450% בשנה: המניה שהפגינה התאוששות מזהירה בבורסה בת"א

מניית חברת אבטחת הרשת הישראלית אלוט, שנקלעה למשבר ופיטורי עובדים ב-2023, רשמה התאוששה מזהירה אשתקד בעקבות מיקוד עסקי, חזרה לאיזון ונהירת המשקיעים בנאסד"ק אחר מניות טכנולוגיה קטנות • ועדיין, יש מי שמעריך כי היא תוכל לזנק בעוד עשרות אחוזים

אייל הררי, מנכ''ל אלוט / צילום: איל יצהר
אייל הררי, מנכ''ל אלוט / צילום: איל יצהר

כמעט שני עשורים שמניית הטכנולוגיה הישראלית אלוט  נסחרת בוול סטריט, ולאורך השנים ייצרה למשקיעים בה אכזבות למכביר. אחרי שהגיעה לשיא של מספר שנים ב-2021, שנת הבועה במניות הטכנולוגיה, מחקה המניה כמעט 94% מערכה תוך שנתיים וחצי והגיעה לשפל בדצמבר 2023, ששיקף לה שווי של כ-50 מיליון דולר בלבד. 

ביטול ההסכם עם נסטלה חוזר לרדוף את יצרנית גלולת ההרזיה 
המניה הביטחונית התעוררה: אלביט הפכה לישראלית הרביעית בגודלה בוול סטריט 

סביר להניח שהמשקיעים הוותיקים לא ציפו לשינוי כה חד במגמה מאז: מניית אלוט זינקה מאותו שפל ב-485%, יותר מכל מניית טכנולוגיה אחרת בת"א, והפכה לאחת משלוש המניות הטובות ביותר בבורסה המקומית בשנת 2024 (אחרי מניית האנרגיה המתחדשת פריים אנרג'י ומניית הקמעונאות מולטי ריטייל). המגמה החיובית ממשיכה גם ב-2025, וכיום החברה נסחרת בשווי של 296 מיליון דולר, כמיליארד שקל, בנאסד"ק ובת"א.

יש לציין כי למרות העלייה החדה במניה מהשפל של סוף 2023, אלוט עוד רחוקה מאוד מהשיאים שאליהם הגיעה בעבר: מחיר המניה היום חזר לרמתו לפני כשלוש שנים, אך הוא עדיין נמוך ב-63% מהשיא ב-2021.

מי זאת אלוט, מה הוביל לשינוי הגדול ומה צפוי לה בהמשך?

החברה הספיקה לעבור כמה גלגולים והנהלות מאז שהונפקה לראשונה ב-2006. היום היא מספקת פתרונות סקיוריטי - אבטחה כשירות (SECaaS) - פתרונות אבטחה לרשתות של ספקיות תקשורת וללקוחות הקצה שלהן. החברה מנוהלת על-ידי אייל הררי, שנכנס לתפקיד המנכ"ל במאי 2024.

במועד ההנפקה פעלה אלוט בשוק ה-DPI, תעדוף של פס רחב, אך לאחר שבמדינות רבות נקבע שהרשת היא נייטרלית, השוק למעשה דעך. אז אלוט עברה לשוק הסקיוריטי (אבטחה כשירות), אך התקשתה לפרוץ גם בו. בהמשך פנתה למודל מנויים, אך המעבר דרש ממנה השקעות רבות שהובילו לשחיקה בהכנסות, להפסדים, שריפת מזומנים ואזהרות רווח שהרתיעו את המשקיעים.

ב-2022 אלוט הנפיקה אג"ח להמרה לקרן Lynrock כדי להשיג מימון, וב-2023 הודיעה על התייעלות שכללה פיטורי כ-200 עובדים. כיום מועסקים בחברה כ-500 עובדים, מהם כ-200 בישראל, בהוד השרון (מטה החברה), והיתר בעיקר בארה"ב.

כל המהלכים האלה גרמו לחששות מצד השוק בדבר היכולת של החברה להמשיך ולפעול בעתיד, כשמאז ההנפקה הוחלפו מספר מנכ"לים, האחרון שבהם היה ארז ענתבי. המנכ"ל החדש, הררי, שהגיע לחברה אחרי שניהל בעבר את רדקום (הפועלת אף היא בתחום רשתות התקשורת), החליט לייצר מיקוד אסטרטגי והחליף חלק משדרת הניהול.

מהפסד לכמעט איזון

כחלק מהמהלך ביטלה אלוט את המבנה הארגוני שכלל שתי יחידות, והכניסה הכול תחת פעילות הסקיוריטי. בדוחות הרבעון השלישי של 2024 כבר התחילו לראות את פירות המהלך, כשאלוט רשמה צמיחה של 69% ב-ARR (הכנסות חוזרות שנתיות) של תחום ה-SECaaS - שהוא מנוע הצמיחה שלה, ועברה לרווח תפעולי חיובי על בסיס Non-GAAP לראשונה אחרי שלוש שנים. כן היא ייצרה תזרים של 1.9 מיליון דולר, בניגוד לשריפת המזומנים בשנים האחרונות (לאלוט הפסד צבור של כמעט 260 מיליון דולר מאז היווסדה).

