פבל גורביץ' (המנכ"ל), אריאל צייטליין ודרור סלעי
Battery, Greylock, סיסקו, דל ואהוד ברק
מאות חברות סטארט-אפ פעילות כיום בישראל בשוק החם של אבטחת סייבר. "יש פיצוץ של חברות סייבר", אומר פבל גורביץ', מנכ"ל חברת גארדיקור (Guardicore), "הדבר היחיד שגדל מהר יותר מההשקעה בתחום הוא הנזק שנגרם מההתקפות. בתקופה האחרונה נגרם נזק מטורף לכלכלה. מעבר להתקפות שמתפרסמות כמו WannaCry, יש גם דברים מתחת לפני השטח שמשפיעים על תהליכים משמעותיים כמו בחירות". לדבריו, "יש השפעה מהותית של חולשות במערכות מידע על עניינים אסטרטגיים מחד, ופרטים מאוד אישיים שלנו - אני מקבל למשל טלפונים מחברים שאיבדו את כל התמונות של הילדים ששמרו במחשב. זה על כל הספקטרום".
גורביץ' הקים את גארדיקור בשנת 2013 עם מנהל הטכנולוגיה אריאל צייטליין ומנהל הפיתוח העסקי דרור סלעי. גורביץ' וצייטלין הכירו בצבא, שם עסקו בתחום הסייבר. סלעי, איש הייטק ותיק שכבר חתום על כמה אקזיטים, הצטרף אליהם. החברה גייסה מאז הקמתה 48 מיליון דולר ממשקיעים בפרופיל גבוה, לרבות הקרנות באטרי וגריילוק ישראל, החברות סיסקו ו-Dell ואף משקיע פרטי מוכר - אהוד ברק.
גארדיקור שמספקת פתרון תוכנה לאבטחת חוות שרתים, מעסיקה 85 עובדים, 60 מהם בתל אביב. גורביץ' מספר שהחברה זיהתה את השינוי בעולם ה-IT, שכולל מעבר ממחשב לסלולר ולענן. "הטכנולוגיה והשרתים השתנו לחלוטין, מפיזי לווירטואלי. כבר לא קונים שרתים וציוד כמו כבלים, היום מסמנים 'וי' וכל החבילה מגיעה מחוברת מאמזון או סיסקו". לדבריו צריכת ה-IT השתנתה והפכה לקלה ומהירה יותר, משרתים גדולים למיקרו-סרברים שמדברים אחד עם השני. "האבטחה התקדמה מאוד במובייל, אבל כמעט שלא התקדמה בדאטה סנטר ובענן", הוא מוסיף. "נוצר חלון הזדמנויות לחברה כמו שלנו שמתמקדת רק בשרתים - כל מה שאין בו מסך ומקלדת".
גארדיקור מאבטחת גם שרתים פיסיים וגם וירטואליים, וגורביץ' מסביר שלרוב, 75%-85% מהתקשורת בדאטה סנטר מתבצעת בין השרתים, ולא כלפי חוץ. "מי מאבטח את זה? הרי אם גונבים את השרתים, שם נמצא כל המידע של הארגון". גארדיקור מספרת ללקוח איזה שרת 'מדבר' עם איזה שרת אחר, "וזה ממש אפקט של 'וואו' לאנשי ה-IT שפתאום רואים מה קורה בענן", אומר גורביץ'. בעזרת גארדיקור הלקוח מגדיר מדיניות - מה מותר ומה אסור. כאשר מזוהה חדירה, ניתן לקבוע שהשרת הפגוע יפסיק לתקשר עם האחרים.
רשימת הלקוחות של החברה כוללת ארגונים גדולים, בהם בנק סנטנדר שהוא אחד הגדולים בעולם. "שרת שומר מידע של אלפי אנשים. למעשה, מאות מיליוני אנשים מאובטחים באמצעותנו, ואנחנו מזהים עשרות אלפי תקיפות ביום", מספר גורביץ'.
סוגי ההתקפות המרכזיים הם התקפות לצורך כופר וכן לכריית מטבעות דיגיטליים, וגם תקיפות מבפנים של עובדים חטטנים שמבקשים לגלות מידע מתוך הארגון - למשל על משכורות.
המתחרות העיקריות הן בעיקר מארה"ב, ובהם שגייסה לאחרונה 125 מיליון דולר מג'יי.פי מורגן. "אנחנו יותר צנועים", אומר גורביץ', ומעריך שהניסיון של גארדיקור מספק לה יתרון תחרותי. "בארץ יודעים לפתח טכנולוגיות מצוינות בצורה צנועה ואפקטיבית, עם צוות לא ענק".
הוותק האישי של גורביץ' בתחום הוא של 20 שנה, מאז שהיה נער צעיר. "פעם מערכות היו פחות מאובטחות אז ילד בן 14 בבית היה נחשב איום. היום האיום הרבה יותר מאורגן ויודע לרכז משאבים להשגת המטרות. במקביל העולם יותר מחובר והכל נגיש, כך שהפגיעות גדלה. אלה מגמות ארוכות טווח.
איפה תהיו בעוד 3-4 שנים?
"אנחנו פעילים בשוק אדיר ולא מאוד תחרותי. אנחנו לא נתקלים במתחרים בכל עסקה. החברות הגדולות בתחום מבינות את התחום ויגיעו אליו, אבל עד אז יש לנו עוד כמה שנים לגדול מהר מאוד".
יש אופציה להנפקה בנאסד"ק?
"אם ממשיכים לגדול בקצב הנוכחי, זה בהחלט כיוון סביר. הדרך שלנו היא לבנות משהו בר-קיימא, משמעותי ואמיתי. בצוות ההנהלה יש לנו אנשים שהיו בכירים בחברות ציבוריות".
אני מאשר / ת קבלת תוכן פרסומי מגלובס
עקבו אחרינו ברשתות