קרנות על כוונתם לצמצם את החשיפה למניות האמריקאיות. 82% מהמשיבים אף צופים היחלשות של הכלכלה העולמית, שיעור המעיד על כך שסנטימנט המשקיעים כלפי התחזיות הכלכליות הוא השלילי ביותר שנרשם ב-30 השנים האחרונות.

בוול סטריט, החוזים העתידיים נעים בתנודתיות סביב מדדי הבסיס, כאשר המשקיעים שקלו את ההתפתחויות האחרונות בנוגע למכסים שמקדם הנשיא טראמפ.

15:20

לאחר פרסום הדוחות הטובים של בנק אוף אמריקה , גם בנק סיטיגרופ מפרסם את תוצאותיו הכספיות לרבעון הראשון של 2025, ועוקף את צפי האנליסטים. הבנק דיווח על הכנסות של 21.6 מיליארד דולר ועל רווח של 1.96 דולר למניה, בעוד שהאנליסטים חזו הכנסות בגובה 21.29 מיליארד דולר ורווח של 1.85 דולר למניה. ב-CNBC צוין כי מניית הבנק ירדה ב-10% מאז תחילת השנה, יחד עם יתר הבנקים שרשמו ירידות, בשל חשש ממיתון פוטנציאלי בעקבות תוכנית המכסים של הנשיא טראמפ.

14:45

מגמה חיובית באירופה: מדד הדאקס עולה בכ-1.2%, הפוטסי מתקדם בכ-0.8% והקאק מוסיף לערכו כ-0.2%.

חברת התרופות האמריקאית ג'ונסון אנד ג'ונסון פרסמה תחזית לפיה היא צפויה לספוג עלויות של 400 מיליון דולר בשל מכסים על מכשור רפואי - כך דווח ב"וול סטריט ג'ורנל". סמנכ"ל הכספים של החברה, ג'וזף וולק, ציין כי העלויות המוערכות משקפות את תרחיש הקצה הגרוע ביותר, ולוקחות בחשבון את ההשהייה של תוכנית המכסים של טראמפ, את מכסי-הנגד שהטילה סין וכן את מכסי ארה"ב שנמצאים בתוקף כעת. עם זאת, וולק אמר כי התחזית לא לוקחת בחשבון מכסים פוטנציאליים על יבוא תרופות, על אף שהחברה צפתה מראש את חקירת מחלקת המסחר באשר להטלת מכסים בתחום.

סגן נשיא ארה"ב, ג'יי.די. ואנס, אמר היום כי יש "סיכוי טוב" שארה"ב תגיע לעסקת מסחר עם בריטניה, וכי הצדדים עובדים קשה כדי להביא אותה לידי מימוש. עם זאת, ואנס אמר כי יהיה קשה יותר למדינות אירופיות אחרות להגיע לעסקאות עם ארה"ב, והצביע על גרמניה, שבשנה שעברה היצוא שלה לארה"ב הגיע לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2002.

14:00

בנק אוף אמריקה פרסם את תוצאותיו הכספיות לרבעון הראשון של 2025, ועקף את תחזיות האנליסטים. הבנק דיווח על הכנסות של 27.51 מיליארד דולר ועל רווח למניה של 90 סנט, כאשר האנליסטים חזו הכנסות בגובה 26.99 מיליארד דולר ועל רווח למניה של 82 סנט. ב-CNBC צוין כי מניית החברה ירדה בשבועות האחרונה, על רקע חששות שמדיניות המכסים של הנשיא טראמפ עלולה להביא למיתון. מניית החברה נפלה ביותר מ-16% מאז תחילת השנה. כעת, מניית הבנק עולה בכ-2% במסחר המוקדם.

13:25

העליות באירופה נמשכות: מדד הדאקס עולה בכ-1.5%, הפוטסי מתקדם בכ-1% והקאק מוסיף לערכו כ-0.5%.

בשוק הסחורות, מחירי הנפט רושמים כעת ירידות של כ-0.5%: מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד על כ-61.1 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-64.5 דולר.

בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות רושמות כעת עליות: התשואה לעשר שנים עולה בכ-2 נקודות בסיס ועומדת על 4.38%, בעוד התשואה לשנתיים עולה בכ-3 נקודות בסיס ועומדת על 3.86%.

12:40

עליות באירופה: מדד הדאקס עולה בכ-1.4%, הפוטסי מתקדם בכ-0.9% והקאק מוסיף לערכו כ-0.4%.

החוזים העתידיים על וול סטריט עברו לעליות קלות של עד 0.5%.

לקראת פרסום הדוחות הכספיים של נטפליקס ביום חמישי הקרוב, ב"וול סטריט ג'ורנל" דווח כי החברה מכוונת להגיע לשווי שוק של טריליון דולר ולהכפיל את הכנסותיה עד 2030. המניה עולה במסחר המוקדם בקרוב ל-3%.

