ארבעה חודשים לאחר שקובי זריהן, ראש הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, החל לעבוד על התוכנית לביטול סימון המחירים לבקשתו של שר הכלכלה ניר ברקת, הודיע השר לרשות על עצירתה.
ממשרד הכלכלה נמסר כי השר ברקת הבהיר כי "הפרת החוק ואי-סימון מחירים הם פגיעה בזכויות הבסיסיות של הצרכן, ואני שב וקורא לצרכנים אשר נתקלים במקומות שאינם מסמנים בהתאם לחוק, לפנות לרשות להגנת הצרכן ולדווח".
● דוח חדש: ב-2025 המחירים יעלו, והרווחיות של קמעונאיות המזון תרד
● חובת סימון המחירים עוד לא בוטלה, אך חלק מרשתות השיווק כבר ויתרו על המדבקות
ברקת הנחה לפני מספר חודשים את הרשות להגנת הצרכן להגיש לו תוכנית לבחינת שילוב סימון מחירים באופן דיגיטלי, לצד או במקום סימון המדבקות. כעת הוא עצר את התוכנית, מפני שמצא כי הנושא אינו בשל ליישום, בין היתר בשל אי-מציאת פתרונות ישימים לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, מבוגרים ובעיות תפעול נוספות; וכי אין לקדמו.
האכיפה על אי-סימון מחירים תוגבר
בנוסף, ברקת הורה אתמול (א') על גיוס כלל מפקחי משרד הכלכלה והתעשייה למבצע אכיפה שיימשך חודשים ברחבי הארץ. מבצע זה יכלול הכשרה מהירה של 21 מפקחי המשרד, שיצטרפו ל-8 מפקחי הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן וייצאו יחד למבצע אכיפה רחב בכל הארץ כדי למגר את תופעת אי-סימון המחירים. בנוסף יושם דגש על התאמת המחיר על המדבקה למחיר בקופה ועל דיוק המשקלים ברשתות השיווק.
זריהן גם הונחה להגביר באופן משמעותי את האכיפה בשווקים וברשתות המזון בנושא הצגת מחירים, וזאת על רקע הדיווחים כי על אף תגבור האכיפה - שכללה 260 ביקורות בחודשים האחרונים, קנסות בהיקף מיליוני שקלים ועשרות התראות נוספות שנשלחו לעוסקים, לצד הבהרות לרשתות השיווק באופן ישיר כי אין כל שינוי בחוק - מוצרים רבים עדיין נמצאים בלתי מסומנים, בניגוד לחוק.
בחודשיים האחרונים הרשות להגנת הצרכן הודיעה לרשת רמי לוי ולרשת שופרסל על כוונה להטיל עליהן קנסות בסך 800 אלף שקל ו-2.1 מיליון שקל, בהתאמה, לאחר שבסניפי הסיטונאות שלהם לא הודבקו מדבקות על המוצרים, והמחירים המוצגים לא תאמו את אלה שבקופה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.