פיצול נוסף באינטל: נפרדת מקרן ההון סיכון שלה

הפעם מפצלת חברת השבבים את קרן אינטל קפיטל, קרן ההון סיכון הוותיקה שלה • עפ"י הודעת אינטל, הקרן תמשיך את פעילותה תחת שם אחר ותנסה מעתה לגייס הון באופן עצמאי, זאת החל מהחציון השני של השנה

אינטל / צילום: Shutterstock
אינטל / צילום: Shutterstock

אינטל  נפרדת מנכס נוסף במסגרת הטלטלה שחווה הארגון בשנה האחרונה וכוונת מנהליה להתמקד בעסקי הליבה שלה: הפעם מפצלת חברת השבבים את קרן אינטל קפיטל (Intel Capital), קרן ההון סיכון הוותיקה שלה, שפעילה גם בישראל, ובין השקעותיה כאן חברת הבינה המלאכותית של אמנון שעשוע AI21, חברת הקריפטו סטארקוור וכן השקעות עבר כמו מלאנוקס שנמכרה לאנבידיה וחברת הסייבר פורסקאוט שיצאה להנפקה. בישראל מחזיקה אינטל קפיטל צוות השקעות פעיל מאוד שמונה את רועי בר-קת ויוני גייפמן, לשעבר מנכ"ל אובר ישראל. 

"מי ירצה להקים בישראל דאטה סנטר?": הנפגעים מהגבלות השבבים של ביידן
מניית אנבידיה חטפה בשורות קשות, אז למה היא מתאוששת

על פי הודעת אינטל מהלילה (רביעי), הקרן תמשיך את פעילותה תחת שם אחר ותנסה מעתה לגייס הון באופן עצמאי, זאת החל מהחציון השני של השנה. עד כה, שימשה אינטל קפיטל כקרן הון סיכון תאגידית (CVC), כאשר אינטל הייתה למשקיע המוגבל היחיד בקרן (Limited partner). החל מהשנה, תנסה הקרן לגייס משקיעים חדשים אך אינטל תישאר משקיעת עוגן ובמהלך תקופת המעבר תמשיך הקרן בפעילותה הרגילה. לפי הודעתה של אינטל, הצוות הקיים יעבור כמות שהוא לקרן החדשה, אך אין הבטחה כי הקרן תצליח לעמוד על רגליה והצלחתה בגיוס הון תכתיב בעתיד את ההרכב האנושי שלה. 

הקרן הוותיקה הוקמה לפני 24 שנים, גייסה עד כה 5 מיליארד דולר והשקיעה ביותר מ-1,800 חברות בשלבים המוקדמים בתחומי הענן, מוליכים למחצה ומכשירי קצה. מדובר בפוטנציאל לזעזוע עבור חברות הפורטפוליו שבהם אינטל נחשבת למשקיעת עוגן מרכזית ושנציגיה יושבים בדירקטוריון החברה. חברות אלה ייאלצו לוודא מול אינטל קפיטל בתצורתה החדשה האם ניתן יהיה לסמוך עליה כמשקיעת המשך מרכזית בחברה. 

"ההפרדה של אינטל קפיטל היא תרחיש שבו כולם מרוויחים, מכיוון שהיא מספקת לקרן גישה למקורות הון חדשים כדי להרחיב את הפעילות שלה, תוך שהיא מאפשרת לשתי החברות להמשיך ליהנות משותפות אסטרטגית פרודוקטיבית לטווח ארוך", אמר דיוויד זינסנר, מנכ"ל משותף זמני וסמנכ"ל הכספים של אינטל. "צעד זה תומך באסטרטגיה הרחבה יותר שלנו למקסם את ערך הנכסים שלנו תוך קידום מיקוד ויעילות גדולים יותר".

כזכור, בשבוע שעבר פיצלה אינטל את רילסנס, חברת מצלמות העומק הישראלית שרכשה בעשור שעבר. כמו כן, נסגרה בשנה שעברה פעילות נוספת הקשורה בסטארטאפים, "אינטל איגנייט", מאיץ סטארט-אפים בינלאומי בניהול של צוות ישראלי. אינטל מהרהרת בשנה האחרונה במימוש מניות בחברות נוספות כמו  מובילאיי  הישראלית וחברת השבבים אלטרה.