אקזיט של 500 מיליון שקל: בעלי KSP ימכרו רבע מהרשת לאלטשולר שחם

אלטשולר שחם מוביל קבוצה, שכולל גם את חברות הביטוח מגדל וכלל, לרכישת עד 25% מרשת KSP לפי שווי שמוערך בכ-2.3 מיליארד שקל • ככל שהעסקה תצא לפועל, מייסדי הרשת זאב סורקין ויעקב פרילוק ימכרו מניות בסכום משוער של עד 580 מיליון שקל • אם העסקה תושלם, הנפקת הרשת עשויה לרדת מהפרק לשנה הקרובה

סניף של רשת KSP / צילום: איל יצהר
סניף של רשת KSP / צילום: איל יצהר

המוסדיים רוצים לקנות מחשבים וסלולר: בית ההשקעות אלטשולר שחם  מוביל קבוצה של מוסדיים שצפויה לכלול גם את חברות הביטוח מגדל  וכלל , כחלק ממגעים מתקדמים לרכישת 20% עד 25% מרשת KSP שמוכרת מחשבים וסלולר לצד מגוון רחב של מוצרים נוספים. 

כך ייצר מנהל ההשקעות הוותיק תשואה של יותר מ-80% בקרן הגידור שפתוחה לציבור
נתן חץ כבר לא בראש: בעל המניות הגדול החדש באלוני חץ

השווי בעסקת רכישת מניות הרשת (הפרטית) מוערך בכ-2.3 מיליארד שקל ל-KSP. מדובר בעסקה פרטית שנמצאת בשלבי סיכום מתקדמים, כך לפי הערכות בשוק. ככל שהעסקה תצא לדרך, מייסדי הרשת זאב סורקין ויעקב פרילוק ימכרו מניות בסכום משוער של עד 580 מיליון שקל. 

רשת KSP, שהוקמה בשנות ה-90 על-ידי עודד קורן, זאב סורקין ויעקב פרילוק, החלה את דרכה במכירת מחשבים ומוצרי אלקטרוניקה. קורן פרש בהמשך הדרך, וסורקין ופרילוק נותרו לקדם את פעילותה.

בשנים האחרונות הרשת הרחיבה את עסקיה, וכיום היא למעשה קמעונאית שמספקת מגוון רחב של מוצרים קוסמטיקה, דרך שעונים, מוצרי תאורה, אביזרים לבית ועוד. כיום מדובר למעשה במרקטפלייס שמציע מוצרי צריכה במגוון רחב של תחומים, וזה מה שהפך את KSP למעצמת צרכנות. הרשת כוללת אתר איקומרס לצד חנויות פיזיות בעיקר בגוש דן ובירושלים. 

צמיחה דו-ספרתית 

בגל ההנפקות הגדול של השנים 2020-2021 שקלו סורקין ופרילוק להנפיק את KSP לפי שווי של 1.4-1.5 מיליארד שקל, על רקע תוצאות פנטסטיות שנרשמו בשנת 2020 בתקופת הקורונה. באותה העת רשתות הקמעונאות בארץ נהנו מביצועים חריגים, כשהציבור היה ספון בבתים בשל הסגרים של המגפה. אולם התוכנית ירדה מהפרק, ולבסוף ההנפקה לא יצאה לדרך. 

בשנים האחרונות צמחה KSP בקצב שנתי מרשים, לפי הערכות בשיעור דו-ספרתי (בהכנסות) של 15%-20% מדי שנה. הרווח הנקי של הרשת מוערך בין 140 ל-150 מיליון שקל בשנה (כך שהשווי המדובר מגלם מכפיל 15-16 על הרווח הנקי) - כך לפי הנתונים שהוצגו למוסדיים.

KSP מתחרה בעיקר ברשת באג של משפחת מודן וברשת אייבורי בבעלות אייל דרוקמן, שי חגי ו-PIH החזקות. שתי הרשתות שהוזכרו מתמחות יותר במכירת מחשבים ואביזרים הקשורים בתחום זה, כמו טלפונים חכמים ואביזרים נלווים. באג פרוסה בעיקר בקניונים, בעוד ש-KSP ואייבורי ממוקמות לא רק בקניונים אלא גם בחנויות מסורתיות ברחבי הערים. 

ההנפקה תרד מהפרק 

מבחינת המוסדיים, מי שצפויה לרכוש את המניות מטעם אלטשולר שחם היא חברת הגמל והפנסיה של בית ההשקעות. העסקה, ככל שתושלם, מלמדת על דרך מעניינת של "התקרבות" אלטשולר שחם בחזרה לשוק הישראלי. בשנים האחרונות התפרסם בית ההשקעות שמנוהל על-ידי גילעד אלטשולר, בגישה שדוגלת בחשיפה מוגדלת להשקעות בחו"ל.

הצטרפותם של מגדל וכלל ביטוח עומדת על הפרק אך גם טרם סוכמה. לא מן הנמנע כי גורמים נוספים בקרב המוסדיים יצטרפו לעסקה.

ככל שהעסקה תושלם, ההנפקה עשויה לרדת מהפרק לשנה הקרובה (2025). הרוכשים יצפו מן הסתם לתשלום דיבידנדים נאה בשנים הקרובות, וישקלו לקדם צעד כמו הנפקה רק בהמשך בשנים 2026-20207, וזאת בכפוף לרצונם של הבעלים ולשווי נדיב עוד יותר מבעסקה הנוכחית. לשם כך, על KSP יהיה "לפרוע את השטר" ולהמשיך ולספק את קצב הצמיחה המהיר והרווחיות המרשימה.