תמיר פרדו, ראש המוסד לשעבר, אשר בשנים האחרונות מעורב במספר רב של חברות הייטק וביומד, הודיע על הצטרפותו כיועץ חיצוני לחברת מטריסלף , העוסקת בהדפסה של רקמות לצורך שיקום עצבי.
● מחקר חדש מעמיד בספק את כל מה שחשבתם על אוכל מעובד
● שאלות ותשובות | גל השפעת בישראל: מתי הוא צפוי להסתיים והאם כדאי להתחסן?
מטריסלף הוקמה על בסיס מחקריו של פרופ' טל דביר, ראש המעבד להנדסת רקמות ורפואה רגנרטיבית. דביר עוסק בפיתוח של רקמות ביוניות והתפרסם כאשר הצליח ב-2019 להדפיס במעבדתו רקמת לב פועמת. מטריסלף הוקמה כדי לממש את פיתוחי המעבדה בתחום של הדפסת רקמות המכילות עצבים, כאשר המוצר המוביל שלה נועד לטיפול בפגיעות עצביות בחוט השדרה, ובתקווה להשיב יכולות הליכה למטופלים שחוט השדרה שלהם נפגע.
פרדו אמר היום (ב') כי "החברה ניצבת בפני עידן מרתק של פיתוח פתרונות רפואיים מתקדמים, ואני מחויב להעמיד את ניסיוני לטובת חיזוק מעמדה בשווקים בינלאומיים וקידום האינטרסים שלה בתחומים אסטרטגיים מרכזיים".
עם המשקיעים נמנים גם דייוויד וסיימון רובן, וכנשיא החברה מכהן פרדו, שסיים את תפקידו כראש המוסד ב-2016. לאחר פרישתו היה בין מייסדי חברת הסייבר XM Cyber, שנרכשה בשנת 2021 על ידי תאגיד הענק הגרמני Schwarz Group בכ-700 מיליון דולר. חברות נוספות בהן היה מעורב, אם כי בתפקידים פחות מרכזיים, הם חברת הקנאביס Cann10 והחברה האם שלה שיזים, חברת AISAP שפיתחה מכשיר אולטרה סאונד נייד, המאפשר אבחון ליד מיטת החולה או בשטח. בנוסף, הוא שותף במו"פ הייב40, חברת הלוויינים הייסקיי וחברת ההחזקות OSEG המשקיעה בין היתר באנרגיה ירוקה.
מטריסלף הונפקה ביוני 2021 וגייסה 24 מיליון שקל לפי שווי של 70 מיליון שקל אחרי הכסף. היא הגיעה לבורסה בשלב מוקדם יחסית בפעילותה, ועדיין לא החלה בשלב הניסויים בבני אדם. כך, מוצריה צפויים להגיע לשווקים הבינלאומיים רק בעוד מספר שנים, אך היא עשויה להידרש בינתיים לפתיחת דלתות בתחומי הרגולציה והפיתוח העסקי.
החברה נסחרת בתל אביב לפי שווי של 58 מיליון שקל, לאחר שמנייתה איבדה 46% מערכה מיום המסחר הראשון ו-14% מערכה בשנה האחרונה. בעלי המניות הגדולים בחברה הם אלון סיני, סגן אלוף בחיל הרפואה בצה"ל שייסד את החברה יחד עם פרופ' דביר, וסמי סגול (14%), בעל השליטה בכתר פלסטיק, אשר תורם רבות לתחום מדעי המוח והעצב, ומעבדתו של דביר פועלת במרכז לרפואה רגנרטיבית הקרוי על שמו. דביר עצמו מחזיק 3.9% בחברה, והיא מנוהלת על ידי גיל חכים, בעבר בכיר בחברות תרופות ומכשור רפואי, ביניהן יורוג'ן.
החברה דיווחה לפני מספר שבועות על תחילת ניסוי בטיחות מקיף בבעלי חיים במוצר המוביל שלה. היא מעריכה כי תוכל להיכנס לניסויים בבני אדם לאחר שתשלים ניסוי נוסף בבעלי חיים, להיערך לייצור קליני, להגדיר את פרוטוקול הטיפול, ועל בסיס כל אלה לקבל אישור מה-FDA לתחילת הניסוי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.