חברת Eleos, שפיתחה פתרונות AI אשר מקלים על תהליכים בירוקרטיים עבור מטפלים בתחום בריאות הנפש, הודיעה על גיוס של 60 מיליון דולר. את הגיוס הובילה קרן Greenfield Partners, ובהשתתפות משקיעים קיימים, ביניהם F-Prime Capital, Eight Roads, lool ventures, Menlo Ventures, ו-ION, כמו גם משקיעים חדשים, ביניהם Michael & Susan Dell Foundation, Union Tech Ventures ו-Centerstone. סבב הגיוס מביא את סך ההשקעות ב-Eleos למעל 120 מיליון דולר.
● קנאביס לטיפול בפוסט־טראומה? לוועדה שתכריע יש מעט מאוד מידע על יעילותו
● חזית המדע | "אחרי כל תרגול הייתי צריכה קלונקס": חוקרים חושפים את תופעות הלוואי של המדיטציה
החברה הוקמה ב-2020, על־ידי דרור זיידה, אלון רבינוביץ' ואלון יופה, המשמש כמנכ"ל. לדברי יופה, מוצרי החברה מותקנים כבר בקרב כ-130 לקוחות שהם ארגונים המעניקים טיפול נפשי לעשרות אלפי מטופלים. הכנסות החברה כבר מגיעות לעשרות מיליוני דולרים. היא מעסיקה כ-160 עובדים, כמחציתם בישראל.
בשיחה עם "גלובס" בעבר, ציינו המייסדים כי החברה הוקמה כדי לעזור לחברים שלהם שסבלו מפוסט־טראומה, ולא היה נראה כי מצבם משתפר משמעותית בתחום הטיפול הנפשי. כך, עלה הרעיון לבנות כלי שיוכל לתעד את הצלחת הטיפול, והרעיון הזה התרחב לפעילות הנוכחית של אליאוס. יופה המנכ"ל עסק בתחום ההשקעות, זיידה סמנכ"ל התפעול עסק ביזמות, בין היתר, בעמותות, ורבינוביץ', סמנכ"ל הטכנולוגיה, מגיע מתחום התוכנה. חלק מתהליך ההקמה של החברה נעשה במסגרת מסלול היזמות של אוניברסיטת רייכמן.
הכלי מבצע ניתוח של שפה טבעית, ומבצע עבור המטפלים חלק משמעותי מהתיעוד שנדרש מהם. החברה ממוקדת מהיום הראשון בארה"ב, שם עול התיעוד על המטפלים הוא משמעותי, וניתן להגיע לחיסכון רב בכוח אדם, ככל שמכונות יכולות לקחת על עצמן יותר מהתפקיד הזה. בנוסף, אפשר להשתמש בטכנולוגיה כדי לקבל תובנות מן הטיפול, גם עבור המטפלים עצמם, וגם כחלק מתהליך ההערכה והפידבק למטפלים מטעם הארגון". החברה פרסמה עד היום 12 מאמרים, בהם תובנות מתוך שיחות שהיא ניתחה. השיחות אינן מוקלטות ואינן נשמרות, אלא הניתוח נעשה תוך כדי השיחה, כך שרק התובנות נשמרות.
בימים אלה, נכנסת החברה לשני תחומים נוספים, תחום ההתמכרויות ותחום הטיפול ההתפתחותי.
"מלבד שתי חברות - אין לנו תחרות משמעותית"
האם קפיצת המדרגה בתחום ה-AI הג'נרטיבי בשנים האחרונות הפחיתה את חסמי הכניסה לתחום שלכם מצד מתחרים?
יופה: "ייתכן שהופחתו חסמי כניסה לשיווק טכנולוגיית תיעוד כלשהי למטפלים פרטיים, אבל כשעובדים עם מערכות גדולות, מודל השפה הוא רק חלק קטן מהפתרון, ודרושה אינטגרציה והתמודדות עם מגוון רחב של סוגי מקרים, כולל חולים מורכבים וההומלס מהרחוב. קיימות היום שתי חברות שמתמחות בניהול תיקים רפואיים ומציעות שירות סיכום ותיעוד מוגבל, אבל לא באמת דומה לשלנו, ומלבדן, אין לנו תחרות משמעותית".
לדבר שי גרינפלד, שותף מנהל בגרינפילד פרטנרס: "אנחנו גאים לתמוך בצוות המדהים של Eleos, שמחולל מהפכה בתחום בריאות הנפש - תחום בעל חשיבות רבה, אשר מתמודד עם אתגרים קשים. המוצר שלהם מקל משמעותית על העומס הבירוקרטי, ומאפשר למטפלים להתמקד במתן טיפול איכותי. השימוש החדשני של Eleos בבינה מלאכותית מגדיר מחדש את האופן שבו ניתנים שירותי בריאות נפש, ואנו נרגשים להיות חלק מהמסע שלהם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.