המחירים נחתכו בעשרות אחוזים: לא מאוחר לטוס בחול המועד בפחות מ-250 דולר

בניגוד לחול המועד פסח בשנה שעברה, מי שחיכה לרגע האחרון יוכל לטוס עם חברות הלואו קוסט שחזרו לישראל בפחות מ־250 דולר, ליעדים קרובים באגן הים התיכון ובמזרח אירופה • וגם: רכישת כרטיסים דרך אתרי התיווך משתלמת יותר, אך יש גם סיכונים

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי
נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

בפסח הזה, גם מי שלא תכנן את החופשה חודשים מראש יוכל לטוס במחיר סביר. חזרתן של חברות התעופה הזרות, לצד ההיסוס של ישראלים רבים לקבוע חופשות מבעוד מועד מחשש שיתבטלו, הותיר את מחירי הטיסות נמוכים באופן יחסי לרגע האחרון. זאת בשונה מהתקופה המקבילה אשתקד, אז למרות המצב הביטחוני, ההיצע הנמוך לא אפשר להנות ממחירי הרגע האחרון, כי כמעט ולא נותרו מושבים. הדבר משפיע גם על המחירים של חברות התעופה הישראליות, שמושביהן לא מתמלאים באותה המהירות שהכרנו בחגים קודמים, וכך נותרים כרטיסים במחירים אטרקטיביים.

האנשים שהפכו את הנסיעות לחו"ל לספורט, וכמה זה עולה להם?
טרמינל 1 חזר ואיתו שוק הלואו קוסט. לאיזה יעד תוכלו לטוס ב־32 דולר בלבד?

גם בחברות הישראליות

מבדיקת גלובס עולה כי גם כעת, בעיצומו של חול המועד, ניתן למצוא טיסות ליעדים קרובים בפחות מ־250 דולר, וליעדים רחוקים ומבוקשים בפחות מ־1,000 דולר.

ביעדים הקרובים והבינוניים מורגשת השפעת חזרתן של חברות הלואו קוסט, וביעדים המרוחקים ניתן למצוא מחירים אטרקטיביים גם בטיסות לצפון אמריקה, בזכות חזרתן של חברות התעופה האמריקאיות.

כך למשל, הטיסה הכי זולה שמצאנו לתקופת חול המועד היא טיסה לפאפוס עם חברת טוס איירווייז, שתעלה 122 דולר בלבד. הבאות בתור אחריה הן טיסות ישראייר ללרנקה ב־129 דולר או לרודוס ב־140 דולר.

גם יעדים מעט רחוקים יותר נשארו במחירים נגישים: אתונה עם ישראייר ב־153 דולר, סלוניקי עם טוס אייוויז ב־201 דולר, וכרתים עם בלו בירד ב־203 דולר. ניתן לרכוש כרטיסים גם ליעדים במזרח אירופה כמו קרקוב ב־205 דולר עם ריינאייר, ורנה ב־207 דולר או סופיה ב־208 דולר עם וויזאייר.

גם ביעדים במערב אירופה אפשר למצוא מחירים סבירים לטיסות הלוך ושוב ביחס לרגע האחרון בתקופת ביקושי שיא. כך למשל, כרטיס של אל על לציריך בכ־300 דולר, ברלין עם ישראייר ב־308 דולר, פריז ב־380 דולר עם פלייו ולונדון עם וויזאייר ב־416 דולר.

צילומים: Shutterstock, Aurelien Morissard ,AP
 צילומים: Shutterstock, Aurelien Morissard ,AP

פערים משמעותיים

מי שיבחר לרכוש את הכרטיסים דרך אתרי OTA (Online Travel Agency), כלומר סוכנויות נסיעות שפועלות אונליין, יפגוש לרוב מחירים נמוכים משמעותית. מדובר באתרים שפועלים כמתווכים בין ספקי שירותי תיירות כמו חברות תעופה (וגם שירותים נוספים כמו מלונות וחברות השכרת רכב) לבין הצרכנים, ומאפשרים לבצע הזמנות בצורה מהירה ונוחה דרך האינטרנט.

כך למשל, טיסת ישראייר ללרנקה דרך אתר לאסט מינט (lastminute.co.il) תעלה 129 דולר, או 138 דולר דרך אתר אליס. לעומת זאת, ניתן לרכוש ישירות מחברת התעופה ישראייר בעלות יותר מכפולה של 366 דולר.

הסיבה להבדל במחיר היא שאתרים אלה מקבלים לעתים גישה למחירים סיטונאיים, או מבצעים שמיועדים רק לשותפים מסחריים, במטרה למלא מושבים ברגע האחרון, או מוותרים על עמלות כדי להציע מחיר תחרותי. עם זאת, המחיר הנמוך לעתים מגיע על חשבון שירותים בסיסיים כמו כבודה או בחירת מושב, ולכן חשוב לבדוק מה בדיוק כלול.

שימו לב: לצד המחירים המשתלמים, יש להזמנה דרך OTA חסרונות דרמטיים. במקרה של שינוי, ביטול או תקלה בטיסה, חברת התעופה תפנה את הנוסע חזרה לאתרי ה־OTA, ולעתים קשה מאוד להשיג שירות. תנאי הכרטיסים לא תמיד ברורים, והחזר כספי, אם יש צורך בו, עלול לקחת זמן רב ולעבור בירוקרטיה מיותרת. גם חיבור בין שתי טיסות של חברות שונות עלול להיות בעייתי: אם אחת מתעכבת, והשנייה מתפספסת, אין אחריות או פיצוי.

לכן, לפני שמזמינים דרך אתר חיצוני כדאי לוודא מה מקבלים ובאילו תנאים. נזכיר כי במהלך השנה וחצי האחרונות התרבו תלונות ברשת ובבתי המשפט על אתרים אלה, כאשר במקרים שבהם בוטלו הטיסות רבים מהנוסעים לא קיבלו את כספם בחזרה כשניסו לפנות לאתרי ה־OTA, או שנתקלו בעיכובים בקבלת ההחזר.