אל על | בלעדי

עם יותר ממיליארד דולר בקופה: אל על מבקשת אישור לחזור לחלק דיבידנד

לגלובס נודע כי חברת התעופה מנהלת מגעים מול המדינה כדי לחלק דיבידנד לבעלי המניות • כחלק מתוכנית החילוץ שקיבלה בתקופת הקורונה, אל על התחייבה שלא תחלק דיבדינד עד סוף 2025 • החברה דיווחה לאחרונה כי פנתה למדינה בנוגע להסכמים שנחתמו עמה

מנכ''לית אל על, דינה בן טל-גננסיה / צילום: גיא כושי ויריב פיין
מנכ''לית אל על, דינה בן טל-גננסיה / צילום: גיא כושי ויריב פיין

חברת התעופה אל על שבשליטת קני רוזנברג מנהלת מגעים מול המדינה כדי שזו תאשר לה להקדים את המועד בו תוכל לבצע חלוקת דיבידנד מרווחיה - כך נודע לגלובס. ייתכן כי חלוקת הדיבידנד תבוצע לאחר פרסום התוצאות הכספיות לסיכום שנת 2024, בעוד מספר שבועות, בהן צפויה אל על להציג רווחיות שיא. 

בעלי אל על מימש אופציות וחשף רווח סמוי של כ-800 מיליון שקל על הנייר 
שיטת הקסמים של אל על: תבטל את האופציות למנכ"לית וליו"ר - אך השכר של 2024 יעלה באותו הסכום
בלי תחרות ועם מחירים גבוהים: השיא החדש של אל על

אל על נהנית מרווחיות חריגה בשנה החולפת בשל התמעטות הגעתן של חברות התעופה הזרות לארץ, על רקע המלחמה, ועליית המחירים החדה במחירי הטיסות כתוצאה מהביקוש החריג שנוצר להן. בתשעת החודשים הראשונים של השנה עמדו רווחי החברה על 411 מיליון דולר, ובקופת המזומנים שלה היו מעל מיליארד דולר. 

אל על, בניהולה של דינה בן טל-גננסיה, התחייבה בעבר, כחלק מתוכנית החילוץ של המדינה בתקופת משבר הקורונה, שלא לחלק דיבידנד עד סוף שנת 2025. עם זאת, לקראת סוף השנה האחרונה, ב-30 בדצמבר 2024, עדכנה החברה כי התקבלה החלטת ממשלה שעניינה הארכת הסכם אבטחת התעופה הישראלית עד ליום 28 בפברואר 2025. עוד צוין באותה החלטה כי "תבוצע בחינה על-ידי משרד האוצר להפחתה בשיעור השתתפות המדינה בהוצאות הביטחון של חברות התעופה הישראליות (רטרואקטיבית, החל מיום 1 בינואר 2025)".

כחלק מאותה הודעה נודע כי אל על מקיימת גם משא-ומתן עם המדינה בנוגע להפחתה הדרגתית של שיעור השתתפות המדינה בהוצאות הביטחון, "תוך בחינה של הסכמים נוספים". באותה הודעה לא נכתב מפורשות כי מדובר בחלוקת רווחים לבעלי המניות. 

נציין כי הפעם האחרונה בה חולק דיבידנד על-ידי אל על הייתה ב-2017. 

זינוק של יותר מ-217% בשלוש שנים 

מניית אל על  מטפסת היום (ב') במסחר, כאשר שווי השוק שלה עומד על מעל ל-4 מיליארד שקל. בשלוש השנים האחרונות זינקה מניית אל על ביותר מ-217%, בעיקר הודות לשנה העסקית המוצלחת אשתקד.  

אתמול (א') דיווחנו כי אלי רוזנברג, בנו של איש העסקים קני רוזנברג - המחזיק באמצאותו את מניות השליטה באל על, מימש עשירית מהאופציות שהחזיק בחברת התעופה (14.3 מיליון אופציות) למניות החברה. מחיר המימוש של האופציות עומד על 2.1 שקלים למניה, כאשר מחיר השוק של מניית אל על טרם פתיחת המסחר אתמול עמד על 8.55 שקלים למניה - פי ארבעה. משמעות הדבר היא שלרוזנברג יש רווח "על הנייר" העומד על כ-90 מיליון שקל באופציות שמימש.

מחברת אל על נמסר בתגובה: "כפי שדיווחה אל על לבורסה ב-30.12.24, החברה מנהלת משא-ומתן עם המדינה בנוגע להסכמים שנחתמו מולה בשנים 2021-2022, לרבות צמצום התחייבויות החברה שנקבעו בהסכמים אלה".