הבנקים האמריקאים סיטיגרופ ובנק אוף אמריקה , צפויים לפרסם את תוצאותיהם הכספיות לפני פתיחת המסחר בוול סטריט. גם חברת התרופות האמריקאית ג'ונסון אנד ג'ונסון צפויה לפרסם דוחות לפני פתיחת המסחר.

11:55

מלחמת הסחר בין סין לארה"ב מסלימה: סין הנחתה את חברות התעופה שלה לא לקחת יותר משלוחים המגיעים באמצעות מטוסים של בואינג - כך פורסם בבלומברג. כמו כן, סין ביקשה מחברות התעופה לעצור רכישות של ציוד הקשור לתעופה ורכיבים נוספים מחברות אמריקאיות. ההנחיה מגיעה לאחר שבסוף השבוע האחרון, סין הטילה על ארה"ב מכסי-נגד בגובה 125%, לאחר שהנשיא טראמפ הטיל עליה מכסים בסך כולל של 145%. מניית בואינג יורדת כעת בכ-2.5% במסחר המוקדם בוול סטריט.

11:30

מגמה חיובית באירופה: הדאקס עולה בכ-1.5%, הפוטסי מתקדם בכ-0.9% והקאק מטפס בכ-0.4%.

לפי שעה, החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים ירידות קלות של עד 0.4%.

לאחר שהנשיא טראמפ אמר אתמול כי הוא שוקל החרגות מכסים זמניות לחברות הרכב, כדי לתת להן זמן להעביר את יכולות הייצור שלהן לארה"ב, מניות הרכב רושמות היום עליות: באסיה, הונדה ויונדאי התקדמו שתיהן בכ-3.7%, אחרי שג'נרל מוטורס ופורד רשמו עליות דומות במסחר בוול סטריט אמש. באירופה, יצרניות הרכב מרצדס , BMW וסטלנטיס עולות.

10:40

מגמה מעורבת באירופה: מדד הדאקס עולה בכ-1.3%, הפוטסי מתקדם בכ-0.7% והקאק נסוג בכ-0.1%.

מניית חברת לואי ויטון , הנחשבת לברומטר בשוק היוקרה העולמי, נופלת בכ-8%, לאחר שדיווחה אמש על ירידה במכירות ברבעון הראשון של 2025. החברה דיווחה על ירידה של 3% במכירות לעומת הרבעון המקביל אשתקד, וכך פספסה את צפי האנליסטים לצמיחה מדודה במכירות. מבין מוצרי הקבוצה, מכירות מוצרי היין והאלכוהול נפגעו הכי הרבה, עם ירידה של 9%, אותה החברה ייחסה לביקושים חלשים יותר בארה"ב ובסין. מכירות מוצרי האופנה והעור ירדו ב-5%, בעוד מכירות השעונים נותרו באותה רמה.

סקטור היוקרה, שמסתמך מאוד על שרשראות אספקה גלובליות ועל ביקושים בארה"ב, רגיש מאוד לטלטלות סביב תוכנית המכסים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. אנליסטים בבנק סיטי ציינו כי קשה לחזות שיפור בהכנסות של לואי ויטון ברבעונים השני והשלישי, בשל חוסר-הוודאות בכלכלה הגלובלית. בהמשך לפרסום תוצאות החברה, אנליסטים בבנק ג'פריז הורידו את מחיר היעד של המניה מ-759 דולר ל-578 דולר.

הדיווח של לואי ויטון גרר גם ירידות בחברות נוספות בסקטור היוקרה, ביניהן קרינג , ברברי וריצ'מונט .

10:10

פתיחה מעורבת באירופה: מדד הדאקס עולה בכ-1%, הפוטסי מתקדם בכ-0.5% והקאק יורד בכ-0.1%.

באסיה, הבורסות ננעלו במגמה חיובית: הניקיי עלה בכ-0.9%, הקוספי התקדם בשיעור דומה, בורסת שנגחאי עלתה בכ-0.2% וההנג סנג מוסיף לערכו כ-0.2%.

9:00

אסיה

בורסות אסיה נסחרות הבוקר במגמה מעורבת: הניקיי היפני מטפס בכ-1%, הקוספי עולה גם הוא בשיעור של כ-1%, ההנג סנג נסוג בכ-0.2% ובורסת שנגחאי יורדת בכ-0.2%. מדד הטכנולוגיה של הונג קונג יורד בכ-1%, לאחר שרשם חמישה ימי מסחר רצופים של עליות. מובילות את הירידות במדד חברת השבבים SMIC, שמאבדת כ-2%, בעוד חברות הרכב אקספנג ולי אוטו מאבדות עד 3%.

