הנפקה ראשונה ל-2025: החברה שרוצה לגייס לפי שווי של 470 מיליון ש'

אלעד מערכות שנקלעה השנה פעמיים לסערה בעקבות תקלה במערכותיה שגרמו לטעויות במידע קליני של מטופלים, מגיעה לבורסה עם חולשה ביחס לחברות הגדולות בענף •  ובכל זאת היא עובדת מול הגופים הגדולים בישראל ורושמת צמיחה ממוצעת של 14% בהכנסותיה

דגן הלוי. מנכ''ל אלעד מערכות / צילום: יח''צ
דגן הלוי. מנכ''ל אלעד מערכות / צילום: יח''צ

אלעד מערכות, החברה שנקלעה השנה פעמיים לסערה בעקבות תקלות במערכת ניהול התיקים הרפואיים "קמיליון", רוצה להיות להצטרף לבורסה ולגייס מהמוסדיים בהצעה לא אחידה 120 מיליון שקל ולהנפיק 25% ממניותיה לפי שווי של 470 מיליון אחרי הכסף. כך עולה מהתשקיף שפרסמה הערב חברת ה-IT (טכנולוגיית מידע) של יואש טרוקמן ואלעד טירן, שמחזיקים כל אחד בחצי ממניות החברה.

העלאת מחירי סלולר וסוכריה מהמדינה: מניות התקשורת שוברות שיאים 
מי שלא רצה אותה בזול יקנה ביוקר? בלדי מכוונת לשווי של 800 מיליון שקל בהנפקה 

בהנחה שהיא תצליח לגייס, יחזיקו כל אחד מהבעלים ב-36.1% מהמניות. מדובר על חברה ותיקה שנוסדה בשנת 1982 ומעסיקה כ-1,250 עובדים. החברה פועלת בעיקר בתחום אספקת שירותים בתחום התוכנה כמו מערכות לניהול קשרי לקוחות (CRM), דאטה, דיגיטל ו"עיצוב וחווית משתמש ושירותי פיתוח בתחום הדיגיטל, וכן פעילות של הכשרות וקורסים מקצועיים בתחומי העיצוב וה-UI/UX".

החברה מנוהלת ע"י דגן הלוי, שמונה לתפקידו בשנת 2019 והיו"ר שלה הוא אדיב ברוך שמונה לתפקיד בתחילת 2024 והחליף בכך את הבעלים יואש טרוקמן, שממשיך לשמש כדירקטור בחברה, יחד עם אלעד טירן. עוד מכהנים בדירקטוריון דורון ספיר, יו"ר חברת האשראי החוץ בנקאי מיכמן וגם פרופ' הדס גלנדר, שותפה בפירמת רואי החשבון EY.

חצי מההכנסות - ממשרדי הממשלה והשירות הציבורי

החברה פועלת בתחום שצומח בקצב נאה וצפוי לדבריה להמשיך ולצמוח בקצב שנתי ממוצע של 9.6% בשנים הקרובות. התחום גם הוכיח עמידות גם במגפת הקורונה וגם בזמן מלחמת חרבות ברזל, כאשר התוצאות של כל החברות בענף המשיכו לעלות בצורה עקבית.

לדברי החברה, יש לה יותר מ-500 לקוחות, כאשר כמחצית מהכנסותיה (48%) הן כתוצאה מהתקשרות מול משרדי הממשלה והסקטור הציבורי, כולל 19 משרדי ממשלה, 32 חברות ממשלתיות ו-6 אוניברסיטאות, 25% מההכנסות מגיעים מתחום תשתיות ומסחר (חברות מזון, הייטק ותקשורת).

החברה גם עובדת מול 4 מתוך חמשת הבנקים הגדולים ומול 5 חברות הביטוח "המובילות" ואלה אחראיים ל-14% מההכנסות. תחום הבריאות מעניין במיוחד שכן החברה פעילה מול 80% מבתי החולים באמצעות תוכנת קמיליון, וכן מול 3 מתוך 4 קופות החולים והסקטור אחראי ל-10% מהכנסותיה של החברה ועוד 3% מגיעים מתחום יבוא הרכב וחברות הליסינג.

התקלות במערכת ניהול התיקים הרפואיים "קמיליון", גרמו להעתקה שגויה של מידע קליני של חלק מהמאושפזים (לדוגמה: סוג דם, אבחנות ופרוצדורות). משרד הבריאות בוחן כעת את היקף התופעה. עם זאת, במשרד הבריאות העריכו בחודש יולי 2024 כי לא היו בעיות רפואיות בעקבות התקלות שכן הרופאים מונחים לעבור עם החולים על המידע העיקרי בתיק הרפואי.

תוצאות חלשות ביחס לגדולות בענף

ובכל זאת מדובר בחברה קטנה יחסית בהשוואה לחברות הציבוריות הגדולות בענף. כך, הכנסותיה של החברה אמנם צמחו בשנת 2023 ל-459 מיליון שקל, כשהחברה צומחת החל משנת 2201 בקצב שנתי ממוצע של 14%, והרווח השנתי הסתכם ב-15.1 מיליון שקל, אך הגדולות בתחום כמו חילן, מטריקס, מלם תים וואן טכנולוגיות רושמות הכנסות של 3-5 מיליארד שקלים בשנה.

נקודת חולשה נוספת של החברה היא שיעור הרווחיות הנמוך יחסית שלה. כך הרווח הנקי הנמוך יחסית שלה עומד על כ-3% מתוך מחזור ההכנסות שלה. בחברות הגדולות מדובר על 4.5%-7%.

גם צבר ההזמנות של החברה סובל מחולשה בשנה האחרונה, כאשר אם בסוף שנת 2023 הוא הסתכם ב-178 מיליון שקל הרי שבספטמבר 2024 הוא כבר הצטמק ל-112 מיליון שקל בלבד.

ובכל זאת, כניסתה של החברה לבורסה מצטרפת לעוד חברות שנמצאות בדרך כמו שובל הנדסה ופאי סיאם. גם חברות כמו רמי לוי נדל"ן, מגידו ואחרות נמצאות כנראה בדרכן לבורסה.