אנבידיה | בלעדי

בלעדי: אנבידיה מקימה את אחת מחוות השרתים הגדולות בישראל בהשקעה כוללת של למעלה מחצי מיליארד דולר

חוות השרתים מוקמת באזור התעשייה מבוא כרמל שברמות מנשה סמוך לצומת אליקים, תהיה בשטח כולל העומד על 10,000 מ"ר ותצרוך כ-30 מגה-וואט • המתקן יאכלס את מעבדי בלאקוול החדשים של אנבידיה וישמש את עובדי החברה לצורכי מחקר ופיתוח

המתקן החדש של אנבידיה במבוא כרמל / צילום: אסף גלעד
המתקן החדש של אנבידיה במבוא כרמל / צילום: אסף גלעד

אנבידיה  מקימה בסמוך לצומת אליקים את אחת מחוות השרתים הגדולות בישראל, שתאכלס לראשונה בישראל גם את המעבדים החדשים של החברה, "בלאקוול". לפי ההערכות בתעשייה, מדובר בהשקעה כוללת של למעלה מחצי מיליארד דולר, כולל הסבת המתקן לייעוד של חוות שרתים.

כעס ובלבול בתעשייה: אלה הנפגעים העיקריים מהגבלות יצוא השבבים
פיצול נוסף באינטל: נפרדת מקרן ההון סיכון שלה  

מדובר בחווה שמוקמת במבנה לוגיסטי של שובל נכסים שהוסב לדאטה סנטר (מרכז נתונים) באזור התעשייה מבוא כרמל שברמות מנשה, בין אליקים לקיבוץ רמת השופט. השטח הכולל עומד על 10,000 מ"ר, ובתצורתו המלאה המרכז יצרוך כ-30 מגה-וואט, היקף צריכת החשמל שמעמיד אותה ביחד עם חוות השרתים הגדולה בישראל  כיום, SDS של שונפלד הנדסה במודיעין, שגם היא צורכת כ-30 מגה-וואט. לשם השוואה, שלוש חוות השרתים של אמזון בישראל צורכות כל אחת 12 מגה-וואט בלבד. 

מדובר במתקן שיאכלס את מעבדי בלאקוול החדשים, מעבדים גרפים בעלי יכולת חישוב חזקים יותר בהיקף של פי ארבעה מאלה שמאכלסים את מחשב העל הקודם של אנבידיה "ישראל 1" לצורכי אימון ופי שלושים לצורכי הפעלה (Inferecne). המתקן ישמש לא רק לאחסון וקירור שרתים, אלא גם יאכלס מעבדות פיתוח וכן משרדים, והוא ישמש את צורכי הפיתוח של אנבידיה בלבד וככל שנודע לא יקבל בקשות אחסון מלקוחות חיצונים. 

פארק התעשייה מבוא כרמל ממוקם ברמות מנשה, מזרחית למחלף עין תות ומערבית לכביש החוצה מצומת אליקים את אשכול קיבוצי רמות השופט. הוא נמצא בבעלות משותפת של ארבע מועצות מקומיות: יקנעם עילית, דלית אל-כרמל, עספיא ומועצה אזורית מגידו. 

נבנה בתוך פחות משנה

האתר החדש נבנה בתוך פחות משנה בלבד, והוא יחל לפעול במחצית הראשונה של השנה ויתמוך בהרחבת פעילות המחקר והפיתוח של אנבידיה בישראל. את המתקן בנתה אנבידיה בהתבסס על מרכז לוגיסטי שנבנה במקום על ידי חברת שובל פז בשנה שעברה. אנבידיה ביצעה בעצמה התאמות למבנה ופרסה תשתיות חשמל וצינון המבוססות על קירור נוזלי בטכנולוגיה חדשה שהובאה לישראל לצורך כך.

לפי ההערכה, חוות השרתים תכיל סך-הכול כמה אלפי מעבדים גרפיים מדגמי בלאקוול (Blackwell) וגרייס בלאקוול (Grace Blackwell), השבבים המתקדמים יותר, לצד מעבדי התקשורת של אנבידיה ישראל - ספקטרום, קוונטום, בלו-פילד וסופר-ניק, בהיקף הגדול בישראל. המרכז החדש צפוי להיות חזק יותר בעוצמת החישוב והעיבוד ממחשב העל של אנבידיה, "ישראל-1", שנכנס בחודש נובמבר האחרון למקום ה-34 בדירוג מחשבי העל החזקים בעולם. ישראל-1 מכיל מעל ל-2000 מעבדים גרפיים מהדור הקודם של אנבידיה, H100 ובלו-פילד, והוא ממוקם במשרדי החברה ביקנעם. 

לשם השוואה, על פי ההערכה שטח חוות השרתים במתקן במבוא כרמל גדול פי ארבעה מזה של ישראל-1 ועל כן ניתן להניח שהוא יאכלס מאות ארונות מסוג GB200NVL72, או אלפים רבים של מעבדי בלאקוול וגרייס-בלאקוול. 

מאות המערכות והמעבדות באתר החדש ישמשו את עשרות קבוצות ההנדסה והמוצרים של אנבידיה לפיתוח טכנולוגיות חדשות עבור מרכזי נתונים - טכנולוגיות חומרה ותוכנה בתחום התקשורת המואצת, עיצוב מעבדים (CPU), תוכנה בתחום ה-AI ועוד. 

אנבידיה הודיעה הבוקר על הקמת חוות השרתים. "העובדות והעובדים הם המשאב החשוב ביותר שלנו, ואנחנו מחויבים בהמשך ההשקעה בהם", אמר עמית קריג, סגן נשיא בכיר להנדסת תוכנה ומנהל מרכז המחקר והפיתוח של אנבידיה בישראל. "אתר המחקר, הפיתוח וההנדסה החדש יאפשר לאלפי עובדי אנבידיה בישראל, ולעובדים הרבים שיצטרפו בהמשך הדרך, להמשיך לפתח את הטכנולוגיות שמניעות את הבינה המלאכותית, הכוח הטכנולוגי החשוב ביותר של זמננו".