פרקליטות המדינה מתכוונת להגיש כבר בימים הקרובים כתב אישום חמור נגד ראש עיריית בת-ים, שלומי לחיאני, בגין שורה של עבירות שחיתות. לפני החג התייצב לחיאני לשימוע לקראת הגשת כתב האישום.
המשמעות של הגשת כתב אישום נגד לחיאני היא שהחלטת בג"ץ להדיח מתפקידם את ראשי הערים נצרת עילית ורמת-השרון תהיה תקפה גם לגביו. בעוד מספר ימים, לאחר שככל הנראה יועמד לדין, ייאלץ לחיאני להתפטר - כחודש בלבד לפני הבחירות לראשות העיר.
הרכב של 7 שופטים בבית המשפט העליון קבע מוקדם יותר היום (ג') כי יש להעביר לאלתר מתפקידם את שמעון גפסו, ראש העיר נצרת עילית, ויצחק רוכברגר, ראש העיר רמת-השרון. נגד השניים הוגשו בתקופה האחרונה כתבי אישום. עם זאת, בג"ץ לא פסל את השניים מהתמודדות על התפקיד בבחירות שייערכו ב-22 באוקטובר.
"דעתנו אינה נוחה, בפן הציבורי, מהתמודדותם של השניים על תפקיד ראש העירייה בבחירות הקרובות, אך בפן המשפטי אין אפשרות למנוע התמודדות כזו", נכתב בפסיקה.
השופטים הבהירו כי "אם ייבחרו המועמדים או מי מהם לכהונת ראש העירייה, תקום חובה על המועצה להתכנס בסמוך לאחר הבחירות לדון ולהכריע בשאלה האם להעביר את ראש העירייה מכהונתו".
החשדות נגד לחיאני נחקרים מאז 2007
בחודש אפריל האחרון הודיעה פרקליטות מחוז תל-אביב על כוונתה להגיש כתב אישום, בכפוף לשימוע, נגד ראש עיריית בת-ים, שלמה לחיאני, בעבירות של מתן ולקיחת שוחד, מירמה והפרת אמונים, הלבנת הון, שבועת שקר והעלמת מס.
על-פי הודעת הפרקליטות, נמצאה תשתית ראייתית לכאורה שלפיה שלומי לחיאני, אשר היה ערב באופן אישי לחובות של מיליוני שקלים שצברו חברות קבלניות בבעלותו, פעל ביחד עם אחיו, אבי לחיאני, לקבל כספי שוחד מגורמים שלהם עסקים עם עיריית בת-ים, על מנת לעמוד בהסכמים שכרת עם הבנקים השונים וכדי להימנע מפשיטת-רגל. השוחד לגביו התגבשה תשתית ראייתית לכאורה להעמדה לדין ניתן בשנים 2004-2005 בסך של כ-900 אלף שקל.
החשדות נגד לחיאני, המכהן כראש עיריית בת-ים משנת 2003, נחקרים כבר משנת 2007. בספטמבר 2011, לפני כשנה וחצי, הסתיימה חקירת המשטרה, והתיק הועבר לפרקליטות מיסוי וכלכלה בצירוף המלצה להעמיד לדין את לחיאני בעבירות של לקיחת שוחד, מירמה והפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות נוספות.
לערוץ החדשות 2 ב-Mako / לערוץ החדשות 2 ב"רשת" גלובס לחודש היכרות – כל הכתבות, המאמרים וטורי הדעה אצלך מדי ערב >>