{25} {26} {29} {30} {27} {28}
מייסדים: ד"ר שי דוד, אבי סימון ואיזבל ביכלר-אליאסף
משקיעים: סקוור פג, חץ ונצ'רס, רדיקל ונצ'רס
שנת הקמה: 2020 עובדים: 75 גיוסי הון: 34 מיליון דולר
מועמד מגיש קורות חיים לעבודה כהנדסאי בתאגיד ענק. קורות החיים שלו אינם עומדים בדרישות הסף, והוא נדחה אוטומטית, אפילו שהניסיון שלו מתאים בדיוק למשרת טכנאי שפתחה חטיבה שונה בארגון. במקביל, מחלקת הכספים בתאגיד מחליטה לפרסם מודעה לגיוס אנליסט, בלי לדעת שבמחלקת השיווק מסתתרת רפרנטית שמחפשת קידום ותוכל לאייש את התפקיד לאחר הכשרה קצרצרה.
התוכנה של הסטארט-אפ ריטריין (Retrain.ai) מנסה להתמודד עם אזורי חוסר יעילות כאלה בתהליכי הגיוס ולשפר את מהירות איוש המשרות על-ידי מועמדים מתאימים מבחוץ או בניוד פנימי. בעוד תהליך הגיוס והמיון של עובדים בארגונים ממשיך גם כיום להתבסס על עבודה ידנית ואינטואיציה אנושית, על כל פגמיה הרבים - ריטריין מכניסה לתהליך ביג דאטה ובינה מלאכותית.
התוכנה של ריטריין מפרקת תחילה את המשרות שהארגון מחפש לאייש לרשימת המשימות הכלולות בהן, ואחר-כך למיומנויות הדרושות כדי לבצע משימות אלה. המאגר של ריטריין כולל לא פחות מ-50 אלף מיומנויות, שנעות בין דרישות קשות (שליטה גבוהה באקסל או תואר בכלכלה) לרכות (יכולת עבודה בצוות).
"לתפקיד כמו מנהל פרויקטים יכולות להיות הגדרות אחרות אפילו במחלקות שונות של אותו ארגון", מסביר ד"ר שי דוד, מנכ"ל ושותף-מייסד של ריטריין. "לכן התוכנה מסתכלת על רשימת המשימות שכלולות בתפקידים השונים של מנהלי פרויקטים, ומחלצת מכל אחד מהם את המיומנויות הדרושות לתפקיד".
אחרי שהתוכנה חילצה את המיומנויות הדרושות לתפקידים השונים, ריטריין יכולה לנתח את קורות החיים ששולחים מועמדים חיצונים, לפרק גם אותם למיומנויות ולהסיק לאילו מהתפקידים הפתוחים בארגון בעליהן יכול להתאים. ריטריין יכולה במקביל לסרוק את המידע הזמין על עובדים קיימים בארגון, לנתח אילו מיומנויות יש להם ולאילו תפקידים הם יוכלו להתקדם עכשיו או בעתיד.
בסוף התהליך, התוכנה של ריטריין תפלוט את רשימת המועמדים המתאימים ביותר. התוכנה אפילו תזהה את המקומות בהם ההתאמה בין המיומנויות של המועמד לדרישות התפקיד אינה מושלמת, ותתחקר אותו על כך בשאלון ממוחשב או תנחה את המגייס (האנושי) לבחון זאת מולו. "40% מהזמן של מגייס מתבזבז על סינון קורות חיים של מועמדים", מסבירה איזבל ביכלר-אליאסף, שותפה-מייסדת וסמנכ"לית התפעול בריטריין. "אנחנו חוסכים את הזמן הזה ומייצרים לו רשימה של עשרת המועמדים הטובים ביותר למשרה שכדאי להזמין למיון".
ריטריין הוקמה בספטמבר 2020 על-ידי שלושה מייסדים: ד"ר שי דוד, ממייסדי חברת פתרונות הווידאו קלטורה, ממנה פרש כדי להקים את ריטריין; אלוף משנה (במיל') אבי סימון, לשעבר מפקד יחידת התוכנה מצפ"ן באגף התקשוב; וביכלר-אליאסף, יזמת בעבר שעסקה בשנים האחרונות בניהול השקעות עבור בעלי ממון.
התוכנה של ריטריין פונה לתאגידי ענק עם אלפי ועשרות אלפי עובדים. כמו כל שוק העבודה, גם תאגידים אלה עוברים שינויים מהותיים, במסגרתם תפקידים חדשים נולדים, ואחרים מתים. התוכנה של ריטריין אמורה לעזור לתאגידים להבין מי מהעובדים הקיימים יוכל לאייש תפקיד חדש, ומי זקוק להכשרה כזו או אחרת כדי להשתלב בו.
"תחשוב למשל על התפקיד של מורה שפתאום צריך לדעת להפעיל זום, או על בנק שהופך לבנק דיגיטלי, והגדרות התפקיד בו משתנות", אומר אבי סימון, סמנכ"ל הטכנולוגיות. "נניח שארגון רפואי מתחיל לשלוח מטופלים לבדיקות גנטיות, והוא זקוק ליועצים גנטיים, שיתקשרו את התוצאות חזרה למטופלים. לא קל לארגון לדעת לאייש תפקידים חדשים באנשים נכונים".
ריטריין מעסיקה כיום כ-75 עובדים וגייסה עד כה כ-34 מיליון דולר. לפי מייסדיה, לחברה יש כבר עשרות לקוחות, אך הם לא חושפים את שמם. לקוח אחד שכבר נחשף הוא קופת-החולים מכבי. ריטריין מתחרה בשוק של "פלטפורמות מודיעין לכישרונות" (Talent Intelligence Platforms), שפרח בימי הקורונה כשחברות רבות סבלו מנטישה מואצת וממחסור בעובדים.
השחקנית הגדולה בתחום היא Eightfold AI ,שגייסה 400 מיליון דולר מאז הקמתה ב-2016. שחקנית נוספת היא SkyHive הקנדית, שגייסה 48 מיליון דולר. תחרות נוספת מגיעה מחברות הענק שמספקות את המערכות לניהול עובדים לתאגידים כמו SAP (סקסס פקטורס) ואורקל. חברות אלה מנסות להוסיף בינה מלאכותית ויכולות אנליזה למוצרים.