בשבועות האחרונים מתקדמת בדיקת הנאותות שעורך ניר צוק לקראת כניסה לערוץ רשת 13. לאחר שהצדדים חתמו על מזכר הבנות, נפתח חדר מידע שבו חוקרים ולומדים על מצב הערוץ במסגרת עסקת הרכישה.
● כך משתנה עולם הפודקאסטים הישראלי: פחות מאזינים ברכב, ויותר צופים בבית
לפי מידע פנימי של רשת שהגיע לידי לגלובס, מדובר במצב בעייתי למדי: גם לאחר הזרמת 100 מיליון שקל מצד הבעלים לן בלווטניק בסוף 2023, גובה ההפסדים מגיע ל־145-170 מיליון שקל לשנת 2024. משמע, מדי חודש הערוץ "מדמם" 12-14 מיליון שקל. על־פי הערכות שהגיעו לידינו, כ־120 מיליון שקל מתוך ההפסד נובע מפעילות הטלוויזיה, והיתר מדיגיטל, מתוכן ממומן ועוד.
ההפסדים מגיעים בצל נתוני רייטינג נמוכים, שמשמעותם בפועל היא השקעות בתוכן שלא מחזירות את עצמן על־ידי פרסום. ראשית, מדובר בנתונים חלשים של מהדורות החדשות המרכזיות. כך לדוגמה, בשבועות האחרונים "זמן שישי" לא חצתה את רף ה־4 נקודות הרייטינג (ולעתים אף לא את ה־3 נקודות), בעוד שהמתחרה קשת 12 רשמה נתון דו־ספרתי.
גם תוכניות הפריים־טיים בערוץ רושמות נתונים נמוכים, מה שמציב את רשת 13 במצב מורכב. עלות פרק בתוכנית ריאליטי כמו "הישרדות" עומדת על כמאות אלפי שקלים, וכדי להחזיר את ההשקעה נדרש רייטינג גבוה שמייצר יותר הכנסות מפרסום. בעונה הנוכחית, "הישרדות" התקשתה לשחזר הצלחות עבר או לתת פייט ל"כוכב הבא" של קשת 12 ששובצה מולה, מה שהגדיל את ההפסדים.
כאמור, ההפסדים מגיעים ממקורות נוספים כמו היעדר תוכן שיווקי, היעדר אופק מבחינת התכנים בערוץ ומצב הנכסים הדיגיטליים, שמפגרים מאחור מול המתחרה קשת 12. לשם המחשה, האתר של רשת 13 לא מושך גולשים במידה מספקת, למרות שהיה יכול להיות פלטפורמת "מקפצה" לתכנים בערוץ.
שאלת המינוי הבכיר
בדצמבר פרסמנו על התחממות המגעים בין בלווטניק לצוק, לאחר שהאחרון סגר את מיזם התקשורת הכושל שהקים, רלוונט. כמה ימים לאחר מכן פורסם בגלובס כי התגבשה ההחלטה לקיים בדיקת נאותות ברשת 13 על־ידי פירמת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג, וכעבור כשבוע נחתם מזכר ההבנות בין הצדדים. מאז נערכה פגישת התנעה, ונפתח חדר המידע שמקבל כעת מסמכים פנימיים מרשת 13 כדי לקדם את העסקה.
ניר צוק / צילום: טל גבעוני
עם זאת, המגעים נמצאים במצב מורכב: מצד אחד, שני הצדדים רוצים להמשיך לעסקה, גם אם יש גורמים פנימיים שמקשים על התהליך. מצד שני, ברשת חוששים להעביר מידע, כדי להימנע מסיטואציות של הדלפה החוצה.
נזכיר כי הבעיות של רשת 13 לא נוגעות רק להפסדים כספיים והיעדר אפיק השקעה עתידי, אלא גם למינויים בכירים. בדירקטוריון חדשות 13 הודיעו על מינויה הזמני של טלי בן עובדיה כמנכ"לית, לאחר מכן נרשמה התנגדות של שני דירקטורים מטעם הרשות השנייה, יפעת בן חי שגב ואברהם נתן, ועמותת "הצלחה" פנתה לרשות השנייה בדרישה להתערבות.
הרשות השנייה קבעה דד־ליין למינוי קבע, הדירקטוריון התכנס ולא הגיע להסכמות, ולכן תשובתו נשלחה לרשות השנייה באיחור. מאז הדד־ליין עבר, אך הרשות השנייה לא הפעילה את סמכויותיה ונותרה אילמת למרות האולטימטום שהיא בעצמה הציבה.
מרשת 13 נמסר בתגובה: "העיסוק בשמועות אודות מצבה הפיננסי של החברה מיותר, לנוכח העובדה שמדובר בחברה פרטית איתנה עם בעלי מניות התומכים בה לאורך הדרך. לצערנו, יש מי שיש לו האינטרס להשפיע על תהליך מתנהל של משא־ומתן, והטענות המובאות בכתבה הן ביטוי לכך".
מהרשות השנייה לא נמסרה תגובה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.