וול סטריט

אמש בוול סטריט, בסיומו של יום מסחר תנודתי, המדדים המובילים ננעלו במגמה חיובית: הנאסד"ק עלה בכ-0.6%, בעוד הדאו ג'ונס וה-S&P 500 התקדמו שניהם בכ-0.8%. לאחר שבתחילת יום המסחר, מניות השבבים הובילו את העליות, על רקע הודעת ממשל טראמפ באשר להחרגת שבבים ומוצרי אלקטרוניקה מתוכנית המכסים, בהמשך היום, הן איבדו גובה, ולבסוף מחקו את העליות.

אנבידיה , ברודקום , TSMC , סופר מיקרו קמפיוטר ומארוול סיימו את יום המסחר בטריטוריה שלילית. מנגד, AMD התקדמה בכ-1%. אינטל סיימה את יום המסחר בעלייה של כ-3%, על רקע דיווח לפיו החברה הסכימה למכור 51% מהחזקותיה באלטרה, חטיבת השבבים הניתנים לתכנות שלה, לקרן הפרייבט אקוויטי סילבר לייק מנג'מנט - כך פורסם בבלומברג. לפי הדיווח, העסקה מעריכה את אלטרה בשווי של 8.75 מיליארד דולר - בערך מחצית מהסכום שאינטל שילמה כדי לרכוש אותה לפני עשור.

ענקיות הטכנולוגיה אמזון , מטא , טסלה ומיקרוסופט סיימו גם הן את יום המסחר עם ירידות של עד 2.5%. מנגד, אלפאבית עלתה במעל 1%.

לצד זאת, בין מניות הטכנולוגיה שרשמו עליות בעקבות הודעת ממשל טראמפ, ניתן למנות את אפל ודל , שעלו במעל 4%. גם מניות הטכנולוגיה הסיניות רשמו עליות במסחר: מניות ענקיות המסחר המקוון עליבאבא , PDD , ג'יי.די. ובאידו , התקדמו בעד 6%.

הבוקר, החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים בירידות קלות של עד 0.3%.

שוק החוב האמריקאי

בשוק החוב האמריקאי, תשואת האג"ח הממשלתיות לעשר שנים נסחרת ביציבות, ועומדת על 4.36%; תשואת האג"ח הממשלתיות לשנתיים עולה בכ-3 נקודות בסיס, לרמה של 3.86%.

בשבוע שעבר, מחירי האג"ח בארה"ב ירדו בחדות (התשואות עלו), ושיקפו סיכון גובר על החוב הממשלתי האמריקאי. תשואת האג"ח לעשר שנים זינקה מ-4.20% ל-4.43% בתוך ארבעה ימים - הקפיצה הכי מהירה מאז 2008. התשואה ל-30 שנה רשמה את הזינוק החד ביותר בשלושה ימים מאז 1982, אז התרחש אחד המשברים הפיננסיים הגדולים אי פעם.

לזינוק בתשואות האג"ח האמריקאיות יש מספר סיבות, ובראשן מלחמת הסחר עליה הכריז נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. החשש ממיתון גלובלי בהובלת הכלכלה הגדולה בעולם וירידה בשער הדולר הובילו לזינוק כמעט חסר תקדים. רבים בוול סטריט מעריכים כי העלייה בתשואות האג"ח היא זו שהובילה את טראמפ להשהות את תוכנית המכסים על רוב המדינות ל-90 יום, ולהכריז על הקלות בתוכנית.

שוק הפורקס העולמי

הדולר נסחר מול האירו ביציבות (1.13 דולר), נחלש מול הליש"ט בכ-1% (1.32 דולר) ונחלש בכ-0.2% מול הין היפני (143.1 ין).

שוק הקריפטו

הביטקוין עולה כעת בכ-1.3%, ומחירו נע סביב 85 אלף דולר. האת'ריום עולה בכ-1%, ומחירו נע סביב 1,640 דולר.

שוק הסחורות

אופ"ק (ארגון המדינות המייצאות נפט) הנמיך אתמול את תחזיתו לביקוש לנפט ב-2025. בדוח שפרסם הארגון, נמסר כי תחזית הביקוש העולמי ל-2025 ירדה ל-1.3 מיליון חביות ליום, לעומת תחזית ל-1.4 מיליון חביות, שיצאה במרץ. התחזית נחתכה מ-1.4 מיליון ל-1.3 מיליון גם עבור שנת 2026. בדוח נכתב כי "הכלכלה הגלובלית ראתה מגמת צמיחה יציבה בתחילת השנה, אך מסלולה בטווח הקרוב נתון באי-ודאות גבוהה יותר, לנוכח ההתפתחויות האחרונות בתחום המכסים".

הבוקר, מחירי הנפט רושמים עליות קלות של עד 0.5%: מחיר חבית נפט מסוג אמריקאי עומד על כ-61.7 דולר, בעוד מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על כ-65.1 דולר.

מאקרו

הבוקר, יפורסמו נתוני התעסוקה בבריטניה, לרבות רמת האבטלה במדינה. בהמשך, יפורסם מדד המחירים לצרכן בצרפת.