זאת, למרות המשך שחיקה בהכנסות, שירדו ב-2.2% בינואר-ספטמבר ל-67.3 מיליון דולר. ההפסד הנקי לפי כללי החשבונאות צומצם ב-86.3% בתקופה זו ל-6.1 מיליון דולר, ועל בסיס Non-GAAP אלוט התקרבה לאיזון, לעומת הפסד של 36.8 מיליון דולר בתקופה המקבילה. את הרבעון השלישי סיימה עם כ-54 מיליון דולר בקופה וחוב של 39.9 מיליון דולר לטווח ארוך (האג"ח להמרה).

נכון להיום, מנוע הצמיחה של אלוט מהווה כחמישית מההכנסות שלה, ואם ימשיך לצמוח בקצב גבוה יוכל להפוך בעוד מספר שנים לחלק המרכזי בהכנסות. עם זאת, החברה לא זונחת את תחום הלגאסי שלה (המוצרים המסורתיים) ובחלק מהם היא זיהתה סינרגיות ל-SECaaS, כך שהיא ממשיכה להשקיע בהם ומצפה לראות צמיחה עתידית. מעבר לכך, חברה מתחרה בחו"ל (Sandvine) נמצאת כעת בהליכי פשיטת רגל, כך שלאלוט נוצרה הזדמנות צמיחה על חשבונה בשוק המסורתי.

גם גורמים חיצוניים תרמו לשינוי הסנטימנט במניה בשנה החולפת: העליית בתיאבון של המשקיעים בוול סטריט לרכישת מניות קטנות (Small Cap) כמו אלוט, והשיפור במצב הביטחוני בישראל עם שאיפה לסיום המלחמה שמשפיע לטובה.

כל הגורמים הללו הובילו לכך שאלוט רואה היום יותר עניין מצד משקיעים פוטנציאליים, גם מוסדיים מישראל שכיום אף אחד מהם אינו בעל עניין בחברה. נראה שגם לאחר העלייה החדה במחיר המניה, השווי של החברה עדיין לא מרתיע משקיעים פוטנציאליים חדשים, כשהיא נסחרת במכפיל מכירות של 3.2 (לעומת פחות מ-1 לפני חצי שנה).

המלצה בפרמיה של 73%

האנליסט נהל צ'וקשי מבית ההשקעות האמריקאי Northland, הוא בין האנליסטים הבודדים שמסקרים כיום את אלוט, ומחזיק בהמלצה חיובית על המניה מאז העלה את המלצתו מ"תשואת שוק" ל"תשואת יתר" באוגוסט שעבר. מחיר היעד שלו למניית אלוט הוא 13 דולר - פרמיה שאפתנית של 73% על פני מחירה בנאסד"ק.

לפני מספר שבועות, לאחר שנפגש עם הנהלת אלוט, כתב האנליסט כי יש לו אמון רב בכך שהחברה תוכל להציג צמיחה שנתית ממוצעת של 20% בהכנסות מה-SECaaS בשנים הקרובות, כך שבשנת 2032 הן יגיעו ל-83 מיליון דולר. זאת, לעומת 11 מיליון דולר ב-2023. להערכת צ'וקשי, ההצלחה של אלוט בתחום זה עם הלקוחה ורייזון תוביל להתרחבות הפעילות איתה לאזורים נוספים בהם ספקית התקשורת האמריקאית פועלת. עם זאת הוא מציין שהמוצרים המסורתיים של אלוט עדיין עלולים להוביל לתנודתיות, ומזכיר שחלקם בהכנסות ירד מ-60% בשנת 2021 לכ-38% כיום, ואמור להמשיך לרדת.

אלוט תפרסם את דוחות הרבעון הרביעי ושנת 2024 ב-25 בפברואר, ולפי תחזית החברה היא צפויה להציג בשורה התחתונה איזון על בסיס Non-GAAP ולייצר תזרים חיובי מפעילות, ובכך לשפר את המאזן. החברה גם צופה גידול בשיעור דו-ספרתי בהכנסות השנתיות וב-ARR של תחום ה-SECaaS. בשבועות האחרונים אלוט דיווחה על חוזים עם O2 הצ'כית ו-Ashai Net היפנית.

מהזינוק המסחרר במניה נראה שהמשקיעים מרוצים מהכיוון החיובי בחברה, אך עדיין חובת ההוכחה על אלוט, שמשקמת לאט לאט את אמון השוק בה.